Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (499)

bestlama 

všechny recenze uživatele

To jsem si takhle jednou vyrazil zase do kina. No co bych Vám povídal. Kdybych si raději vyrazil zuby ve vedlejší putyce, tak mám lepší zážitek. Film, který se snaží stavět na kampani sociálního dramatu mixnutého víc bububu verzi Oni, ale ve výsledku se sám sráží nechtěnou parodii, tak je něco špatně. Akceptoval bych to jako jeden díl Twilight Zóny, ale ne jako celovečerní kino zážitek. Hloupé, nudné, předvídatelné a zbytečné jako blonďáci v Irsku. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že Peelovi učarovalo Twilignt Zone. Serlingova původní antologie se totiž pyšnila nevídanou tvůrčí fantazií, představovala podivné světy reflektující dobovou situaci i surrealistické prostředí jak z divokých nočních můr, co provokovaly závěrečnou pointou a nevybíravými konci. A My jsou přesně takoví. Brilantně vyvážená směs hrůzy s humorem, která působivě vrší jeden znepokojivý moment na druhý a dokáže být nevtíravě kritická a po čertech aktuální zároveň. Peelův vypravěčský talent jen podtrhuje dokonale uhrančivá hudba Michaela Abelse a výborná Lupita Nyongo, která si svou dualitou krade většinu filmu pro sebe. Jakmile si to pořádně sedlo, jsou za mě My výrazně komplexnější a zábavnější než Uteč. Bohužel se ale asi budou potýkat se silnou žánrovou frustrací a řada diváků bude toho dojmu, že jsou chytřejší než film. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Nedalo se. Přímo brutální nuda. Viděla jsem to asi do půlky, kdy jsem si řekla, že jsem právě zabila hodinu svýho života strašnou sračkou, jako vážně, hodinu života. Casting na přesdržku, jediná tam umí hrát Lupita, až jsem jí litovala, co tam dělá. Většinou na hororový scény reaguju pozitivně, jako že se umím bát, ale tady jsem fakt jenom zívala a čekala. Spousta scén mi přišla vyloženě trapná, až jakejsi typ absurdního humoru, o kterým si nejsem jistá, že byl záměrný. No, a úplně do kopru to šlo SPOILERY s příchodem rodinky méně obdařených. Když zarostlý Doppelgänger/otec zařve na původního (taky strašně dementního) otce, aby držel hubu, tak jsem se smála. Když náhradní matka začala "mluvit," tak jsem se smála. A pak jsme to vypnuli. To je teda po Get Out! sešup jako prase! No nic no, snad příště. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo docela hodně, určitě víc než Peelův předchozí Get Out. Zajímavej a napívanej příběh, sympatičtí hrdinové a ty dvě hodiny odsejpaly možná rychlejc, než bych si přál. Občas jsem se u toho i zasmál (ten dvojník malýho kluka, co furt kmital po čtyřech jak pes a u toho vydával zvuky jako mops, nahláškovanej otec). Žádný poselství jsem v tom moc nehledal a skvěle se u toho odreagoval. 80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele umí skvěle pracovat s atmosférou, tak jako v Get Out se dala krájet, tak i v Us jsem se v první polovině filmu opravdu bála. Cítila jsem úzkost a psala scénáře, jak by to mohlo pokračovat. Bohužel už v Get Out jsem věděla jak to dopadne, tak i v Us jsem už od první scény věděla, jaká bude pointa. Proto naopak závěrečných pár minut mi zkazil celý film. SPOILER: Protože uvědomění si, že vlastně hlavní hrdinka je celou dobu ta stínová dáma, když nám udělá pan režisér sestřih, jak si holčička vědomě odchází, dost srazí celkový dojem. KONEC SPOILERU. Ale když to sečtu, Us hodnotím jako jeden z těch lepších hororů, které nejsou jen tupá vyvražďovačka, ale hraje si s divákem, donutí ho trochu přemýšlet a hudební podtext vyvolá husí kůži. Ještě aby Jordan vypiloval ty pointy a bude patřit mezi mé oblíbené režiséry dnešní doby. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Ze začátku filmu je z televize slyšet, že se bude konat akce „Ruce napříč Amerikou“. Jedná se o reálnou akci, která se konala v USA 25. května 1986. Šlo o pomoc pro bezdomovce a lidi bez domova, výtěžek z této akce šel na pomoc těmto lidem. (Yoshitsune)
  • Virtuální asistentka Tylerových se jmenuje Ophelia, což je jméno pocházejí z řeckého „ophéleia“ a ironicky znamenající „pomoc“. (hansel97)
  • V domě sousedů se pokusí jeden z členů rodiny prostřednictvím hlasového ovládaní zavolat policii a spustí skladbu „Fuck the Police“ od N.W.A. (Yoshimitsu)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama