Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda zlodějíčků a žoldáků zpacká práci pro pana Rice (Sergej Onopko) a dostanou padáka. Lev (Ekin Cheng), jeden z nich, o pět let později žije v Africe a shání léky pro děti v uprchlickém táboře. Jeho přítelkyně (Charmaine Sheh), doktorka, ovšem zjistí, že léky jsou prošlé. Proto se Lev rozhodne dát partu opět dohromady a potřebné léky ukrást, a to od nikoho jiného než od Rice. Jaké je však jejich překvapení, když v ukradeném obrněném vozidle je místo léků trezor plný zlatých cihel. (LangiJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (13)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek o jisté partě mládenců ve světě zločinu v podstatě připomíná zašlou slávu filmové série známé pod anglickým názvem ´Yung and Dangerous´, tedy v českém překladu ´Mladí a nebezpeční´. Jako přímé či alespoň volné pokračování se tedy neuvádí. Původní herci si však své role zopakovali a tak lépe dávnou dobu pozdvihli. Příběh loupeže, který nepřekračuje zavedené žánrové konvence. Odehrává se v Maďarsku, přesněji v Budapešti, a těžko posoudit je-li to právě tím, i přes hongkongské protagonisty jakoby snímek postrádal typický hongkongský atmosférický nádech. Zkrátka, jakoby se vůbec nejednalo o asijský film. Každopádně to na thrillerové akční zábavnosti nic neubírá a to i přes značnou předvídavost, která bohapustě naprosto ničí sebemenší napětí. Spíše se tak jedná o průměr, který se zvýší u fanoušků právě výše zmíněné původní filmové série. Tvůrci viditelně vsadili na jistotu a to i přes to, že jsou postavy již poněkud starší. Ale snad i zkušenější, což právě prozradí tento příběh. Není to nic, co by vyloženě nadchlo, ale také nic, co by vyloženě zklamalo. Po technické stránce natočené dobře a to alespoň k lepšímu průměru postačí. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se bohužel moc nepovedlo. Hvězd plno, vystřídá se několik zajímavých lokací, pěkná hudba, o akci taky není nouze (především ta v Černé Hoře stojí za to), ale ve výsledku celkem slabota. Postavy, příběh mě příliš nezaujaly (obehraná písnička natočená již několikrát a lépe), ani herecké výkony, na to, že to měla být parta, která se znala od malička a pojilo je toho hodně, nějak to mezi nimi nefungovalo, je tam i pár nudných pasáží, které jsem měla sto chutí přeskákat. Prostě to hapruje a jako celek moc nefunguje. ()

Reklama

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Jde o o zmatené asijské Da Ny Ho parťáky, ale místo finálního mindfucku všichni najednou vytáhnou bouchačky a rozdají si to s armádou žoldáků v Černé Hoře ve stylu akčních devadesátých let. Scénář je průhledný, pitomý a hrozně kýčovitý. Postavy jsou zaměnitelné a člověk si je celou dobu akorát plete. Asijské akční komedie mám docela rád, ale Golden job se příliš nevydařil. Komedických prvků je zde minimum a jde hlavně o tu závěrečnou béčkovou týmovou akci na konci. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Langi. Na to jaka to mala byt zohrata parta, tak prave puto medzi postavami vôbec nefungovalo. A az na Ekina Chenga mi vsetci pripadali nevyrazni. Motivacia zaporaka bola tiez na pendrek. Najväcsim sklamanim pre mna su ale akcne sceny. Od Chin Kar Loka som ocakaval oldschoolovejsi pristup a nie moderny CGI bordel bez poriadnych kaskadeskych kuskov. Ten jeden poriadny cool chvat je aj v trailery. Bitky su pretrikovane a na prestrelkach aj ked vidno, ze sa na nich nesetrilo, tak mi po chvili pripadali monotonne. Holt, ked sa nebojim o postavy, tak to zacne rychlo nudit. Dve slabe hviezdicky dava len za dve legendy, ktore sa tu objavili. Yasuaki Kurata, ktory este stale ma co predviest. A uplne najviac ma potesil legendarny predstavitel zaporakov z osemdesiatok Billy Chow, ktory sa po dlhych rokoch objavil vo filme. Stale ma paradnu formu a asi tak v minutovej bitke s Kuratom predvedie solidne kusky. Zato ten jeho parsekundovy stret s Chin Kar Lokom je rovnako predratovanou tragediou ako väcsina akcie v tomto filme. 3/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo rozohraná partia lupičov, ktorí napriek všetkému majú dobré úmysly. Problém nastane vtedy, keď jeden z „bratov“ už to ďalej nevydrží a podľahne pokušeniu. Ázijský pohľad na veci, ázijská mentalita a akčné scény – samotný výsledok nie je zlý (v prípade Hollywoodského low budget production by to bol nejaký B-ko), ale mohol by byť oveľa lepší. Stále som čakal na nejaký skutočný prevrat, na nejaký ozajstný moment „wau“ prekvapenia – neprišlo nič. P.S.: Veľký palec za to, že veľká časť filmu natočili v nádhernej metropole Maďarska (Budapešť). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (1)

  • Počas záverečných titulkov môžte sledovať rôzne backstage videá, napr. ako si štáb a herci užívali natáčanie v Budapešti. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama