Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 700 po Kristu je severní Evropa rozdělena na dva různé světy: nad řekami žijí Frísové, Sasové a Dáni. Dole pod řekami zase Frankové, kteří v této oblasti vládnou. Ale chtějí udělat  to, co ani Římané nikdy nedokázali: podmanit si celou Evropu nasazením nové zbraně, kterou si podrobí vše nevěřící, a tou je křesťanství. Zaměří se na hlavní obchodní centrum Evropy, kde vládne frízský král Aldigisl. Tento film je historickou epopejí  o vzestupu křesťanství, ságách a starověké legendě jménem Redbad. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

misterz 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že titulky k tomuto filmu nestoja ani za fajku močky. Keď som si hneď na začiatku prečítal, že sa dej odohráva v deviatom storočí, tak sa mi pretočili panenky a pomyslel som si, že no ty ale musíš mať v tom neskutočný bordel pán titulkár. Čo sa týka samotného prekladu, tiež žiadna sláva, je tu veľa príkladov, kde vety boli preložené zle a čo horšie, prekladom nadobudli úplne iný význam ako sa v originále myslelo. Pritom angličtina bola jasná a krásne sa jej rozumelo. Čo sa týka obsahu, tu sa je škoda k niečomu vyjadrovať. Možno tak k neskutočne sprznenej historickej postave dedka Karola Veľkého, ktorý tu bol stvárnený ako neskutočný, odpudivý ľudský odpad. Duel barbarstva a kresťanstva mi prišiel až moc čiernobiely a vyhranený, čo veľmi skoro začalo nudiť. Jediné čo ma ako-tak potešilo bola slušná výprava, pekná kamera a miestami aj muzika. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych vás chtěla informovat, že jsem viděla jen jakousi dosti razantně zkrácenou verzi v délce 118 minut čistého času. Nemám zdání, co všechno s kvalitou vlastního příběhu provedla tak výrazná úprava stopáže. Můžu jen konstatovat, že zápletka vyhlížela poněkud ... řekněme neupraveně, třebaže se upřímně snažila o propojení a sladění jednotlivých epizod. Přitom bylo znát, že se k tématu postavila čelem: Zodpovědně a zároveň kreativně. Vybrala neobyčejně vhodné typy hrdinů i antihrdinů, přioděla je nanejvýš malebnými kostýmy - a vynašla jim ty nejsprávnější kulisy. Kamera se pak evidentně dobře bavila prací s barvami - i hrátkami se světlem a stínem. Bohužel výsledek působil - možná právě díky vystřižení některých scének - dosti roztěkaně. Orientační, umírněné 3* ... a berte je s rezervou. P.S.: 1) Na závěr musím říct, že se ve své podstatě jedná o převelice poučné pojednání ... o obvyklých - a nikterak překvapivých - způsobech při dozajista bohulibém šíření té jediné a pravé víry. Kdepak ... jakmile jakékoli náboženství zapustí kořeny v nejvyšších vrstvách společnosti, je jenom otázkou času, kdy se z něj stane pouhý nástroj k prosazování mocenských zájmů elit; 2) Patrně tady mělo figurovat vícero jazyků ... přinejmenším dva (?!?). Nevím, zdali se vyskytovaly v originále a dabing je ignoroval - nebo zdali si s realistickým zachycením jazykových bariér nikdo nelámal hlavinku. Skoro bych sázela na druhou variantu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předně je to strašně dlouhé, což je vzhledem k poměrně banálnímu ději bolestně znát. Nejvíc se to asi odráží na postavách, ke kterým jsem si při vší snaze nedokázal najít byť jen minimální vztah, takže všechny jejich eskapády šly tak trochu mimo mě. Srážka pohanství a křesťanství byla tak černobílá, že už to ani víc nešlo. Já sice chápu, že Martel a spol. si nebrali servítky, ale tak laciné záporáctví je přeci jenom trochu moc. Bitky, které to mohly trochu pozvednout, mě až na pár momentek také nezaujaly a spíš než cokoliv jiného působily většinou směšně. Za uši by zasloužili i trikaři, kterým dělala problémy zejména práce s ohněm. Pochvalu naopak zaslouží slušný vizuál a vůbec prostředí temného středověku a nevadily mi ani kostýmy a účesy ve stylu Vikings. Každopádně po Admirálovi šel Reiné s kvalitou hodně dolů a i když v jiných případech podobným filmům přidávám, tak tady nemohu. 30% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Holandčina bola krásna a zrozumiteľná, mali by to púšťať na jazykových kurzoch. Boli tam skvelé, zaujímavé postavy, škoda, že hlbšie rozpracovali len charakter Redbada a jeho protivníka Karola Martela. Za 3 hodiny tam mohli dať viac bitiek. Základný konflikt pohanstvo x kresťanstvo, je prekvapivo dobre rozvinutý a keďže ma bavia dejiny, nenudil som sa. Uznávam, že väčšina ľudí na Redbadovi asi zaspí. Dej bol pomalý a väčšina bočných zápletiek ostala v embryonálnom štádiu, ale mňa to bavilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mě to téměř vůbec nebavilo.Měl jsem hrozný anglický dabing a herecké výkony kvůli tomu vyzněly strašně ochotnicky. Film má téměř 160 minut a to je na můj vkus strašně moc kor na takový film. Hlavní hrdina byl v pohodě a akce nepatřila k nejhorší, ale nebylo jí až tak moc vzhledem ke stopáži. Na jedno podívání se to dalo, ale raději bych si dal díl z Vikingů. 60% ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama