Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Určitě tu budou lidi, kteří budou mít kecy. To je u kontroverzní věci docela i logické. O YouTuberech může člověk napsat nebo natočit cokoliv a stejně to dopadne zle nebo alespoň rozporuplně. Tohle, docela i chápu. Jirka Král dokázal být rozporuplnou postavu i pro Youtubery. I když byl takový kápo, který dokázal jakoby i spoustu věcí zařídit. Na jednu stranu asi určitě můžeme říct, že to je člověk, co něco dokázal. A v podstatě i vybudoval. Sice to je království, které může smrdět hnojem. Tohle video/film je vlastně rozloučení s tím vším co udělal. Nic proti tomu. Jen hold záleží. Co dodat. Natočeno, vskutku není špatně. (viděno už někdy v září) ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Něco jako životopisný dokument k jednomu okrajovému fenoménu, který nezaujatého člověka nemá čím oslovit. Po technické stránce má dobrou kvalitu, překvapila mě kamera a střih. Ovšem po obsahové stránce je úplně prázdný a není na něm patrný žádný námět, ani scénář. A tak se v něm celou hodinu jen vykoktávají lidé z branže, kteří nemají kapacitu a ani zájem samotný dokument opodstatnit. Kdyby se však tato obsahová a tematická vyprázděnost, která je zcela signifikantní pro fenomén youtuberingu, stala záměrnou, mohlo by vzniknout něco geniálního. Na to ovšem nejsou lidi. 🎬 31% ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Éra nevedomosti vrcholí. Dnešná mládež nechce nič vedieť, nič poznať, nič nerobiť, len sa váľať pred počítačom alebo pozerať do mobilu a na tom akože zarábať. Celebritami sa stávajú nejakí nímandi, ktorí točia videá o hovne. Veď už je na pováženie, že filmári, ktoré točia nádherné dokumenty napríklad o zvieratách, oceánoch a podobne, majú menej pozretí ako nejaký debil Gogo a iní kokotkovia, ktorých videá majú nulový prínos i pre imbecila. Byl jsem Youtuber má ale zaujímavý poznatok pre mňa, že väčšina z týchto pseudo známych ľudí má drvivú väčšinu svojich fanúšikov od 6 do 14 rokov. To som naozaj zíral, keď tam jeden z takýchto videočurákov stál a okolo neho samé debilné deti žobrajúce o podpis. To musí byť super pocit mať za fanúšikov ľudí, čo ešte nevedia ani poriadne čítať. Nejeden kňaz by však v tom ale videl katolícke nebo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dokument pro fanoušky Jirky, ostatní se u toho unudí. Já nejsem fanda Jirky, takže jsem se ukázkově nudil. Dvě hvězdy dávám jen proto, že to je lepší než ta reklama na YouTube, ale i přesto to za moc fakt nestojí. U kravin si většinou píšu poznámky, co jsem si z filmu odnesl, naposledy jsem si je psal u dokumentu o Aporveru a tady jsem si je psal taky, tak se o ně podělím. A nejsem žádný neznalec, v youtuberech a youtube obecně se celkem vyznám. Nebudeme to okecávat, jdeme na to: Jirka Král patří k starším youtuberům? Průkopník byl přeci Crafák, MenT, Gogo atd. A ty úplně první dneska už nikdo nezná. MRShontey, neříká to dnešním děckám něco? Nenápadná reklama na Zetko. Tvorba na YouTube stoupla nahorů? No dobře, volání animovaným postavám ve tři ráno, trapné reakce na všechno možné, megatrapné pranky a každý youtuber má na svém kontě nejmíň jeden "rap song". To je kvalitní tvorba, ty vole... Je zajímavý, jak se youtubeři zprvu báli svých fanoušků a vyhýbali se metrům a obchodním centrům, jen aby je neviděli. Co jste čekali, že vám všem dají pokoj? Ty vole, ta reklama na Zetko tam je snad každé dvě minuty... Tak nebýt účasti ve Farmě (to byl taky super pořad...), nikdo Jirku nezná. V tom dokumentu vystupuje člověk, co má nad 45 let! On by ho fakt bez té Farmy nikdo nikdy neznal. Hrajeme si na umělce, máme film rozdělený na kapitoly! Leoš Mareš vylezl, proboha, kam se nenarve, já na něj už mám alergii... Jirka dobře