Reklama

Reklama

Keď sa Mark jedného rána preberie a pri odchode z bytu, v ktorom žije osamote, zistí, že sa nemôže dostať von, razom si je vedomý, že niečo nie je v poriadku. Jeho predtucha sa ešte väčšmi potvrdí v okamihu, keď sa mu o malú chvíľu cez stenu obývacej izby prebúra niekoľko susedov. Ich dvere od bytu boli totiž rovnako zabednené, ako tie jeho. Krátko nato cez okno príbytku spozorujú skupinku neznámych ľudí, záhadne odetých do oranžových návlekov, ktorí pri evakuácii niekoľkých susedov z paneláku naproti zastrelia muža na úteku. Kto sú tieto osoby a aké majú dôvody na takéto bezcitné konanie? Podarí sa Markovi spolu s niekoľkými preživšími dostať do bezpečia? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (27)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Containment není rozhodně špatným low-budget thrillerem, bohužel vsází na otřepaný scénář typu "zavřem za neobjasněných okolností partu lidí do paneláku a budem postupně zjišťovat, co se děje." Tento model vychází v nejvíce případech z více (REC), či méně známých zombáren, přičemž zde se vezeme místo zombies na nákazové vlně, kde se spíš klade důraz na chování lidí ve stresových situacích. Žádné sci-fi, žádný horor. Po průměru Containment sahá, nijak neuráží, ale spíš si hvězdu pošetřím. 45% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavy nápad postavit lidí před pandemii neznámého viru o němž obyčejný lidí bydlící na sídlišti vůbec nic neví jen se ocitnout v uzavřených bytech a nikam nemůžou jedině zdí zajímavý je že se sousedi vůbec neznají a přitom jsou z jednoho patra. Další nelogická věc je že když se nemůžu dostat ven dveřmi proč ne rozbiji okno. Nesourodá skupina lidí se snaží zjistit co se děje, ale spíš sledujeme chování jednotlivých lidí, který magoři . Pořádně se nic zásadního nedozvíme co se vlastně děje a kdo za to může jen že nikdo nemá přežít. Podobné psycholog mám rád. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film išiel mimo mna. Je to len samá nuda, postavy i ich charaktery sú nevýrazné a herci sú otrasný. A koncepčne je to jeden veľký chaos, kde nič nedáva zmysel. Krvi je tu malinko a je i bez čo i len jednej výraznejšej sceny. A to som čakal, že keď sa stretnú dva tábory rozhnevaných susedov, príde i na masaker, no mýlil som sa. Hádam keby bol vyšší rozpočet, bolo by to o niečo lepšie. Za krátku stopáž, že to režisér nepreháňal, tak dávam slabé 2*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce nadčasový film, když už tu máme poslední roky mediálního strašáka v podobě „smrtícího COVIDU 19“ a na spoustu otázek jsme dodnes nedostali žádné nebo neuspokojivé odpovědi. Britové přišli s vlastním virem, o kterém se ve filmu sice mluví, ale nic zásadního se o něm nedozví ani samotné postavy - ani diváci. Odkud se vzal, jaké má příznaky, co je vlastně cílem cizinců v kombinézách? Neil Mcenery-West si pro svou prvotinu vybral dost nevděčné téma, které nedokázal moc dobře přenést na filmové plátno a už vůbec ne tak, aby alespoň něčím zaujal diváky.    Rovnou zapomeňte na nějakou zombie apokalypsu, protože tady se o viru jen mluví, ale lidé umírají hlavně po zásahu kulkou od snipera, nebo se obyvatelé začnou zabíjet prostě jen sami mezi sebou kvůli vzrůstající panice. Žádná pořádná akce, žádná slušná porce násilí či brutality a hlavně samotné tempo příběhu je dost uspávající. Na to že film netrvá moc dlouho, jsem se několikrát znuděně díval po časomíře v naději, že už tohle utrpení konečně skončí.30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se tvůrci pokusili o to, aby vytvořili něco, co bude paranoidní, co bude na jednotlivé postavy tlačit zdi a oni nebudou moct utéct. Tohle omezování prostoru je dobrým nástrojem, ale přece jen to chce trochu umu, aby to dopadlo hodně dobře. Tohle nedopadlo ani dobře a snímek snadno zapadne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama