Reklama

Reklama

Zatiaľ čo Švédsko čelí záhadnému útoku, Alex je nútený vrátiť sa do svojej rodnej dediny. Tam sa musí zmieriť s otcom i s láskou z mladosti Annou, kým ostatní bojujú o prežitie. Nepredstaviteľné je vzrušujúci triler o tom, ako by obyčajní ľudia ako vy a ja reagovali, keby došlo k najhoršiemu. Komu by sme zavolali? Kam by sme šli? Celovečerný debut skupiny Crazy Pictures je vzrušujúcim príbehom, ktorý dojme i prekvapí. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (51)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní postavu - syna, hrál tak odporný herec, že kdybych byl jeho fotr, mlátil bych ho po ksichtu hlava nehlava! Na ten hnusný rypák se nedalo dívat. Co se týče filmu, prý katastrofický žánr! HOVNO! Katastrofických efektů nebylo ve filmu ani sekunda. Ale je možné, že brali jako KATASTROFU, natočení takového filmu! Je to hnusné drama o přepracovaném fotrovi, staré krávě, která sedí celý den doma a kouká na TV a hnusném synovi, který snad vypadl z nějakého obludária! Pak se mihne pár "rádoby" prý akčních scén o napadení Švédska! Trapné, nudné, zoufalé - prostě MEGASRAČKA ROKU! 💩💩💩💩💩 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Téměř do poslední chvíle nevíme, co přesně a kým působeno se ve filmu děje. Což s postupně gradující závažností událostí a perfektně realisticky natočenými akčně-katastrofickými scénami, eskaluje napětí a obavy téměř k divákově spadlé sáňce. Zároveň je to promyšlené a detailní, a zároveň v tom dostatečně (ale ne dokonale) funguje citová linka vztahu hlavního hrdiny jak k životní lásce, tak k otci. Moc hezký závěr, berte si z něj, vy náctiletí, ponaučení. A my ostatní buďme v pozoru, tohle je nejrealističtější filmové zobrazení podobné hrozby, jak by mohla proběhnout v dnešní době. [Sitges FF] ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ojojoj! Když někdo náhodou zdejším satanžel většinovým, mentálně atrofovaným a neurovegetativně tolik komplikovaným homixovým funouškům vykloubí film z žánrových ramen, je zle. Tudíž toto chytře bizarní pyré, a chytře bizarním myslím přesný opak té právě tolik protěžované a přeceňované odporné, hloupé a perverzně přiteplené lysohlávkové smaženice Vybliju všechno, všude a najednou, končí v nezaslouženě v modrých číslech a LIVINGDEADKOVI dokonce zjevně způsobilo zánět plovacích blan. A ono asi není divu, když s palcem zabořeným v rozštěpu a s intelektuální výbavou na úrovni bakterie tetanu jdete do anotačně proklamovaného akčně - katastrofického napínače, a první hodinu musíte čumět na psychotýrání slizkého švédského retarda jeho zmrdce despotickým otcem. Psychotýrání sice parádní a dramaticky i odborně namakané, ale když já předtím přeslabikoval AK-ČŇÝ, na což jsem vyplýtval veškerou svoji míšní kapacitu, tak chci, kurva, AK-ČŇÝ, bo jinak jsem si místo toho mohl pustil třeba kovadlinu na nohu, nebo tak… A když na to AK-ČŇÝ ve druhé polovině přece jen dojde, a je to s minimálními prostředky AK-ČŇÝ opět skvělé, tísnivé a strhující, mám hlavu už tak hluboko zaraženou v prdeli, že vidím jen tmu. Opravdu svěží a příjemně divně originální kousek, který je nyní i docela aktuální, když už v roce 2018 hezky pranýřovitě predickoval, co by se dělo ve Švédsku, kdyby se car Vladimír vydal na sever místo na západ. Švédové by prostě okamžitě upadli do sluníčkového neomarxistického šoku, benevolentně lomili rukama, bezradně, avšak tolerantně! naráželi do nábytku z IKEA, polemizovali by, jestli si tu jejich rodnou hroudu ti Rusáci přeci jen náhodou nezaslouží, a pasivně levicově lkali, přičemž vlast by se vydala bránit pouze hrstka společensky vyšinutých, civilizačně nezhýčkaných nebolševických anomálií, autistů, zmrdů a jiných „charakterových hovad“. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle otevřenou kritiku jsem tedy nečekal. Je vidět, že autoři mají kurevské koule, protože pustit do světa něco takového určitě chtělo hodně odvahy. Příběh jako takový je velmi, velmi nepříjemný a ukazuje, jak snadno by se dal zlikvidovat celý stát, aniž by kdokoli stačil zasáhnout. Kdo chce v klidu spát, neměl by na to koukat. 90% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Těžko se to hodnotí, trochu nešťastné a nesourodé spojení rodinného / partnerského dramatu (který mne příliš nebavil) a katastrofického / válečného filmu (který mne naopak bavil dost). Navíc hlavní hrdina Alex byl opravdu nevšedně nesympatický a necharismatický, takže jsem k němu cestu hledal opravdu těžko. Geopoliticky je to ovšem naprosto mrazivé a reálné mene tekel! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Jesper Barkselius (Björn Stenberg) provedl všechny své kaskadérské kousky sám, např. bitky a popáleniny těla. Také letěl doopravdy letadlem. (ČSFD)
  • Konnyinu tchýni si zahrála matka režiséra. (ČSFD)
  • Film obsahuje 420 VFX záběrů. (ČSFD)

Reklama

Reklama