Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (91)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poliaci sa opäť vytiahli a natočili túto utešenú gangsterku, ktorá napriek vyše dvom hodinám ani chvíľu nenudí. Je pravdou, že je dosť surová a mnohokrát človek musí odvrátiť zrak, hlavne pri finálnych scénach. Jediný problém som videl v postave policajtky a chůvy/pestúnky. Tie dve herečky sa často na seba podobali a mýlili ma. Režisér Vega je ale určite šéfom súčasných stredoeurópskych kriminálok a stojí za to pozrieť si celé jeho dielo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po Mory Wratislavi už druhá pecka od Patryka Vegu, ktorého filmy začínam v tomto momente intenzívnejšie sledovať. Dobre vymyslený príbeh plný zvratov a nečakaných udalostí, kvalitní herci,drsný humor, slovník typický mafiánskemu prostrediu, dobrý soundtrack, zaujímavé postavy a tempo, pri ktorom som sa nenudil ani minútu (pri tom má film viac ako 2 hodiny). Women of Mafia sú skrátka typickou gangsterkou, aké mám rád a obsahuje naozaj všetko, čo si od podobného filmu predstavujem. Poliaci potvrdzujú, že v ich filmografii sa nachádzajú naozaj kvalitné počiny a že sú z hľadiska tvorby filmov na kilometre vzdialený od tej našej... PS: a SPOILER: tá pestúnka s nimi teda pekne vydrbala :D 95% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu zazní slovo kurwa tolikrát, až se vám z toho zatočí hlava :D. Nicméně Poláci to zabili strašlivým způsobem. Ženy mafie totiž mají to, co českým mafiánským filmům chybí - nekolísající tempo a opravdová brutalita. Tedy pokud se nebudeme chtít srovnání sousedské kinematografie rovnou vyhnout. Největší slabostí snímku je určitá scénářová děravost a pocit, že vše ve filmu je doslova "easy". Pokud se od toho ale oprostíme, máme tu solidní a velmi atraktivní krimi thriller ze současného mafiánského prostředí. Film má dvě a půl hodiny a příběh je rozehrán tak, že je téměř těžké uvěřit, že může do samotného konce držet pohromadě. Nicméně opak je pravdou, množství fatálních zvratů kruh uzavírá a film to posouvá ještě o kus dál ve své promyšlenosti. A je to docela jízda, prakticky nedostane šanci k oddechu a příběh budete hltat jedním dechem. Za mě velké překvapení! ( 4 / 5 ) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská gangsterka ( údajně inspirovaná skutečností) o infiltraci tajné policistky do drogového gangu a zároveň vzestup kriminální kariéry chůvy v drogovou ředitelku. Na jednu stranu je film scénáristicky hrozně rozkouskovaný do různých linek hromady postav až je to nepřehledné, ale zároveň je to jedna velká jízda odvyprávěná na jeden nádech, Vážné , brutální akce říznuté až parodií ( pětihvězdičková je linka, kdy chůva a matka alá Barbína jsou bez peněz a musejí do Skandinávie prodat fet po zatčeném manželovi ) Jako filmový zážitek je to mírně nadprůměrné a zábavné ( já se fakt zasmál!) ale vždycky polskou kinematografii srovnávám s naší a brečím - v českém filmu jsem nikdy neviděl, aby se produkoval film, kde hlavní hrdinka jezdí v lamborghini, natáčení u moře ve Španělsku, hromadné bouračky, kde auta dělají salta, přestřelky na ulici s desítkami komparzistů, hlavní hrdinky mluví sprostě, svlékají se ( A.Poplawska 41 let!! the best of ) a šukaj ( omlouvám se za vulgarismus, ale to slovo je trefné po shlédnutí ) o sto čest. Točíme i lepší filmy, ale ten rozměr, které jsou polské filmy schopné dosáhnout produkčně mne fascinuje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POTŘEBUJU AGENTY, KTEŘÍ BY PRACOVALI V PODSVĚTÍ. HLEDÁM LIDI, KTEŘÍ PŘEMÝŠLEJÍ NETRADIČNĚ, KTEŘÍ SE NEBOJÍ RIZIKA A DOKÁŽÍ PRACOVAT POD TLAKEM. TAHLE PRÁCE JE KUREVSKY NÁROČNÁ...“ /// Miluju filmaře, co dokážou vyprávět v tempu. Příběh, obrázky ubíhaj… no abych to nepřechválil – vona tady trocha tý hluchoty taky je, ale vydržet se to dá. Sice to svádí k domněnce, že polští mafiáni hlavně píchaj a jsou obklopeni buď hlupačkama nebo sviněma. A vo nich (vo obou typech) to je. A navrch (samozřejmě) maj ty svině. Je to ze současnosti, nevím, jak moc to má k realitě blízko (daleko), ale zajímavost tomu nechybí. Takový to lepší z evropský kinematografie. Fajn ženský role, občas drsný… ale vočekávání bylo větší. Dám 4*, ale… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moje stará je úplně blbá. 2.) Naše chůva je kurevsky chytrá. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout pár automobilů značky Škoda. První při scéně, kdy dojde k hromadné nehodě na dálnici. V tomto případě se jedná o model Octavia. A potom také při scéně na benzínce, kde je možné zahlédnout dva modely Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama