Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ženská a svěží ozvěna na typicky pánský žánr, kterou vedou famózní výkony psychopatky Jodie Comer a jí posedlou Sandrou Oh. Skvělý mix a vyvážení žánrů tvořící zábavnou jednohubku na denní bingewatch. 80% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Bizarní seriál. Když se člověk soustředí na jednotlivosti - logiku svět, ve kterým se to odehrává, postrádá absolutně. Villanelle si vesele běhá po celý Evropě, fiká ptáčky a vypichuje očíčka, přičemž třeba policie jako by prakticky neexistovala. Vůbec jsou tady politickej kontext a propracovanost určitejch struktur horší než v druhořadým komiksu. Válku proti influencerům vede 12 týpků, který chtěj ovládnout svět a proměnit ho v chaos. Víc vědět jakože ani nepotřebuješ. Hlavní postava řídí hunter tým, ačkoliv postrádá jakýkoliv zkušenosti (takovej špionážní punk, jak si ho představuju třeba před 60 lety). Nikdo na Eve netlačí s výsledkama (role Fiony Shaw je značně větroplachá), nikdo neřeší její rozpočet, scénář přesně nevymezuje a nedefinuje její náplň práce. Asi 100x se přitom nechá málem zabít, přičemž občas proti Villanelle odvážně vystoupí, aby v další minutě hystericky ztrácela jakoukoliv sebekontrolu. Nejdramatičtější je proto sledovat, k jakýmu žánru se tvůrci zrovna přikloněj. Chvílema je Killing Eve vyloženě vážný, chvílema krutý, chvílema parodický (někdy trošičku otravně) i s prvkama situační komiky. Kdybych s jistotou věděl, že se dívám na odlehčenou špionáž a la Chuck, asi by mi to nevadilo. I přes tu celkovou rozháranost mi ale padla do oka hlavní postava. Eve je taková správně šáhlá. Scénář stojí pevnějc v kramflecích, když nechá promlouvat postavy tváří v tvář a může pracovat s jejich odlišnostma. Proto je dobře, že od sebe nedrží obě hlavní "rivalky" moc dlouho. Chemie mezi nima dvěma, a mezi nima a prakticky kýmkoliv dalším, funguje hodně dobře. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jodie Comer si mě loni ve velkém získala svými rolemi ve Free Guy a Posledním souboji a zjištění, že řádí v na první pohled zajímavém seroši, mi vnuklo myšlenku jej zkusit. A po první řade rozhodně zatím nelituju, tenhle hon kočky s myší s peprnou dávkou černého humoru dokáže na večer dost zabavit. [viděno na HBO GO] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obávala jsem se, že půjde o pěknou volovinu. Je to sice trošku přitažené za vlasy, ale všechno je chytře napsané a zvrat střídá zvrat. To se musí nechat. Tady totiž nikdy nic není tak, jak se na první pohled jeví. Nevěděla jsem komu má fandit, jestli agentce v podání Sandry Oh nebo Jodie Comer, která hraje tu neuvěřitelně fascinující psychopatku. Takže jsem fandila oběma. Trošku rozpolcená situace. Obě postavy jsou dobře napsané a obě dobře hrají. Psychopatka řádí teda jako černá ruka a ty ksichty, co u toho dělá.To se jen tak nevidí. Opravdu výživný materiál. Agentka je zase trošku trubka, tak se to vzájemně vykompenzuje. Snesla bych větší přitlačení na pilu. Když britský humor, tak to řádně osolit a vysušit a přidat ještě více cynismu. Vždyť se to nebere vážně. Přistoupila jsem na klasickou hru kočky s myší velmi snadno a hodně mě to bavilo. Pravda, kolikrát mi poklesla čelist, ale svého rozhodnutí nelituju a těším se na druhou sérii. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju, když se potuluju na HBO GO a vyčmuchám tam něco, co mě bude celej večer bavit. Hlavní psychopatka mě bavila v každý scéně a Jodie Comer se fakt vyřádila. Vyšetřovatelka blbá jak mongolskej traktorista měla seriál svých chováním asi posílat k humoru, ale tím jak extremně imbecilně jednala a tvářila se u toho jak Sherlock Holmes při dialogu s Dr. Watsonem byla její postava pro mě dlouho nejasná, její postavu osvítil až poslední díl. Nicméně Jodie láska největší a už se těším na druhou sérku. ()

Galerie (73)

Reklama

Reklama