Reklama

Reklama

TaJeMno

(pořad)
Mysteriózní / Krátkometrážní
Česko, 2018, 10 min

Režie:

Filip Štoček

Kamera:

Filip Štoček

Účinkují:

Jaroslav Mareš (moderátor)

Obsahy(1)

Reportér Jaroslav Mareš vás zavede na zvláštní a zapomenutá místa a odhalí pro vás jejich tajemství. Vynoří se před vámi děsivé příběhy, které se skutečně staly, a pohnuté osudy lidí, na které jen tak nezapomenete. (Televize Seznam)

Recenze (5)

Kortan 

všechny recenze uživatele

Když se změnil ředitel Stream.cz, hodně tvůrců odešlo, tak si Stream.cz řekl, že to potřebuje nové pořady a tak vznikl pořad jménem Tajemno. Pořad, který moderuje Jaroslav Mareš, který působil jako redaktor, dramaturg a editor. Také působí/působil v Českém rozhlasu region - toť seznámení s pořadem. Pořad Tajemno se zaměřuje na záhady, legendy, historické tragédie a tajemství. Některé díly (asi tak třetina +-) není vůbec špatně zpracována a pokud nejste moc znalí v historii, tak vám to i něco dá. ALE bohužel, převážně se jedná o ''mýtické'' nicneříkající duchařinky. Někdy to zní, že pan Jaroslav vás chce o pravdě za každou cenu přesvědčit. Viz. ''Můžete si říct, že všechno to jsou povídačky lidí, kteří to nemají vůbec v hlavě, tak úplně v pořádku, i mě se chtělo nad tím mávnout rukou, když jsem tady byl, ale natáčet poprvé, tak se kameraman v jednom místě v lese zastavil, a zeptal se: kde že tedy je strom oběšenců. Přitom stál právě pod ním.'' (z 10. dílu Branišovský les) - co to jako je? Vážně nás diváky chce přesvědčit o nadpřirozenu, když jeho jediné důkazy jsou výpovědi lidí? Bohužel pane Mareši, takhle to nepůjde. Shrňme si to: Kamera dobrá, po zvukové stránce taky dobré, editace a celková postprodukce není nejhorší, ale brát tento pořad vážně moc nejde, a i když některé díly jako ''Odhalená tajemství zmizelého mostu'', nejsou úplně nejhorší, pořád je to na hranici bídy - 2*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

TaJeMno není vůbec špatným počinem, byť z průměrnosti se jen těžko dostane. Mnohé epizody jsou vskutku chytlavé, mají atmosféru a i určitou výpovědní - informační hodnotu, avšak jiné jsou na hranici průměru a podprůměru. Na každý pád však říkám, že každou novou část dosud očekávám s chutí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tajemný Dima v Křivoklátských lesích , stavba dálnice na Slovensko za Protektorátu, kterou na místě odstartoval sám Rudolf Hess apod. Seriál je k vidění na www.televizeseznam.cz  (stream.cz) v sekci dokumenty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný počin Streamu (Seznamu). Některé epizody (zvláště pak ty o vraždách – zmizeních a následných nalezení mrtvých těl) jsou opravdu dobré. Ty s historickým podtextem o známých osobách už jsou dost „polemizující“, plné tvůrčích dedukcí, takže ty mou pozornost zas až tolik nezaujaly. Jinak si ale nestěžuju – bylo to krátké, zajímavé – prostě dobrá oddechovka… ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Ano, občas se tu přehání, a kdejaká povídačka tu dostává punc horroru, ale pořád je to o řády lepší než konspirační Utajené příběhy českých dějin. ()

Reklama

Reklama