personifikoval fanoušky na YouTube - nikdy neodpustí ani nejdrobnější chybu. Já bych ještě dodal, že jsou schopní se hádat několik dní o gramatické chybě. Záběr na garáž vrchol filmu, ten aspoň za něco stál. O odchodu z YouTube řekl hlavně svojí rodině, ale jeho máma to neví. Pořád ho to baví, ale nechá toho, aby měl supr čísla (milion odběratelů) a dobrý vzpomínky, protože kdyby pokračoval, mohlo by ho to přestat bavit a mohl by mít negativní reakce. Přeberte si tu větu po svém. Na tomhle kanále žádné video už nebude. Za dva roky čekám návrat Jirky, jelikož bez youtube je nic. Ta hudba v titulcích, to je dílo :D Unikátní děkování v titulcích jednotlivcům, občas to je celkem šílené. Tak, tady končí poznámky a zároveň dokument. Bylo to nádherné, někdo na YouTube skončil a natočil o tom dokonce film! Konec jedné youtube legendy - no a co, stejně jednoho dne odejdou všichni, jelikož ten trend nevydrží věčně. Všichni ti ve videu taky jednoho dne s natáčením skončí. A doufám, že aspoň jeden z nich natočí čtyřhodinový životopisný film o tom, jak začínal na youtube, ze začátku ho nikdo neměl rád a pak ho všichni milovali a teď končí. Btw, doporučuji si přečíst komentáře pod videem, spousta děcek tam brečí a vylévají si srdíčko. 2* ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Všeobecná stigmatizace Youtuberů nezná hranic. Ale už to dávno není banda neumětelů, kteří během pěti minut natočí video, hodí ho na Youtube a desetitisíce jim skáčou na účet. Ohromný tlak publika - ano, i toho primárního, což je věková kategorie 13 - 19 - způsobuje, že živit se youtuberingem, ergo dělat to kreativně, dobře, kvalitně a marketingově správným způsobem, znamená pořádně si to odmakat, hodiny denně. Díky konkurenci je dnes youtubering skoro jako herectví či jiná umělecká činnost. Na to, aby se člověk stal úspěšným Youtuberem, mu vážně už dávno nestačí jen iPhone s kamerou. Potřebuje talent, schopnost zaujmout, nastavit standard a především jej udržet. Nevidím důvod, proč by herec, bavič, malíř či zpěvák měla být respektovaná povolání, ale Youtuber nikoli. Je to jiné, je to nekonvenční, pro konzervativce je to jako drátem do oka, ale zkrátka je to tak a dává to smysl. Trh se přirozeně vyvíjí. Měli bychom s ním. A Jirka Král tomuto faktu nastavil zrcadlo. Polidštil ten zdánlivý sen a zdemoloval všeobecnou představu, že youtubering je hodně peněz za málo muziky, bez práce, bez tlaku a bez schopností. Co na tom, že obsah je zpravidla povrchní a spíše zábavného, než inspirativního rázu; myslím, že většina těch, kteří youtubering odsuzují, jim závidí to, že se, oproti nim, našli ve své době. Že jim spadlo do klína něco, co je baví, naplňuje, něco, čím baví ostatní, díky čemu jsou u ostatních oblíbení, a zároveň mají možnost se tím i slušně živit. Ano, spadlo do klína. Příležitost jim spadla do klína. Ale oni se jí museli chytit a celkem tvrdě na ní pracovat. Nejčastější výtka odpůrců je, že Youtubeři vlastně nic neumějí a jen využívají mezery na trhu, aby vydělali balík za nic. Proč to tedy neuděláte taky, když je to tak jednoduché? Vše, co bylo řečeno, tento dokument krásně potvrzuje, a potvrzuje to na formátu tak atraktivním a bezchybně zpracovaném, že nelze jinak, než dát do plných. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Dokument se vysílal živě na Youtube kanále Jirky Krále 2. 9. od 18 hod., aby ho nešlo přetáčet dopředu a sledující přímého přenosu tak měli podobný zážitek jako v kině. Živý přenos sledovalo ve špičce téměř 50 tisíc diváků. Jedná se o rekord sledovanosti na českém a slovenském Youtube. (don corleone)
  • Youtubeři Pedro a Gejmr se během skončení dokumentu jako jediný z cca 100 VIP hostů při předpremiéře rozplakali. (TheSlezy)

Reklama

Reklama