Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Moskvan Kirill je talentovaný IT specialista a herní návrhář. Jeho život je dokonalý - má milující rodiče, dobře placenou práci a krásnou přítelkyni… Až do dne, kdy je náhle vymazán z jejich paměti a všichni, kteří ho znali, na něj zapomenou. Kirill se ve snaze najít vysvětlení dozví, že byl vybrán pro velice důležitou a tajnou misi. Jeho úkolem je střežit bránu mezi paralelními světy, kterých je ve vesmíru bezpočet. Podaří se mu rozluštit záhadu paralelních světů, zjistit, kdo je vůdcem mise, jíž se stal nedílnou součástí, a získat zpátky svůj život? A nebo je svět, v němž žijeme, jen imaginární "hrubá skica", která ve skutečnosti neexistuje? (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

koza3 

všechny recenze uživatele

Autogramiáda Lukjaněnka, úvodní slovo s diskuzí a pak projekce tohohle filmu? Na tom nesmím chybět! Nedávno jsem obnovil tohohle ruského frajera a začetl se do série Pohraničí, teď tady máme další univerzum v podobě Nanečisto. Dost se ty myšlenky prolínají, ale tohle má trošku jiné grády. Kirill má v sobě parádní představivost a tak je mu dána pozice celníka mezi světy a může si objevovat a vytvářet své nejhlubší fantazie. Bohužel to má svá negativa v podobě odebrání všech přítel na facebooku a výmaz z hlav Vašich rodičů. Kirillovi se to nelíbí a tak začne takovou anarchistickou válku...některá místa nedávají smysl a příběhově to není dobře uchopeno, ale dovolte mi citovat Lukjaněnka a jeho odpověď na otázku, zda se mu líbí filmy, které zpracovali na základě jeho knih: "Moje knihy jsou jako moje děti. No a filmy jako vnoučata, která mají moje děti s režisérem těch filmů. Máte je rádi, ale některé věci Vás na nich strašně se*ou" :-) Hawk ()

Tycygo 

všechny recenze uživatele

Lukjaněnka znám a miluji jeho knihy, až tuto jsem nečetl, ale jsem si jist, že kniha je určitě lepší, než tohle poslepované cosi bez konce. Nedá se než nedoporučit, nesmyslně lepené scény na sebe jsou koncem tohoto filmu, který nic nevysvětluje, nenavazuje a logika ač scifi mi nedělá problém, tak tu zkrátka není... ani ta scifi logika. O nekvalitních efektech a toporných akcích raději ani nemluvě, je to na úrovni Bollywoodu. ()

Reklama

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

Léta jsem neviděl tak dobrý film. Upřímně lituji komentující zde na ČSFD. Bohužel jste mnoho věcí nepochopili. To neva. Všem doporučuji tento film skouknout. Ale abyste jej pochopili, musíte jej skutečně sledovat. Znáte ty trapné hlášky, že se jedná o kultovní film? No tak ty platí u Matrixu, Forest Gumpa a Třech veteránů. Do sbírky přidávám další. Toto bude jednou kult, pokud vznikne dvojka. Pro mne, je to vyšperkovaná záležitost. Ignoruji běžné filmařské chyby, protože jsem četl zprávu o rozpočtu. Dávám plnou palbu. Měl-li bych se vyjádřit přesnými procenty, pak by to bylo 98%. HOWG. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film, který vás přímo nutí přečíst si předlohu. Ze začátku se to rozjíždí sice pomalu, ale jak vleze hrdina do svého bytu, který už není jeho, tak už se od toho nedá odlepit. Opravdu vynikající myšlenka s celnicí mezi dimenzemi. Fantasy lahůdka, která samozřejmě není pro každého, takže žánrově založený divák by neměl hledět na nízké hodnocení a hned po hlavě šupnout do této ruské krásy nesmírné. Přestože je to točené v takovém klidnějším tempu a místy to tak připomíná Terryho Gilliama, vyprávění plyne poutavě mnoho toho neprozrazuje. Takže z toho plyne, že buď nadšeně zíráte a hltáte to, nebo vypustíte z huby něco jako WTF a pošlete hluboké myšlenky tohoto filmu někam do análních hloubek. Mě osobně vadil jen otevřený (ne)konec, ale ne, že by tam byl špatně. Vadil mi, že nemůžu hned vidět pokračování. Jo, Hollywood dostává poslední dobou od Rusů hodně na prdel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná nenáročná fantasy pohádka. Nápad s mezidimenzionální celnicí se mi líbil a to samé se dá říct o charakteristice celého universa. Motiv vzpoury kvůli zakázané lásce mě také nijak neurážel a navíc to má celkem hezký vizuál. Film mě nezklamal ani herecky a tím, že Lukjaněnkovu předlohu neznám, nemám ani potřebu se v tom nějak šťourat. Otevřený konec vítám a na případné pokračování se rád podívám. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • V Rusku byl film kritizován mimo jiné kvůli změnám oproti knižní předloze. (Martrix)

Reklama

Reklama