Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jirku Krále nesleduji a nikdy jsem neviděl žádné jeho video. I přesto ho jako YT personu znám a povědomí o něm mám. Hodně lidí si říká, že to chce mít fakt velký koule skončit něco, co mu vydělává celkem slušnej balík. Na druhou stranu o jeho budoucnost se nebojím a rozhodně není člověk, který by skončil na ulici - je zajištěný, má "Zetko", atd. Což mu v tomhle rozhodnutí taky určitě pomohlo. Vlastně se mu ani nedivím, že nechce trávit večery natáčením videí pro 10-letý kiddos, když je ve věku, kdy může cestovat, poznávat svět a poznávat sebe a začít novou kapitolu. Práce by vždycky v první řadě měla bavit a to že Vás bude bavit není podmíněný tím, kolik za ní dostáváte. I práce s platem 250tis. Kč měsíčně Vás může srát a můžete s ní chtít skončit, na druhou stranu práce za 10tis. Kč Vás může naplňovat. Takže GL Jirko a jak říkáš "Na kluka z Mekáče dobrý, ne?"... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Léto 2012. Nová show Farma na obrazovkách TV Nova, která mě jednoduše zaujala. Spousta různorodých tváří mezi soutěžícími, z nichž si většinu pamatuju dodnes. A mezi nimi mladý blonďák z Brna, kterého pár týdnů po finále celé show zcela náhodou nacházím na YouTube, jak zkouší mou oblíbenou hru Minecraft. Zjišťuju, že už má více dílů, že prostřednictvím natáčení onu hru teprve objevuje stejně jako já. A než se naděju, jeho kvalita stoupá, videa přibývají, tvorba se mění, já ji stále sleduju a jeho činy obdivuju. Oba stárneme, oběma se mění preference. Jemu v tom, čím chce lidi nadále bavit, mně v tom, co mě ve formě youtubových videí baví. A tohle všechno se táhlo a měnilo během dlouhých 6 let. Mně je 18, žiju v bezprostředním okolí lidí, kteří českou YT scénu totálně odsuzují. Já si ovšem jistá videa od vybraných tvůrců pouštím s chutí u večeře i jako dospělý člověk a jedním z toho mála, u jejichž obsahu jsem stále vydržel, je právě Jirka Král. Pro jeho upřímnost, nadnesenost nad nepříjemnými věcmi a vychytralost nad dnešmím světem ho obdivuju jako člověka a převážně jako influencera, který naši nejen českou komunitu ovlivňuje a motivuje tím správným směrem. Ovšem ne každý asi ještě dostatečně nedospěl, aby si to uvědomil. Patří ti velký dík Jirko. Svým posledním videem si se rozloučil důstojně a i se svými stále poměrně omezenými možnostmi jsi tímto dokumentem absolutně převálcoval pochybně přijaté Nejsledovanější, kteří přeci jen dostali podporu silnější produkce a distribuce do českých kin a posléze na nosiče. Když jsem dokument sledoval živě v premiéře, v žádném případě mě nenapadlo, že se objeví i zde v databázi. Tím jak je ale kvalitně zpracován a pro jeho poslání ho zde vítám všemi deseti a jsem nesmírně rád, že jej mohu ohodnotit. Jako třešničku na dortu tvorby jednoho skvělého influencera české internetové scény. ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Čau lidi, jsem Jarda Voštružina a mám tady svoje statistiky. Je 29. září a já mám aktuálně 7 odběratelů. To znamená, že bych za dva roky mohl mít 9 odběratelů, možná 10, když se nějakej ještě větší debil než já omylem uklikne. A já už jsem vymyslel speciál za 9 odběratelů... Byl jsem debil [Dokument]... „Na Jardu si pamatuju dobře, byl to totální debil. Ve svým prvním videu se pokoušel chytit do sáčku od rohlíků vlastní prdy, pak si je přivázal na šňůrku jak draka a lítal s nima po pokojíčku, ještě se stihl nahej pokydat šlehačkou a nutellou, a nakonec s kámošem přespal v Bohnicích. Byl tam totiž tou dobou hospitalizovanej.“ – KUŘECÍ ŘÍZZECZEK, 2 ODBĚRATELÉ. „No ty vole, Jarda, to je superčurák. Poznal jsem ho na prvním ročníku Debilingu, konalo se to na kulturce v našem pavilonu. Jarda si ten den zapomněl vzít svoje léky a myslel si, že je celebrita. Děkoval svýmu prvnímu odběrateli, natočil mu 38 speciálů, bouchal konfety, bylo to fakt dojemný. Ani jsme neměli s klukama to srdce mu říct, že ten první odběratel je přece on sám. Každopádně Debiling vyhrál.“ – KEMR, 4 ODBĚRATELÉ. „S Jardou dobře víme, jak moc tě ta sláva debila sežehne. Jdeš prostě takhle po ulici a najednou vidíš dvě malý holčičky, že jo. Tak si říkáš, ty vole, to bude zas průser. Ony jsou prostě čím dál mladší, že jo. Co se dá dělat, ty vole. V nestřeženým okamžiku, když si u stánku kupují zmrzlinu a vůbec si tě nevšímají, proč taky, na ně prostě skočíš a snažíš se do nich narvat kokota, protože seš pedofil, co se neudrží, že jo. Většinou pak přijedou benga a máš doslova po prdeli.“ – PEĎÁK007, 5 ODBĚRATELŮ. „S Jardou jsme udělali i spoustu charitativních streamů. Mezi náš nejúspěšnější počin patří určitě to, jak jsme vybrali pět víček na postižené děti z Humpolce. Jedno víčko od mattonky poslal anonym z nějakého korporátu, další dvě pak štědrý donátor z Prahy, jedno nám věnovala naše uklízečka z nemocnice, co ho vymetla zpod radiátoru, a jedno víčko dal sám Jarda. Sice to bylo hliníkový víčko od jogurtu, ale Jarda z toho měl takovou radost, že jsme mu to neřekli a poslali ho do Humpolce taky.“ – bOOreCZek028LoL275oMg, 7 ODBĚRATELŮ. „Nějaký pedro? Co? Nechceš nějaký pedro? Hej borec, chceš pedro? Mám pedro, trávu, hašiš, herák, LSD, speed, crack, toulen, okenu, chceš něco?“ – JARDŮV OTEC, 8 ZÁZNAMŮ V TRESTNÍM REJSTŘÍKU. „Jaroslav Vostružina je vskutku vzácný případ. Trpí zhoubným narcismem, sebestředným kokotismem, pseudoslávou, nezměrným obdivem sám k sobě a především výjimečnou debilitou.“ – JARDŮV OŠETŘUJÍCÍ LÉKAŘ, 11 LET PRAXE S DEBILAMA. No, a je to tady. Už vím, jak si nejlíp vytřít prdel tak, abych měl aspoň 11 zhlednutí, vím, jak vtipně mlátit hlavou do zdi, abych měl 13 zhlednutí, vím, kolik kilo palačinek si hodit na hlavu, aby to hodilo aspoň patnáctku. Prostě rychle refreshuješ prohlížeč a ty zhlednutí si uděláš. Je čas posunout se někam dál. Tohle bylo moje poslední video. Váš Jarda Vostružina. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Určitě tu budou lidi, kteří budou mít kecy. To je u kontroverzní věci docela i logické. O YouTuberech může člověk napsat nebo natočit cokoliv a stejně to dopadne zle nebo alespoň rozporuplně. Tohle, docela i chápu. Jirka Král dokázal být rozporuplnou postavu i pro Youtubery. I když byl takový kápo, který dokázal jakoby i spoustu věcí zařídit. Na jednu stranu asi určitě můžeme říct, že to je člověk, co něco dokázal. A v podstatě i vybudoval. Sice to je království, které může smrdět hnojem. Tohle video/film je vlastně rozloučení s tím vším co udělal. Nic proti tomu. Jen hold záleží. Co dodat. Natočeno, vskutku není špatně. (viděno už někdy v září) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že Jiří Král byl nejúspěšnější český youtuber, je naprosto fascinující, když si to člověk porovná se zahraničím. Král není energický, není vtipný, není chytrý ani vychytralý (a to nejsou nějaké urážky, on se o nic z toho ani nepokouší, naprosto nijak se neprofiluje) - prostě tak nějak je před kamerou, apaticky se usmívá, dělá small talk a sledují ho tisíce dětí. Když se díváte na zahraniční influencery, vždycky chápete, co dětem nabízí. Nelíbí se vám to, ale chápete to. Ale proč chce někdo sledovat tohle? V duchu prázdnoty Krále je prázdný i tenhle sebedojímavý dokument, po kterém je ještě víc fascinující, že tak nudný a obyčejný chlápek někoho zajímal. Česká youtube scéna je vážně svojí nulovou kinetickou energií a ospalostí bizár. Vezměte si, že tenhle film byl natočený v režii youtuberů, není to žádný externí pohled, ale něco, co vzniklo ze samotné komunity - a bere to na sebe podobu rutinních, unylých mluvících hlav, co se navzájem korektně chválí a plácají po zádech. Co to probůh je? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Jako poslední účinkujícící se natáčení zúčastnil Pedro. První rozhovory se natočily už v říjnu 2017, konkrétně s Youtubery Vláďou, Gogem, Mentem a Selassiem, aniž by tušili, že se stávají součástí dokumentu. Někteří z nich to zjistili až v kině na premiéře. (don corleone)
  • Dokument se vysílal živě na Youtube kanále Jirky Krále 2. 9. od 18 hod., aby ho nešlo přetáčet dopředu a sledující přímého přenosu tak měli podobný zážitek jako v kině. Živý přenos sledovalo ve špičce téměř 50 tisíc diváků. Jedná se o rekord sledovanosti na českém a slovenském Youtube. (don corleone)

Reklama

Reklama