Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Intriky, skandály a podvody v nejvíc opěvované době naší republiky. Víte, jak se zbavit oponenta ve straně, či jak si ve vrcholné politice přijít k pěkným milionům? A také jak zaručeně někoho pošpinit, nebo provést skandál tak, aby se o něm mluvilo po celé Evropě? Tyto historické „recepty“ z dílny prvorepublikových pletichářů, podvodníků a nejrůznějších nestoudníků jsou náplní nového cyklu České televize. Osmidílný dokumentární cyklus o aférách a skandálech, které narušují idealizovaný obraz první československé republiky, chce odlehčenou formou ukázat, že první republika nebyla zcela tak idealizovaným prostředím, jak ji mnozí vnímají, že i tehdy byla spousta skandálů, starostí a problémů.Televizní dokumentární projekt je postaven na kombinaci inscenovaných sekvencí, které svým pojetím mají evokovat hraný film němé éry, a archivních filmových materiálů. Obě složky pak propojuje v organický celek postava průvodce pořadem, kterým je Martin Myšička. Diváci se s ním setkají ve stylizované prvorepublikové hospodě, kde žoviální výčepní právě hostí partu dobových štamgastů. V tomto prostředí průvodce glosuje mapovanou historickou událost, předčítá z tehdejších novin a snaží se tomu skandálnímu dění přijít na kloub. Za pomocí přítomného historika se mu to podaří. Ale i tak se stává, že z této hospody odchází s pocitem, že za první republiky se děly věci vskutku nepochopitelné. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jungewolf k tomuto seriálu (2)

Filmový skandál (2018) (E06) 

Proti německojazyčným filmům jedno jaké provenience (německé, americké...) štval vedle nacionalistického hlavně komunistický, fašistický a stříbrňácký (fašizující bulvární) tisk ..... . Jak příznačné..... . Takže : 5 * a 86 % . P.S. : vtipný je R.Motyčka coby hostinský . ()

Lihový kšeft senátora Práška (2018) (E07) 

Velice trefné, někdy ironicky podané připomenutí lihové aféry, politické korupce a dalších průšvihů agrárnického senátora K. Práška - jeden čas též předsedy Senátu Nár.shromáždění ČSR . Takže : 5 * a 85 % . ()

Reklama

Reklama