Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (296)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa nevedel zbaviť dojmu, že Rusi netočili film podľa vzoru amerických superhrdinských komiksov, ale paródiu na ne, o to lepšiu, že sa tvári smrteľne vážne. Potom mi ale došlo, že autormi scenára bola banda 10-ročných deciek, ktorých otcovia sú nejbohatší ruskí producenti, ktoré sa kdesi na ihrisku dláždenom zlatom prekrikovali, čo všetko by v takom filme malo byť. Realizátormi OCHRANCOV sa potom stali majstri špeciálnych efektov, ktorí o ničom inom nemajú ani páru. Niečo tak absurdne nezvládnuté po všetkých stránkach okrem vizuálnej a za také nehorázne prachy som totiž už dávno nevidel. Je pre mňa veľkou záhadou, prečo práve s týmto filmom vyrazili Rusi na západný trh, keď v poslednom desaťročí vytvorili aj kopec kvalitných komerčných žánroviek znesúcich akékoľvek porovnanie s Hollywoodom. Všetky pravidlá dramaturgie, gradácie, motivácie a logiky sa tu ignorujú do tej miery, že nebyť všetkých tých klišé a otrocky držanej schémy komiksového veľkofilmu, stal by sa z OCHRANCOV skoro žánrový underground. Vrcholom je zostrih, ktorý pôsobí dojmom poprehadzovaných udalostí, ktoré chronologicky nedávajú zmysel. Akoby sa pokúsili sfúknuť ho v noci pred premiérou a pritom ešte stratili polovicu materiálu. Extrémne krátka stopáž a šokujúce skoky v deji by tomu ostatne zodpovedali... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelá odpoveď Rusákov na komicsovky Západu. Bez černých, šikmých, s peknými ženami a pritom celé to je lacnejšia verzia toho, čo produkuje Marvel pokúrovaný s DC. Sú tam tie štandardné ruské CGI efekty, OP padouch, dialógy trhajúce uši a motivácie hlavných hrdinov. Hodí sa tam dokonale veta, že Rusko dáva životu nový rozmer, lebo kto už videl medveďa s rotačákom? A poprosím spin-off pre Alexandru v tom oblečku. Pridajte ďalších, zničte Petrohrad a porazte zopár Emzákov. Marvelu vybuchnú lála. 3 z 5 ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

No, samozřejmě se musí film brát s velkou rezervou. Lidé co jsou zvyklí vyloženě na západní produkci film odsoudí. Spousta věcí tahá film dolů, ať už jsou to vyloženě toporné dialogy, relativně směšný záporák, šíleně zjednodušený děj atd. Na druhou stranu film rychle uteče, takže některé logické nesmysly se dají přehlédnout. Trikovou stránku bych tak neřešil, nevypadá to úplně špatně. Samozřejmě digitální medvěd by se tu hodil spíš do počítačové hry, než do filmu, ale ostatní vypadalo relativně obstojně, zvláště Khan. A samozřejmě velké + za krásné ruské holky a překrásnou Alinu Laninu. Vypadá to, že bude i pokračování a chtějí tím nastartovat nějakou možnou sérii a ostatně proč ne. Jako začátek nějaké ruské snahy o blockbustery to určitě stačí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jako Guilty pleasure to nemuselo dopadnout úplně zle, kdyby se Rusáci až tak strašně moc za každou cenu nesnažili kopírovat své émerické vzory. Mě nízké hodnocení neodradilo, spíš povzbudilo a filmy o super čurácích v super kostýmech rád nemám, přesto jsem na to byl zvědavej, ale je to sračka. Občas se Rusko vytáhne, ale tohle se soudruhům nepovedlo, přitom to stačilo trochu odlehčit a udělat z toho povedenou parodii, ale tady se spíš snaží tvůrci ukázat Marvelu a spol : Hele, my to umíme taky! Mno neumí... není to vyloženě na odpad, ale tipuji, že pozdější pád do černých čísel tuto pecku nemine.15% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

No to je teda zase jednou podraz! Že toto dílko bude originální asi jako matrjoška z Celené a řádně ultrablbé, to by mi samozřejmě bylo na první pohled jasné i po konzumaci několika litrů havířovské samohonky. Po zhlédnutí traileru jsem nicméně doufal, že to bude blbé tak, až to bude vtipné – takové novosovětské komixonádo, do kterého zapomněli mrsknout snad jen akční geroje ze Čtyřlístku. Žel, je to pouze blbé, nudné a navíc zábavné asi jako bratrská pomoc. Prostě zlý profesor Fríz Hellbojovič Bejnovskyj si díky svým černobylským superschopnostem jen tak půjčí přibližně půlku vozového parku Východního a Středního vojenského okruhu, který zaparkuje na Rudém náměstí, načež si v centru Moskvy postaví luxusní výškovou daču, z níž se chystá šlohnout na orbitě pozapomenutý MIR vtarój a veškeré zbylé planetární oběživo za účelem následného globálního ovládnutí elektroniky. A protože jediný skutečný Supergerój měl asi zrovna plné ruce práce s hekováním emailů Klintnové a Makaróna, museli páně profesorovu potenciální účast v jistě obdobně strhujícím druhém díle (celoplanetární útok nasraných toustovačů a dild by snad mohl být i zajímavý) zhatit Iks-taváryšči pod uvědomělým vedením majora Béšenyjové. No dějstvítělno užásnyj film a žabař Batman už aspoň ví, kam si má jezdit léčit přeraženou páteř. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)

Reklama

Reklama