Reklama

Reklama

Darwinovo tajemství

(TV film)
  • Německo Terra X: Darwins Geheimnis - Die entführten Kinder der "Beagle" (více)
Německo, 2017, 45 min (Alternativní 53 min)

Obsahy(1)

Fascinující příběh výzkumné mise lodi Beagle a Darwinovy první kroky v roli mladého vědce... Dokumentární rekonstrukce Darwinovy plavby do Ohňové země na výzkumné lodi Beagle. Slavná výprava na konec světa, do míst, která bylo třeba zmapovat, a fascinující příběh domorodců, bez nichž by možná nevznikla evoluční teorie, pohledem dnešních cestovatelů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Popis málo známej životnej epizódy Charlesa Darwina, ktorý na návšteve Ohňovej Zeme zobral so sebou na loď štyroch domorodcov a odviezol ich do Anglicka, aby skúmal vývoj človeka a tak podoprel svoju teóriu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Modelová situace střetnutí-setkání dvou civilizací - paleolitické a prvoindustriální. Scifi je tu prezentována jako útržek historické každodennosti, z níž vyniká osobnost Charlese Darwina. Pointa může být pro někoho i nečekaná: člověk z opice nevznikl, protože jí přes své odchlupacení, dvounohý pohyb díky čtyřhlavému stehennímu svalu a zvětšení šedé kůry mozkové i daru abstraktní řeči zůstal. Jsme přemnoženými dvounohými primáty-nehetnatci. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Málo známá kapitola objevování vzdálených krajin a střetu lidských kultur. Zpracování mohlo být více vtahující především v rovině vyprávění nad rámec nákladných historických filmových rekonstrukcí ()

Reklama

Reklama