Reklama

Reklama

Laplace no madžo

  • Japonsko ラプラスの魔女 (více)
Trailer 2

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (5)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Remeselný štandard. Miike nemá už ako keby potrebu prekvapovať alebo posúvať hranice žánru niekde na vyššiu úroveň. V celej tej plejáde filmov začína byť veľmi ťažké nájsť taký, ktorý by odkazoval k jeho zručnosti a schopnosti robiť zapamätateľné filmy a postavy. Suzu Hirose je cute ale to je asi tak všetko. Z detektívnej roviny prechádzame na nadprirodzenú a potom sa to zvrtne na akúsi moralitku. Každá zo samostatných žánrových línií funguje samostatne dobre. Spolu ale vytvára mišmaš nezaujímavých postáv a motivácií, pri ktorých sa o nikoho nebojíme a čo je horšie nikomu ani nedržíme palce. Vyzerá to tak, že remeselne dobre zvládnutý štandard už na silný príbeh zďaleka nestačí. Čo je u tvorcu, ktorý svojho času posúval hranicu únosnosti a dobrého vkusu vyššie, škoda. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě obsazené, natočené poměrně divokým režisérem, předloha napsaná uznávaným zdrojem detektivek, ale nakonec z toho je poměrně nemastná neslaná záležitost, která na začátku měla zajímavou atmosféru, jež nakonec někam odplynula a už jsme se neviděly. Není to špatný film, vůbec ne, ale neumí uchvátit. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ještě před shlédnutím jsem se snažil přeložit si název, zjistil, že to nejde a pak našel pojem Laplaceův démon. Fyzika, pravděpodobnosti. Film pracuje s touto hodně zajímavou teorií a měl ohromný potenciál. Má výborné obsazení, výbornou řemeslnou práci, selhává však v příběhu. Retrospekce dokáže být rušivá, občas je to kostrbaté a ani některé pěkné části to nezachrání. Jako by režisér nevěděl, co chce zkoušet. Doopravdy škoda. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miike nezvykle krotký a sofistikovaný vyšle do akce zápletku, kdy profesor zjišťuje jak lze otrávit sirovodíkem člověka, když v otevřeném prostranství to teoreticky není možné. Odpověď by snad mohla dát Madoka Uhara (Hirose Suzu), která jak se zdá umí to o čem teoretičtí fyzikové jen sní... Celkem zajímavý neklišovitý námět, pomalé budování atmosféry, poklidné tempo je později vystřídáno i nějakým tím chvátáním a akcí. Nebyl jsem zklamán, ani uchvácen, spíše mi to přišlo kvalitou zpracování jako videofilm. Rozhodně je zajímavý nový rukopis režiséra, který dovede stále zkoušet něco nového a překvapovat. Nicméně nebyl jsem uchvácen, navzdory tomu, že je tady k ruce první liga, nicméně velmi solidní řemeslná práce. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama