Reklama

Reklama

Terapie - Série 1 (2011) (série)


Epizoda 27 (S01E27)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Igor, úterý 10.00: Alice udělá Markovi žárlivou scénu kvůli Sandře, kterou viděla odcházet z jeho ordinace. Vzápětí přijde na sezení voják Igor, kterého psycholog během minulé schůzky fyzicky napadl. Marek se Igorovi omluví a incident vysvětluje jako reakci na jeho pohrdavé řeči o svých blízkých. Igor mu líčí svůj sen o chalupě, nepodařeném leteckém útoku a útěku neznámého vetřelce. Marek spekuluje o tom, zda oním nepřítelem není sám Igor. Přímočarý voják začne uvažovat o eventualitě, že má homosexuální sklony. Vypráví o své zkušenosti z gay-baru i o potyčce se starším spolužákem, kterou zažil jako jedenáctiletý kluk. Zmíní se i o reakci svého otce, jenž na synovu údajnou změkčilost reagoval tím, že Igora zmlátil. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úterní sezení s elitním vojákem z povolání Igorem se nejprve nese v duchu toho, co se stalo minule, kdy se Marek neudržel. Incident vysvětluje jako reakci na klientovu jízlivost a pohrdavost druhými. A Igor spustí poměrně nečekanou písničku, otevře se a sklouzne k tomu, zda vlastně nemá homosexuální sklony. Vypráví i o školní šikaně a reakci otce na synovu prohru v potyčce se starším spolužákem. Díl, který nestrhne, ale je to nutné brát tak, že se nejedná o nějaké od sebe oddělené krátké epizody, ale vše do sebe má dobře zapadnout, tudíž i divák musí být trpělivý. Snad se mu to vyplatí. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevzal si Marek zrovna intelektuálku... Silné...comingout... Tady se hezky ukazuje jak důležitá je trpělivost terapeuta, nehnat klienta příliš rychle a zároveň s ním neztratit trpělivost i když je třeba útočný a schovává se... ()

Reklama

Reklama