Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (293)

salalala 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že naprosto standardní teenagerovský horor, jakých vzniká do roka hned několik. Brzy je jasné, jakým směrem se bude vše ubírat a je znát, že André Ovredal se musel držet při zemi a byl omezen požadavky producentů i ratingem. Atmosféra je od začátku dost hutná a po celou dobu naštěstí vydrží, na druhou stranu by ale výsledku evidentně prospělo víc krve a nějaký ten černý humor, protože se snímek bere dost vážně. Tematika je svým způsobem originální, jenže její potenciál není vytěžen ani zdaleka, což je ale bohužel trochu očekávané. Příběh u sebe moc nedrží a je spíše sledem jednotlivých scén, kterým chybí napětí a ničím nepřekvapí. Zajímavá je úroveň triků, které jsou značně nevyrovnané, protože některé vypadají velmi dobře, jiné zase poněkud lacině, což opět zbytečně rozptyluje pozornost. Obsazení, v němž nezáří žádná extrémně povědomá tvář, se poměrně vydařilo, ačkoli nikdo z mladých tváří není nikterak výrazný a obzvlášť charismatický. Scary Stories to Tell in the Dark nejde jednoznačně odsoudit, protože své kvality má a naprosto splňuje současné požadavky na hororový žánr, chybí mu ale větší tvůrčí možnosti a odvaha a také viditelnější snaha o překvapení nebo vyděšení zkušenějšího diváka. 60 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, a to ještě stěží. Od režiséra Tajemství smrti slečny Neznámé jsem čekal rozhodně více, obzvlášť když na něj dohlížel Guillermo del Toro. A začátek byl dost slibný - moje oblíbená Donovanova píseň Season of the Witch, neokoukaní a příjemně všední mladí hrdinové, nadsázka, výprava do strašidelného domu. Jenže pak se to zvrtlo. Jednotlivé duchařské historky jsou dost předvídatelné a chybí jim napětí či (snad s výjimkou té první) překvapení, lekačky jsou doslova na jedno brdo, scénář nemá logiku, ale dělá, že ji má, a hlavně... Hlavně se postavy střídavě chovají jako géniové (záhady řeší obratem, ihned vědí, že se mají podívat pod postel) a jako idioti. Působilo to na mě jako trochu výpravnější TV film, případně vzhledem ke konci jako pilotní díl seriálu. Nic moc.____P.S. České titulky se drží kvality filmu, když v jednu chvíli čteme "Blbci! Už je devět hodin!" místo správného "Blbci na devíti hodinách!" nebo když se o policejním náčelníkovi (chief) mluví jako o "šéfovi". ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia snímka, ktorej by som najradšej dal 3 a pol hviezdy. Na tú štvrtú to tesne nebolo. Predovšetkým za to, že nemám chuť si to pozrieť znova. Vlastne sa tam dosť kecalo a strachu bolo pomenej. Aj keď chválim zaujímavú scénu hneď prvého strašenia v skrini. Presne také scény oceňujem a baví ma pri hororoch, keď sa bojím z toho čo vidím a nie debilných lakačiek, keď na vás niečo vyskočí a do toho zaznie hlasný tón. Musím pochváliť aj postavu Gila Bellowsa známeho z väznice Shawshank, ktorý snáď v každom poslednom snímku hrá policajta (nedávno som ho v rovnakej uniforme videl vo filme House at the End of the Street (2012)). Podľa mňa hrá sympatické postavy, len škoda že tu sa zachoval ako hlupák. A ten záver neviem či bol nábeh na druhý diel, alebo to tak malo byť. Pochybujem že by robili druhý diel kvôli tomu. Ale vážne to tak skončilo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že za poslední delší dobu je tu něco, co dokáže celkem dobře vystrašit (kinoHoror). Neříkám, že jsem se při sledování potil a uchcával si do trenek (být to Rko, tak jo), ale dokážu si představit teenky, jak odcházejí domů z kina a zaručeně neusnou. Je to pěkně natočený, s fájn castingem, naštěstí to nejsou přímo dětičky, takže u mě v tomto ohledu velký plus. Některé ty scény opravdu povedené, u mě to vítězí Ruth s pavoučky, ale Red room bylo také super. Pustit si to o Halloween v noci by byla dost dobrá volba. Až Po Myersovi, samozřejmě :o) Øvredal se zdá, že umí - 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný “DelTorovský” film, který bohužel rekordy netrhal, ale i tak je to dostačující jednohubka. Největším tahounem jsou šíleně originální monstra, kdy každé dostane nějaký ten prostor (i když by si určitě zasloužily prostoru více) a u každého jsem žasnul nad kreativitou filmařů. Dalším zachraňujícím prvkem je solidní příběh, historie “hlavní záporačky” a důvod, proč že se to všechno děje. Děj skáče od jednoho bubáka ke druhému a ve výplni mezi nimi nelze hledat nic světoborného, je to víceméně nudná vata na doplnění příběhu, což je obrovská škoda. Hlavní dětské postavy jsou nemastné, neslané a opět se zde objevovaly neskutečně iritující hororové klišé a hlášky, které můžou dělat jen mentálně retardované postavy. Scary stories jsou určitě vizuálně i technicky slušným tahounem, ale ve scénáři to prostě trochz hapruje, což je prostě velká škoda, protože tohle mělo větší potenciál. Z výsledku jsem trochu rozpačitý a čekal jsem větší bombu, ale i tak se jedná o slušnou, zábavnou a místy strašidelnou jízdu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený podle knížky Alvina Schwartze „Scary Stories to Tell in the Dark Treasury“ (soubor knih „Scary Stories to Tell in the Dark“). (RammsteinDE)
  • Michael Garza sa vo filme predstavuje pod dvomi rôznymi menami. Raz sa predstavil ako Ramón Rodriguez, druhýkrát ako Ramón Moráles. (CroSsicek)
  • Podľa filmu Sarah (Kathleen Pollard) zomrela v druhej polovici 19. storočia. Pri prezeraní archívnych záznamov odznie informácia, že na ňu bola použitá liečba elektrošokom. Elektrošoky ale prvýkrát na ľuďoch aplikoval až v roku 1937 taliansky lekár Ugo Cerletti. (Johnny.ARN)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama