Reklama

Reklama

Videoman

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sběratel videokazet, který má problémy s alkoholem, nalezne vzácný film. Ten by ho mohl zachránit před soudním vystěhováním. Když tuto videonahrávku někdo ukradne, započne jeho zoufalý hon pachatele. Alkoholička posedlá osmdesátkami je obětí šikany v práci a bojuje o vytvoření vztahu se svou dospělou dcerou. Tito dva outsideři, které spojuje nostalgie a nesplněné sny, si spolu začnou románek. Přitom začnou jeden druhého přivádět k uvědomování sebe sama, což je krok správným směrem při řešení problémů, kterým každý z nich čelí. (Severská filmová zima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Videoman mi velmi sedl ve zvolených tématech, nejrůznějších detailech i v uvěřitelnosti postav a jejich hláškách. Příběh člověka, který je dlouhá léta zabředlý ve světě VHS, a taky ve sbírání takových perel, jako jsou italské horory a podobné fajnšmekroviny, mi nemohl být bližší. Jeho souboj s odcizením, samotou i vlastním egem by byl nosnou myšlenkou sám o sobě. Jenže tvůrci se tu bohužel snaží zároveň i o jakousi do žánru „giallo“ stylizovanou zápletku, kterou jsem jim absolutně nežral a která mi připadala jalová a zcestná. Kdyby to zůstalo jen u komorního dramatu o lidech, kteří se tak nějak ztratili ve střední fázi života a hledají si nové cesty ke spřízněným duším, tak tleskám. Tvůrci bohužel měli jiné vize než já, a tak je z toho fanouškovský paskvil, který sice zabaví, možná trochu dojme, ale zklame skrytými ambicemi, které zůstaly nenaplněny. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chlapík s láskou k videokazetám a giallu, který pevně věří, že podobně jako vinyl se vrátí i video, byl zábavný a skrýval slušný potenciál. Naopak alkoholička hledající cestu k své dceři působí fádně a z mého pohledu tak trochu zbytečně, protože pokud by se film soustředil pouze na mužského hrdinu a jeho patálie, bylo by se na co dívat. Jenže režisér chtěl evidentně točit něco víc, než pouhou krimikomedii a podle toho to také dopadlo. 35% ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama