Reklama

Reklama

Synové Velké medvědice

  • Východní Německo Die Söhne der großen Bärin (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V krčmě pevnosti Fort Smith je bělochem zvaným Red Fox zákeřně zabit starý a opilý indián Mattotaupa, protože nechtěl prozradit indiánské naleziště zlata. Jeho syn Tokei-ihto se vrací ke kmeni Synů Velké medvědice. Po dvou letech je tento kmen téměř poslední, který ještě nebyl postupující bělošskou civilizací podroben. Při přepadení kolony se zbraněmi padne Tokei-ihtovi do rukou i dcera majora Smithe Cate. Odvede ji sám do pevnosti a chce vykouřit s majorem dýmku míru, ale je uvítán střelbou, a tak pevnost přepadne a zvítězí. Brzy je k němu vyslán zrádný Red Fox jako vyjednavač a Tokei-ihto je po příchodu do pevnosti na vyjednávání o míru zákeřně uvězněn a jeho kmen se musí skrývat. S pomocí poctivého Adamse se však Tokei-ihtovi nakonec podaří z pevnosti uprchnout. Chce svůj kmen odvést do Kanady, kde zatím jsou pro indiány lepší podmínky k životu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je smutné, ako veľmi tieto východonemecké indiánky s Gojkom Mitičom vypáchli. Ako dieťa som to žral (a nielen ja, kedysi to boli v tuzemských kinách väčšie hity ako Harry Potter a Piráti Karibiku dohromady), dnes už vidím tú scenáristickú a režijnú impotenciu, naivitu a nekonečnú stupiditu. A samotný Gojko? Toporný juhoslovanský kulturista, ktorého jedinou hereckou polohou je urputné vystrkávanie lícnych kostí. Aj tie dve hviezdičky sú len z nostalgie a za ten Gojkov trademarkový skok do sedla. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Amatersky vychodonemecky western.Hudba úplne mimo,keď indianka spieva nemecky,ako za Hitlerovej propagandy.Indianske ženy sú skarede až hruza.Majú fúzy a mám pocit,že to boli aj zasluzile umelkyne z Uzbekistanu.Chápem,že záverečná scéna sa zaobisla bez bozku,stacila láska na 5 metrov od seba.Pri takej ubohej ponuke v TV som Synov Veľkej medvedice pozerala zo zufalstva.Hviezda za Gojko Mitica,ktorý aspoň vyzerá,ako indian a nášho Jozefa Adamovica,ktorý mal celkom veľkú rolu.Stal hneď za Miticom. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film zdaleka nedosahuje úroveň západoněmeckých přepisů mayovek. Námět filmu je dost plytký, postrádá zajímavější zápletku, takže jsem se při filmu hodně nudil. Navíc tam místy byla hluchá místa, jako by byl film zkracován, možná zato ale mohly četné reklamy, které byly filmem zbytečně přerušovány. Gojko nebyl zdaleka takovým krasavcem jako Pierre Brice a byl i dost toporným hercem. Jedinou profesionalitou tu vynikl klaun Ferdinand, totiž v NDR tolik oblíbený Jiří Vršťala. Film byl nad síly Josefa Macha, divím se, že jsme se na tyhle dederonské indiánky chodili v šedesátých letech dívat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naprostá amatérština. Tohle bych teda od režiséra jako je Mach nečekal. No možná, že kdyby mi bylo 10 let tak to žeru, ale dneska pokud si člověk některé ty Mitičovky porovná z Mayovkama tak zjistí, že zatím co tam se kouzlo nevytratilo, tak tady bohužel ano i když neplatí to úplně pro všechny. Nicméně tady ta první se teda krutě nepovedla hlavně po technické stránce. totálně chaoticky natočená akce. Záběry co na sebe vůbec nenavazují podivný střih. Neskutečné faily (20 výstřelů z šestiranného revolveru, banditi co už zaručeně chcípli znovu na scéně a znovu zabiti) dalo by se takhle pokračovat dál. Jinak by to možná zase tak hrozný nebylo děj byl ucházející Mitič správně vysvalenej a Vršťalův záporák rovněž kvalitní, ale jak už jsem napsal to hrozně amatérský zpracování to táhne ke dnu. Tady se holt Česká stopa v NDR filmu moc nevyznamenala.30% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Už první akční scéna asi na 15. minutě - přepadení Indiány - mi ukázala jaký ten film bude.. Strašnej sestřih akční scény z ní udělal nechtěnou komedii, zmatek nad zmatek, nevhodná doprovodná hudba to jen podtrhuje. Herectví není špatné a ne zrovna originální příběh tomu také nepřidá, ale nic se nevyrovná hrozné režii. Ale možná je to jen tím, že jsem zvyklý z Vinnetoua na jiný standard. Jo a závěrečná scéna, to mi neříkejte, že to není naschvál! Dokonalej střih, kterej tento western změní v grotesku:) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Niektoré scény sa natáčali aj na území terajšej Slovenskej republiky. (Raccoon.city)
  • Gojko Mitić jako někdejší kaskadér točil sám všechny scény, včetně těch nebezpečných. (Krissty)

Reklama

Reklama