Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, dvojka je jen slabej odvar z prvniho dilu, ale na druhou stranu, zas tak hrozna tragedie to neni. Pribeh je dostatecnej, vrati se stary znamy postavy a i kdyz se tak nak vlastne furt nic nedeje, film je najednou u konce, aniz by se clovek zacal nudit. Hlavni vytku tak mam k trikum, ktery jsou fakt ubohy, ale jinak se jedna o docela koukatelny rodinny fantasy. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh má to štěstí, že není trilogií, nýbrž že dvojka a trojka jsou prostě volnými pokračováními, na kterých se podíleli úplně jiní tvůrci. Wolfgang Petersen a jeho Nekonečný příběh jsou proto z obliga. Je to samostatná, jedinečná filmová fantasy pohádka, na které se jeho následovníci pouze přiživili. Ačkoliv pozor! Autor předlohy Michael Ende se od Petersenovy verze distancoval jako od příliš líbivé. A je pravda, že se od jeho knihy poměrně značně odchýlil (natočil sice nádhernou, ale pohádku. Kdežto Endeho kniha je spíše spletitým surrealistickým bludištěm). Nechci snad říct, že by se dvojka víc blížila autorově představě (jednička končí tak v první třetině knihy, dvojka ve druhé. Nekonečný příběh 3 NEMÁ s knihou nic společného), ale Miller se přeci jen předlohy držel věrněji (což netvrdím, že je dobře). ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pokračování Nekonečného příběhu pojali tvůrci po Americku a vzniklo z toho tohle. Příběh je takřka stejný jen místo nicoty je tady prázdnota a máme tu i nového záporáka(záporačku). Tvůrčí i herecká sestava je celá obměněná a to k horšímu. Tvůrci z knihy vyčerpali základní pilíře a zbytek dotvořili a domysleli sami. Vznikla s toho trapná patlanina, která pouze špatně kopíruje jedničku. Tohle pokračování se nevyvedlo, Fantazie už ztratila své kouzlo. 1 hvězda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film je prostě natolik jedinečný, že dvojka mu nemůže konkurovat. Zde je pronesena věta o tom, že každá kniha čtená podruhé přinese čtenáři něco nového. Jenže ten základní příběh je pořád stejný a pro tenhle film to platí dokonale. Co mě však naprosto odrovnalo, to je výprava a skvělé trikové scény, které ještě postrádají digitální pečeť. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie stratilo originálnosť pôvodného diela a nepridalo nič zaujímavé. Samotná zápletka bola postavená dosť na nedorozumeniach, bolo tam trocha smútku a celkovo nič takého extra kúzelného pre deti a mládež tam nebolo. Dal by som možno aj lepšie hodnotenie, no bolo to celkom krátke a ani tá princezná sa mi nepáčila. Ako teraz vážnejšie, bolo to ako samostatný príbeh, ktorý aj to rodičovské puto nerobil veľmi dôveryhodným, lebo keby som bol otec a moje dieťa by zápasilo s divokou vodou a veril by som, že je tam v skutočnosti, tak by som bol asi inak v šoku. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 19. června do 27. října 1989 v Německu, Itálii, Francii, Austrálii, Argentině a v Kanadě. (Varan)
  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)

Reklama

Reklama