Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (91)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teda seriálovou verzi (která zde na csfd není), což je v podstatě rozšířená verze filmu. A až na vyložené demence ve scénáři je to neskutečně chytlavá věc, takže jsem všech 6 dílů zkouknul na jeden zátah. Poláci by mohli učit naše filmaře, jak se dělají filmy a seriály, minimálně alespoň co se vizuálu týče. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je pro mě nepochopitelné, jak se zpracováním kriminálek Poláci vzdálili na míle daleko naší zemičce. Jejich počin totiž snese ta nepřísnější evropská měřítka, vizuál na nejvyšší úrovní spjatý s komplexním příběhem. Za to našim severním sousedům tleskám. Kobiety Mafii se s ničím nemaže. Na evropské poměry nevídaná brutalita (jakože, i Francouzi by takto explicitně násilí přímo na obrazovce neukazovali), přehnaná nahota (tohle samotného mě překvapilo, tam bych se s tím trošku mírnil) a složitý zamotaný děj, který po většinu času dával smysl. Takhle to vypadá, že film v zásadě neoplývá žádným negativem, ale to bylo až moc snové. Ty všechny linky se postupně promíchají jako nějaký shake a nemůžu říct, že bych byl s výsledkem naprosto spokojen (v tomto ohledu bych možná počet postav zkrouhl na nižší počet, aby byla orientace v nich pro diváka snadnější). Ten dospělý nádech určitě filmu prospěl, stejně jako nekompromisní zakončení, z kterého budete docela koulet bulvami. Přesně mezi 3 a 4 hvězdami, s přihlédnutím k dobrému finále se přikláním ke slabší čtyřhvězdě. 7/10 ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když máte urgentní potřebu napsat rozsáhlou a neúprosnou mafiánskou ságu a přitom nedokážete ani napsat koherentní scénář k Šel hříbeček na kopeček. Zároveň je to taky radikální upomínka na to, jak důležité je mít u filmu dramaturga. Zde si přicházejí a odcházejí postavy do příběhu nazdařbůh, několikrát se mění žánr, polovina věcí je naprosto nevysvětlených a motivace postav či vývoj situací jede opravdu na první dobrou. Režijně je to pak naprosté fiasco, protože film nemá žádnou metodu, formální koncept ani ksicht, takže celý vypadá jak seriál Ulice, kde se akorát víc znásilňuje a topí v kyselině. To zřejmě vysvětluje místní nadšení (oproti hodnocení 4,8 na imdb) a fakt, že Vega je v Polsku nejvýdělečnějším režisérem (tedy něco jako u nás Vejdělek či Troška). Pro televizní lidi holt dobrý. Dvě hvězdy za nasazení všech zúčastněných a cringe. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na hraně mezi třemi čtyřmi hvězdami, protože je to dost chaoticky natočené. Nedrží to pohromadě. Trochu i rozvleklé a možná i překombinované. A zase to nemůže být čisté, musí v tom být zapletena policie. Těch kurev a pierdolenia je hodně, ale mohu vám potvrdit. že Poláci na šachtě se baví podobným způsobem. Jinak ovšem platí to, co jsem napsal o Pitbulovi: Ostanim psovi. Naši tvůrci nejsou podobných kriminálek schopni. Navrch je tu chtěný, možná i nechtěný humor. Nejvíce mě bavila Sandra, dcera šéfa gangu a také manželka Cienia. Obě šly neskutečně na nervy! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že Patryk Vega se toho opravdu nebojí, což už předvedl v dvoudílné gansta řezničině Pitbull. Tady se zaměřuje na dámský osazenstvo, který když chce, taky umí zatnout tipec. Chvílema je to fakt drsný a chladný, ženský dostanou občas nařezáno nepěkně, ale taková závěrečná scéna s kladivama je taky silný kafe. Poláci ukazujou, že v tomhle žánru umí rozhodně chodit, narozdíl od našich tvůrců, kteří prostě něco takovýho natočit neumí. Na tomhle poli se máme ještě co učit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout pár automobilů značky Škoda. První při scéně, kdy dojde k hromadné nehodě na dálnici. V tomto případě se jedná o model Octavia. A potom také při scéně na benzínce, kde je možné zahlédnout dva modely Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama