Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (262)

angel74 

všechny recenze uživatele

„Lepší pořádná sračka než věčná zácpa.” - Úvodní citace vystihuje mnohé... Takhle dobrou hudební komedii jsem snad nikdy neviděla. Vzhledem k tomu, že její tvůrci pocházejí z Finska, musela být zákonitě o vlasatých metalistech. Přiznávám se bez mučení, že jsem se fakt nasmála, i když občas to až zavánělo trapností. Pokud se ovšem zaměřím na ty nejlepší vtípky, tak jsem se úplně odrovnala třeba při focení promo fotky pomocí policejního radaru. Nebo kupříkladu zpěvákovo zvracení na pódiu byla taky dobrá vychytávka. Naprostou samozřejmostí pak zůstává hodně výživný soundtrack. (80%) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Duše stovek sobů řvoucích bolestí na cestě do sobího pekla. To je naše hudba!" Parta metaláků do toho mydlí hlava nehlava, pere se s předsudky finského vidlákova a sní o koncertě na norském fesťáku. První dvě třetiny se film drží trošku při zemi, ale pořád se je na co koukat, co poslouchat a čemu se zasmát. Každopádně když zhruba po hodině nastoupí kluci na trip, tak jsem se začal řehtat a přestal až se závěrečnými titulky. Natočeno s láskou k metalu. 90% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak do týhle kapely bych zapadla! Nabodnutá prdel v čele s frontmanem, a prvotřídním vrhačem šavlí, Turem se vydává do Norska na metalovej festival, kde hodlá zúročit svých 12 let zkušeností z hraní na sobích jatkách. Jeden bubeník je tuhej, druhej je šílenej, kytarista s baskytaristou alias Drtič Sobů a Posranej Mýval jezděj po strunách až mi naskákala husina a když Turo otevře pekelnou mordu tak hned po ukázkový rouře zazní hlas tak mocný, až se z toho poserete protože takhle krutě to dává max zombie z hlubin kanálu a nebo právě týpek, co nakopal prdel mocnýmu rosomákovi. Pro milovníky metalu nutnost, pro ostatní taky nutnost (ať konečně slyšíte, jak má znít hudba z Valhally, pyče!). V neposlední řadě díky Verbíkovi za skvělé doporučení. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

V podstatě úlet, ale natočený s takovou radostí a spontánností, že i člověk, kterého tahle hudba vůbec neoslovuje, skončí po závěrečných titulcích s úsměvem na tváři. Krásná příroda a zjištění, že outsideři to mají zjevně těžké i na severu a v jakékoli době (podle starožitného Turova telefonu, podle Lotvonenovy image a podle toho, jak kluci realizují svoje promo foto, jde zjevně o dobu raně mobilovou). Pasi je dokonalý, taková metalová Wednesday Addams. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tématika metalu je mi snad po všech stránkách velmi blízká. Možná i proto dávám Heavy Tripu tak vysoké hodnocení, ale upřímně si myslím, že u tohoto filmu se bude smát i člověk, který s metalem nic společného nemá. Hlavní aktéři jsou velmi sympatičtí. Dát každému členu kapely úplně jiné charakterové vlastnosti by asi napadlo většinu scénáristů, ovšem tady si s tím pohráli téměř dokonale. Většina vtipů tu funguje na jedničku. V jednom případě je tu dokonce porušeno pravidlo opakovaného vtipu (jistý vtip tu zazní v různých situacích celkem třikrát a pokaždé mi připadal o něco lepší než posledně). Ději toho nemám moc co vytknout. Občas se sice poněkud zasekne, ale jen aby se pak zase rozjel na plnou rychlost. Mnoho situací, především ve druhé polovině, tu mohou vypadat absurdně (i když je to komedie, komu by to vlastně mělo vadit?), nicméně by mě ani moc nepřekvapilo, kdyby byl tento příběh inspirován skutečnými událostmi. Když bych to měl shrnout: Heavy Trip je skvělá komediální jízda s příchutí symfonického post-apokalyptického soby ojíždějícího Krista znásilňujícího extrémního válečného pohanského fennoskandinávského metalu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)

Reklama

Reklama