Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začátek září roku 1950, Severní Korea. Poručík Benson (Robert Ryan) a jeho sedmnáct mužů je odříznuto v nepřáteli prolezlé krajině. Jejich náklaďák havaroval a tak jim nezbývá, než vydat se pěšky na vzdálený kopec označený kóta 465, kde tuší podstatnou část americké armády. Během cesty se k nim nedobrovolně přidá ostřílený seržant Montana (Aldo Ray), který se snaží dopravit svého zraněného plukovníka (Robert Keith) do nemocnice a pak dál domů. Nebezpečná cesta si vybírá svou daň a když konečně dosáhnou cíle, čeká je nemilé překvapení. Kopec je obsazen nepřáteli... (monolog)

(více)

Recenze (14)

Martin741 

všechny recenze uživatele

jeden z najlepsich a najgenialnejsich vojnovych filmov o Korejskej Vojne, co som vobec kedy videl. Fakt nemam chut vypisovat litanie. Tempo je masakrozne dobre, nuda nehrozi, takze divak sa bude permanentne bavit a bude v napati z toho, co sa bude diat. Ako je u vojnovych filmov zvykom, nechybaju perfektne vojnove sceny a genialne dialogy. Milujem vseobecny rozhlad, kam filmy jednoznacne patria. Definitivne : 100 % ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Dalsi skvely pacifista Robert. O korejske valce toho na rozdil od Vietnamu moc nevzniklo, ale jak rika uvodni titulek pribehy pesaku jsou ve vsech valkach stejne. Obcas je vojenske chovani divakovi kapku nepochopitelne, ale kdo z nas byl v nejakem ostrem konfliktu a muze posoudit, zda se nejedna o "normu"... Bez patosu, bez spojeni, bez podpory, bez nadeje. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V komorní (proti)válečné klasice sledujeme riskantní přesun odříznuté čety nepřátelským územím ke strategickému vrcholku (a závěrečnou přestřelku o něj). Hodnoty, jako realistické zachycení marností svíraných vojáků (které ale nijak víc nepoznáme), rozpor dvou rozdílných přístupů k válce, nedémonizování protivníků či jasný humanistický přesah, zůstávají patrné, nicméně při určité nudě a zdlouhavosti jsem se nemohl zbavit dojmu, že jejich podání bylo od té doby již mnohokrát překonáno. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zásadních a nejtrvalejších amerických válečných snímků nejen padesátých let o válce v malém, kde se skupinka odříznutých amerických vojáků snaží dostat z korejského týlu do bezpečí a prochází tak naléhavou konfrontací hodnot, válečnických i obecně lidských postojů uvnitř sebe sama. Mimo jiné jeden z oblíbených válečných snímků Francoise Truffauta - a to o něčem svědčí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Neočekávejte velkolepé bojové scény plné válečné techniky. Prostě nejsou, nemusí. Severokorejská válka v roce 1950 a odříznutí muži se svým velitelem musejí překonat důležitou kótu, skalnatý kopec, protože ve vysílačce se nikdo nehlásí a musí se jít dál. A pak džíp s raněným plukovníkem, jeho doprovodem seržantem Montanou a nákladem munice. Nakolik si lidé sáhnou až na dno a kolik jich přežije zjistíte v tomhle výborném černobílém filmu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama