Reklama

Reklama

10000 Years Later

Čína, 2015, 96 min

Režie:

Li Yi

Obsahy(1)

Yi wan nian yi hou je příběhem z velmi vzdálené budoucnosti, která je vším jen ne šťastným zítřkem pro lidstvo. Zničení životního prostředí, vyčerpání přírodních zdrojů a morální úpadek přivedli kdysi mocné lidstvo na pokraj záhuby. Z trosek této civilizace vzešly nové druhy inteligentních bytostí, které se rozprostřely po Zemi a utvořili nejrůznější kmeny a společenství. I lidé se znovu objevili, ale zvolili si cestu souznící s přírodou a svým okolím. Aby nebyly prastaré chyby opakovány, procházejí krajinou tajemní poutníci, kteří vyprávějí příběhy z dávných časů a nejrůznější prastaré legendy. V jedné z nich se vypráví o tajemném zlu, bytosti známé jako Wu, která před 10 000 lety toužila po získání jisté velmi mocné prastaré síly a ovládnutí světa. S pomocí bohyně Kelsang byl však Wu uvězněn a nyní je uzamčen, nikoli však na věky. Když starý poutník spolu se svou mladou společnicí Jomou tento příběh vypráví, nemá tušení, že Wu právě unikl ze svého vězení a je opět na cestě za splněním svého cíle. Díky sérii nečekaných událostí se nakonec ukazuje, že je to právě mladičká dívka Joma, která má moc sjednotit nové národy na Zemi k poslednímu boji proti tomuto prastarému zlu... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"10000 let později" není špatným dílem, jen je velmi rozporuplným. Tak třeba animace je na jednu stránku docela pěkná, některé záběry krajin se mi líbily, stejně jako některé vyobrazené postavy, ale zase pohyb občas drhne a navíc se zde dost často vyskytuje velký nešvar čínských animovaných filmů - dramatické zpomalovačky. Co se příběhu týká je na jednu stranu plný originality, především díky dosti rozpracovanému prostředí (třeba brokolicové lesy) a různým opravdu zajímavým nápadům a na druhou stranu je tam vidět nejrůznější vliv západních velkofilmů jako je Mortal Kombat (protože Goro), Pán prstenů (protože bitva o Minas Tirith), Vetřelec (protože z huby vám jinde další potvora nevystřelí) apod. což originalitě filmu zrovna nepřidává a navíc kazí vyznění celého poselství... No a pak je tu stránka ideová. To že autoři vynechali jakékoli zákony o mezidruhovém křížení považuji za pozitivní, člověk alespoň vidí spousty "zajímavých kříženečků", které by ani Zdeněk Srstka neudal a kteří by vyplnily erotické sny nejednoho zoofila a působí to sice dosti divně ale zároveň zajímavě a originálně. Proč? Protože Kuroliška znám, ale Kuropsa jsem dnes viděl poprvé. Navíc tu mají i vlka co vypadá jako kdyby ho ojel Voldemort z prvního dílu Harryho Pottera! Další věc co jsem ještě neviděl (a asi už ani vidět nechci). No a pak je tu ta ideologie - čínská, odpovídající zdejšímu režimu. Řekněme si upřímně, že jisté politické ideály a tendenční myšlenky tam prostě jsou a jen hlupák si jich nevšimne a někomu by to mohlo i vadit. Jako další aspekt, který stojí za zmínku je tempo a řekněme si upřímně, že to je velmi dobré. Skoro pořád se něco děje a tak film utíká a já neměl nejmenší problém udržet pozornost. Co se hudby týká řekl bych, že to byla dobrá kombinace různých motivů z nichž mě nejvíc překvapila klasická hudba, která se ale do děje docela hodila. Takže když si to shrneme - 3 důvody proč se podívat na tohle dílo: 1) Mám rád zvířátka a to nejen platonicky. 2) Chci vidět, jak by vypadala docela epická animovaná fantasy made in PRC 3) Věřím v komunistické hodnoty a vím že zlo přichází ze západu... Některé momenty, souboje a nápady se mi líbily, jiné méně a nad něčím jen mávnu rukou a budu dělat, že jsem to neviděl a neslyšel - 6/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak čínske ako len to môže byť. Bizarné postavy, nepochopiteľný dej, animácia ako z intier starých hier, sklamanie. Ale zoofilovia si prídu na svoje. ()

Reklama

Galerie (51)

Reklama

Reklama