Reklama

Reklama

Zemřít mladí

  • USA We Die Young
Trailer 1

Obsahy(1)

FIlm vypráví o Lucasovi (Elijah Rodriguez), 14letém členu washingtonské mafie, jehož šéfem je obávaný mafiánský boss Rincon (David Castaneda). Lucas má 10letého bratra Miguela, jenž se snaží dostat do Rinconova gangu i přes Lucasův jasný nesouhlas. V hlavním městě se také nachází Daniel (Jean Claude Van Damme), veterán, který při jedné z misí ztratil schopnost mluvit. Lucas je Rinconem pověřen, aby předal dodávku drog, jenže dochází ke komplikacím a Lucas, jeho mladší bratr a Daniel jsou vrženi do boje o přežití. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

bourec 

všechny recenze uživatele

nejvíc mě srala ta děsná hudba,zejména při tom závěrečnym rozuzlení.Rozhodně tahle pitomá muzika neudělá z filmu nezávislej a uměleckej film.Van Damme tady hraje nehraje,spíš si ho moc neužijeme.Prostě ve filmu neni nic,čeho se divák může chytit,plyne to v pomalym tempu,a je to spíš útrpný tohle sledovat.Zbytečnej film.30%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lucas pracuje jako výběrčí či kurýr pro místního bosse a zatímco on je se svým osudem smířen, pro svého malého bratra si představuje jinou budoucnost. Nicméně člověk míní a život mění. Podařený pohled do života na periferii Washingtonu, kde vládnou mexické gangy. Gellerovi se podařilo vystřihnout nejen sugestivní atmosféru, ale i popsat, jak to uvnitř zločineckých band chodí. Zároveň film nabízí i celkem solidně napsané i zahrané postavy. Největší lákadlo, tedy JCVD, tu je ve vedlejší roli válečného veterána, což sice působí trochu jako klišé, ale v tomto případě se nejedná o žádného supervojáká a přidanou hodnotu hraje i fakt, že díky válečnému zranění nemůže jeho hrdina mluvit a dorozumívá se prostředníctvím mobilní aplikace. Hodnotil bych výč, kdyby se podařilo zvládnout závěrečnou akční sekvenci, ale bohužel se během ní totálně zbláznila kamera a trošku mi celkový dojem pokazila. Ale i tak palec nahoru. 75% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesná rozklepaná kamera a do toho stupidně zběsilý střih. Kamera se klepe i když se jen dva baví!!! Provedení naprosto nekoukatelné. Navíc téma drogy/gangy s mexikánama není něco co by mě bavilo sledovat. Do toho to protivné obsadezní... JCVD sice hraje jako po obrně (neustále prakticky totožný výraz v obličeji), ale je to trochu něco jiného (díky elektronickému slavíkovi). Svým způsobem originálního. Kdyby v tom nebyl JCVD, ani bych se na to nedíval. Jedna hvězda z nostalgie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA Tržby Celosvetovo $143,837▐ JCVD tak poďme na to, som dúfal že to bude dobrá béčková sekanica, dobrá akčná oddychovka ale ani náhodou ono sa to snaží hrať na dosť vážnu skoro sofistikovanú notu o pouličných gangoch a deťoch čo dílujú. Ajaj moc to teda nefungovalo a záverečný prestrelkový mišung to dal úplne dole. /30%/ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme opět v ryze dramatické roli, ve které dokonce nepromluví, vlivem charakteru své postavy, ani slovo. Jasně, jeho herecký výkon žádnou peckou samozřejmě není, Ale i tak je úctyhodný. Lior Geller si pro svůj režijní debut napsal scénář vlastní a snažil se tvůrčně o dosažení co nejautentičtějšího prostředí. To se vcelku povedlo, ale i tak struktura mnohých scén vyznívá dosti povrchně. Zkorumpovaní policajti, adolescenti fascinovaní gangsterským životem, nedůvěra nejvnitřnějšího okruhu moci, soupeření s ostatními gangy či pokrytectví mezi mocnými. Obvyklé klišé gangsterského filmu, které, vlivem spousty dříve natočených tematicky stejných snímků, bohužel vyzdvihuje značnou předvídavost dalšího vývoje děje. Traumatizovaný veterán Daniel je obrazem skutečné postavy, což opět neblaze svědčí o osudu válečných veteránů, který se po desetiletí nezměnil. Snímek se snaží být drsným gangsterským thrillerem, ale spíše vítězí zmatečnost a na samém konci během finálového dějství i značná nepřehlednost. Příběh je i přes svou jednoduchost ke správnému uchopení těžkopádnější, než by se na první pohled mohlo zdát. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie snímky prebiehalo okrem Washingtonu D.C. aj v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Režisér Lior Geller se při psaní postavy dle svých slov inspiroval skutečným vojákem, jehož kdysi poznal a který ztratil schopnost mluvit poté, co byl osudově zraněn na bitevním poli. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno