Reklama

Reklama

Bloodshot

  • USA Bloodshot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve snímku podle komiksového bestselleru ztvárňuje Vin Diesel vojáka Raye Garrisona, který byl zabit v boji a znovu oživen korporací RST jako superhrdina Bloodshot. Nanotechnologie v jeho žilách z něj činní nezastavitelného bojovníka obdařeného nadlidskou silou a schopností okamžitě se uzdravovat. Korporace RST však neovládá pouze Bloodshotovo tělo, ale i jeho mysl a vzpomínky. Ray neví, co je skutečné a co je lež, a tak se rozhodne to zjistit. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (315)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bloodshot ma niekoľko veľkých mien v titulkoch, či už je to samotný Diesiel, scenárista Eric Heisserer, ktorý má na konte niekoľko dobrých sci-fi (Bird Box, Arrival), alebo producent Neal H. Moritz, ktorý Vinovi dlhodobo zastrešuje partičku autičkárov. Bohužiaľ samotný film je o to väčšie sklamanie. Akčná stránka je fajn, rozhodne je na čo pozerať (či už je to záverečné finále, alebo akcia s polohrubou múkou v tuneli), tak isto aj príbeh nie je zlý a dokáže zaujať, problém som mal akurát s Vinom Dieselom, ktorý tu hraje nano-terminatora T-5000 s filmu Terminator Genysis a obielka sa pri tom do ťažkých bot a tielka, ktoré nosí v Rýchlo a zbesilo. Aj keď ma Diesel vyložene nenudil, nebavil ma tak ako jeho ikonickejšie úlohy - Riddick, Torreto, kde tankuje presne ten Diesel, ktorý mám rád. Tu mi akosi nesedel. Tým, že tu bol takmer nesmrteľný strach o hlavného hrdinu mať netreba, tým pádom nefunguje ani napätie v akčných scénach a vlastne tu nefunguje ani vzťah s jeho manželkou a emócie sú tu niekde tak na bode mrazu. Hudba od Jablonskeho je taký štandard, ktorá predovšetkým dobre funguje v akčných scénach. Ako celok je to určite fajn, ale keby, že sa vymení režisér a nesedí tam človek, ktorý ma za sebou toľko celovečerákov čo vy, tak by to bolo určite lepšie a hlavne napínavejšie. Takto je to iba pekná a hlavne akčná prechádzka prezlečená do lacného sci-fi kabatiku. 60% - 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Comicsově natankovaný Diesel. Instalace Vina Diesela do jiného projektu než jsou nekončící závody na čtyřech kolech je poměrně šarmantní, neb chrabrý svalovec do podobně akčně laděného scifi hávu umí vklouznout hladce a nečiní mu problémy střídat bílý nátělník s poměrně futuristicky vyhlížejícím šatstvem. A tak se stalo, že je tentokrát vpraven do vskutku záludné hry, kterou na něj vymyslel kovaný vědátor, jemuž tvář propůjčil protřelý Guy Pearce, jenž je autorem přelomové technologie, která nyní koluje v těle našeho hrdiny., který vstal z mrtvých a myslí na pomstu za smrt své krásné drahé polovičky. Alespoň tak se jeví hlavní záměr a motiv filmu. Jeff Wadlow je jedním z dvojice, který sepsal scénář a rozhodl se, že filmu dodá dějovou strukturu, o níž spravil na poli celovečerního filmu neprověřeného režiséra Dave Wilsona. Ten sice nezvládá vtisknout filmu zajímavost v každém ohledu a záhybu, do kterého se zabloudí, ovšem zvládá dynamický chod akčního dějství. Takže to neznamená nudu, i když jsou všechny představené charaktery převelice jednoduché a průhledné už od prvních minut klání. Vin Diesel se v bitkách a akčních sekvencích neztrácí a mydlí své soupeře hlava nehlava a využívá toho, že jeho nově získaný organismus má schopnost okamžité regenerace vlivem speciálních buněk, kterému v těle rotují. Film ztrácí, když v některých scénách není přítomen. Jeho akčnost se snaží nahradit Eiza González, která je lepá, sličná a určená k osouložení, takže vlastně těch pár absencí, které Vin nahromadí, vlastně ani tak nevadí. Film není studnicí originality, hlavně úvodní fáze není nikterak neotřele vybroušená. Ovšem akční sekvence jsou zručně a neotřele natočené, což je pro film důležité. Nejvíce zamrzela rezignace na tvůrčí odvahu. Film sice několikrát vyvinul snahu vydat se nečekaným až novým směrem, jednalo se však jen o nepatrné náznaky, které v podstatě rychle vzaly za své a ihned odezněly. Příznivci svalovité hmoty jménem Vin Diesel však rádi přivítají, že se jejich oblíbenec po delší stagnaci realizoval také ve scifi comicsové koketérii, kterou si i sám produkoval. A solidně se v ní fyzicky vyřádil. 8/10 ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Pohodová jednohubka, která mě parádně sedla! Bloodshot má výhodu, že do něj spadl Diesel v kurva dobrý formě, což nebývá jeho častým zvykem. On vlastně krom trilogie Riddicků a prvního xXx žádnou extra pořádnou sólovku ani nemá, čímž netvrdím, že tahle je zázračná, nicméně je určitě jedna z těch lepších! Navíc Pearce a jeho vostrý rysy lebeční jsou jako stvořený pro slizkýho parchanta do záporu! Za něj a za perfektně nasranýho Vinka tu čtvrtou přiklepávám! Akční scífko za 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z příslušníků ozbrojených složek, který je po smrti oživen, vylepšen a poslán na misi. A samozřejmě se vzdor všem pojistkám začne rozpomínat na minulost. Tady je to sice malinko zamotanější, ale vzhledem k cílovce zase ne moc. Jinak se jedná o klasické béčko postavené na akci, která sice není technicky bůhvíjaká, ale je jí dost a nenudí. Herecky je to také oukej a i když to asi nebude žádný Dieselův restart, tady si to sympaticky odvrčel. Bohužel i v tomto případě platí, že ve studiech sedí jelita, co se bojí erka jako čert kříže. S nějakou tou krvavou sprškou navíc bych hodnotil i výš. 65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Od filmov s Vinom Dieselom nečakám nikdy moc. Stačí mi trošku akcie, nejaký ľahko sledovateľný príbeh, a aby bol Vin Diesel pán. To je všetko čo potrebujem a bude to fungovať. "Bloodshot" na začiatku pôsobí, že bude mať presne tento štýl podania príbehu, no potom sa rozhodnú do toho dať tvorcovia všetky možné zvraty a môj záujem začal opadávať ako lístie na jeseň. Pravda je, že ma to bavilo sledovať asi prvých 40 minút. Spoznával som postavy, dozvedel som sa, čo sa deje, mali sme vybudovaný príbeh a Diesel bol pán ako vždy. A potom sa pustí do prvej veľkej akčnej scénky v tuneli, ktorá všetko, čo sme v úvode budovali ukončí a film urobí otočku o 180 stupňov a odrazu sa všetko zmení a to čo sme mali povedané zrazu neplatí a podobne. Nebudem dávať spoilery, no od toho momentu to išlo všetko dole vodou. Pretože už som vedel všetko čo bude ďalej, ako to nastane a podobne. A oveľa radšej by som videl, keby sme mohli postavy v tomto filme viac rozvinúť a dať im viac hĺbky. Bolo by to jednoduchšie a praktickejšie a film by sa rýchlo stal oveľa zaujímavejším. Nepoznám ale predlohu, takže nechcem súdiť. Možno to nie je vina scenáristov. No keď vidím pri scenári meno Jeff Wadlow, myslím si, že to nebude náhoda, že je to napísané mizerne. Podobne ako pri "Fantasy Island" je vidieť, že to chce viac zamotať, no výsledne príde s otravnými riešeniami, ktoré len celý film pochovajú. Akčné scénky sú okey, herecké výkony sú okey, postavy sú niektoré lepšie, niektoré horšie. Najradšej tu mám asi Eizu Gonázlez, ktorá má asi najviac charakteru v celom tomto filme. Všetci ostatní sú buď plytkí, alebo maximálne nezaujímaví a otravní. A v tomto smere asi najviac kraľuje Sam Heughan. Kedykoľvek sa objavil, mal som chuť film vypnúť. Ako celok to podľa mňa nie je veľmi zaujímavý film. Možno vás to na 100 minút dokáže posadiť pred obrazovku, no nič výnimočné, čo by ste nevideli sa nekoná. Hodnotenie: C- ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli epidemii koronaviru a zákazu akcí s účastí vyšší než 100 osob byla zrušena premiéra filmu v ČR, která se měla konat 12. března 2020. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Bloodshot je smrtelně zraněný voják, kterého zachránila tajná organizace Project Rising Spirit, která mu vymyla mozek a do krevního oběhu nainstalovala nanoboty, kteří mu dávají nespočet schopností. Bloodshot může měnit podobu svého těla v kohokoliv. Pomocí nanobotů se může vyléčit z jakéhokoliv zranění, a to i fatálního, ovládá všechny zbraně a bojovou techniku, může se napojit na jakoukoliv elektrotechniku a satelitní sítě. (Ratemus)
  • Bloodshot je prvním filmem na motivy komiksů nakladatelství Valiant entertainment. (Ratemus)

Související novinky

Vin Diesel se vrátí jako Bloodshot

Vin Diesel se vrátí jako Bloodshot

12.11.2020

Komiksový snímek Bloodshot byl jeden z prvních, kterého zasáhla první vlna koronaviru a s ní spojené zavírání kin. Film tak přeskočil kina a zamířil rovnou na VOD služby, jenom aby se později vrátil… (více)

Bloodshot brzy k digitálnímu stažení

Bloodshot brzy k digitálnímu stažení

19.03.2020

Sony Pictures Entertainment se rozhodlo po vzoru Universalu a Warnerů zpřístupnit nový akční snímek Bloodshot s Vinem Dieselem k digitálnímu stažení. Film bude k dispozici u různých prodejců už 24.… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama