Reklama

Reklama

Darwinovo tajemství

(TV film)
  • Německo Terra X: Darwins Geheimnis - Die entführten Kinder der "Beagle" (více)
Německo, 2017, 45 min (Alternativní 53 min)

Obsahy(1)

Fascinující příběh výzkumné mise lodi Beagle a Darwinovy první kroky v roli mladého vědce... Dokumentární rekonstrukce Darwinovy plavby do Ohňové země na výzkumné lodi Beagle. Slavná výprava na konec světa, do míst, která bylo třeba zmapovat, a fascinující příběh domorodců, bez nichž by možná nevznikla evoluční teorie, pohledem dnešních cestovatelů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Modelová situace střetnutí-setkání dvou civilizací - paleolitické a prvoindustriální. Scifi je tu prezentována jako útržek historické každodennosti, z níž vyniká osobnost Charlese Darwina. Pointa může být pro někoho i nečekaná: člověk z opice nevznikl, protože jí přes své odchlupacení, dvounohý pohyb díky čtyřhlavému stehennímu svalu a zvětšení šedé kůry mozkové i daru abstraktní řeči zůstal. Jsme přemnoženými dvounohými primáty-nehetnatci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Popis málo známej životnej epizódy Charlesa Darwina, ktorý na návšteve Ohňovej Zeme zobral so sebou na loď štyroch domorodcov a odviezol ich do Anglicka, aby skúmal vývoj človeka a tak podoprel svoju teóriu. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Málo známá kapitola objevování vzdálených krajin a střetu lidských kultur. Zpracování mohlo být více vtahující především v rovině vyprávění nad rámec nákladných historických filmových rekonstrukcí ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama