Reklama

Reklama

I Think We're Alone Now

  • Austrálie I Think We're Alone Now (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lidská rasa je zničena. Příčina nezanechala moc viditelných stop. Města vypadají poměrně normálně, až na to, že jsou zhola bez života. Jedna výjimka by tu ale byla, a to Del, který vypadá jako jediný přeživší nespecifikované apokalypsy. Žije ve svém pustém městě spokojený se svou samotou a řádem, který si nastavil. Změní to ale Grace, kterou objeví v havarovaném autě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s přesvědčením, že ve světě kde v roce 1985 natočili "The Quiet Earth" je naprostá zbytečnost točit vlastně to samé v roce 2018.. Ale ono to nakonec kupodivu má svůj vlastní xicht. Dinklage a Fanningová spolu hezky ladí. Ten postapo svět je uvěřitelný a působivý.. Prostě dobrý.. Vůbec nechápu pindy o tom, že se tam nic neděje. Vždyť je to napínavé od začátku do konce.. Jasně, neskáčou tam Avengeři a aby člověk přečetl to drama, tam do toho musí vložit trošku vlastní empatie, ale za to ten film nemůže, že na něj čumí gumy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I Think We're Alone Now je snímkem, ve kterém samotář Peter Dinklage uklízí domy, pohřbívá mrtvoly, vrací knihy do knihovny, pije víno a okopává zahrádku. Po nějaké chvíli potká zmatenou Elle Fanning a světe div se, ony nudné úkony dělají ve dvou! Korunu této broušené poctě slova "WTF" dodává finále, které tuto značku skutečně kvalitní práce povznáší na novou a zcela netušenou úroveň. Tohle se i přes originální nosnou myšlenku vůbec nepovedlo. Škoda. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jak že „se tady nic neděje“? To jsme asi sledovali každý jiný film. Po většinu stopáže velmi dobrá indie záležitost, která překvapivě přináší do postapo žánru několik neokoukaných nápadů, mezi Dinklagem a Fanning to příjemně ladí, bohužel v posledních 10 minutách se to úplně dramaturgicky rozpadne a ztratí to smysl a logiku. Přesto u konečného čtyřhvězí, ke kterému celý film směřoval, zůstanu, bylo to celkově o dost zajímavější, než jsem původně čekal a pro osobité počiny mám slabost (dobrá rada na závěr: nikdy nedejte na CSFD hodnocení :o)) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je asi rozdiel, keď sa vo filme skutočne nič nedeje, alebo keď sa "nič nedeje" vo filmoch ako je tento. Pretože tie momentky, kde sa nič veľké nemusí diať sú pre mňa nosným stĺpom, ktorý pre mňa robí skvelý film. Možno som divný, ale každý máme radi svoje veci a ja "I Think We´re Alone Now" v tomto smere musím oceniť. Dinklage a Fanning svoje role podľa mňa zvládajú skvele a mám pocit, že tento svet aj pôsobí celkom uveriteľne. Keby som bol posledným človekom v celom meste, čo by som vlastne robil? Ako by som žil? A potom zrazu príde niekto nový a svet sa dostane do úplne inej roviny. A v prvom momente si aj Del myslí, že všetko sa tým pokazí, no postupne si uvedomí, že sú tam veci, ktoré mu naopak začínajú vyhovovať. A zrazu mu na niečom záleží. Nemôžem si pomôcť, no ja som si túto malú drámu užil náramne. Plus záver je dosť dobrý. A veľmi dobre ukazuje, že všetko kto sme, všetko čo nám patrilo a všetko čo sme si prežili z nás robí ľudí, ktorými sme. A bez toho všetkého sme vlastne neexistujúci. Alebo sme len nemysliace zombies. Toto je tu podané vizuálne s veľmi kvalitnou scénkou. A ja by som bol radšej človek so všetkými svojimi plusmi aj mínusmi, než niekým, kto si nič vlastne nepamätá. Takže celkovo pre mňa veľmi dobrý koncept spracovaný v zaujímavom filme s dobrými momentkami na trošku drámy a veľmi dobre som vedel cítiť s našimi dvoma hlavnými hrdinami. Pokojne by som si to pozrel znovu a nemám problém film odporúčať. Len si nie som istý, či aj ostatní budú mať rovnaký názor ako ja. Hodnotenie: B+ ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Každé postapo ve vylidněných městech je příjemná záležitost, zpravidla do momentu, než se dostaví další lidé kromě postavy. A stejně to je i tady. Sledujeme rituály trpaslíka, který si v podstatě žije spokojeně, upravuje si město k obrazu svému a získává sympatie tím, že se ubytuje ve velmi dobře zásobené knihovně (kdo by to bez fungujícího Steamu ostatně neudělal taky). Bohužel mu klid zkazí příjezd otravné dívky, která ztělesňuje všechno utrpení civilizace - poslouchá moderní hudbu, pořád mele klapačkou, dělá bordel a nic nechápe. Trochu jsem doufal, že jí trpaslík odpráskne, ale bohužel jí tak nějak trpí dál. Do té doby jsem předpokládal, že se jedná o jednoduchý film o tom, jak je některým lidem lépe o samotě, protože peklo jsou ti druzí, ale režisér měl ještě větší ambice, jak mučit. Protože má pocit, že nestačí chápat radost jedince z klidu a samoty, vymyslí si k otravným vlastnostem civilizace zbytečný sci-fi mindfuck, který ještě víc znudí, protože přichází na řadu ultralevnost realizace. K tomu postavy začnou mluvit úplně nejasně, chovat se debilně a dialogy zní jako improvizace sedmiletého dítěte. Nejvíc mě trápí nezodpovězená otázka - tak opíchala toho trpaslíka nebo ne? Ano, tak neschopný je tento film. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama