Reklama

Reklama

Yao

  • Francie Yao
Trailer 2

Obsahy(1)

Třináctiletý Yao žije ve vesnici na severu Senegalu a je ochotný udělat vše pro to, aby se mohl setkat se svým hrdinou, kterým je Seydou Tall, slavný francouzský herec. Seydou je pozvaný do Dakaru, aby tam představil svou novou knihu, a po prvé navštíví zemi, ze které pochází. Aby si mladý Yao splnil svůj sen, naplánuje útěk a sám překoná 387 kilometrů, které ho dělí od hlavního města. Herec je dojatý jeho odhodlaností a rozhodne se doprovodit chlapce zpět domů. Na prašných a nejistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že se přibližuje nejen k chlapcově vesnici, ale zároveň ke svým kořenům... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na Edisonline jsem si nevybral nejlépe, ale jistě ne nejhůř. Uhlazená a poněkud tezovitá roadmovie o návratu ke kořenům, které by prospěla vnímavější kamera (taková, která se nespolehne na malebnost prostředí – přírody i koloritu), dramatičtější vyprávění (posílené hlubší introspekcí) a hudba, která by spoluutvářela smysl filmu, a ne jen zaháněla ticho. – Na druhou stranu oceňuji přirozené, civilní herectví ústřední dvojice i těch, kteří ji na její pouti doprovázejí. Potvrzuje, že vše nemusí být vysloveno a že skutečné poselství mohou nést jen obrysy vět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $4,017,253▐ Cestovanie niekoľko sto kilometrov naprieč Afrikou mladého junáka za filmovou hviezdou mohlo byt o niečo viac dobrodružnejšie, pestrejšie. Chýba tam moment, ktorý by viac strhol, upútal. Takto to je len taká všednejšia prechádzka planou pustou Afrikou. /videl v kine: 55%/ ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nestálo na naivní premise (fakt bych chtěl vidět, která celebrita by měla takový zájem trávit byť jen zbytek dne s náhodným dětským fanouškem, byť ano, aspoň se to ten film snaží nějak vysvětlit) a kdyby to nejzajímavější na celém filmu (Tallovo připomenutí vlastních kořenů) netrvalo jen posledních 25 minut, mohlo to být skvělé. Takhle to sice není vůbec špatné, pořád mě to bavilo sledovat a road movie z Afriky se také jen tak nevidí, ale většinu času to až moc připomíná nejklasičtější road movie rámec a ten to dlouhou dobu naplňuje, dokud si to konečně neuvědomí, že to celou dobu mělo potenciál říct a zobrazit něco většího a hlubšího, jenže si to vzpomene až ve chvíli, kdy je většina filmu pryč, takže to pak poněkud uspěchá a není to ono. Chtělo to učesat, víc dotáhnout a víc propracovat (včetně scén s Tallovou rodinou, kterých je tam málo a nic moc nám o ní neřeknou, takže spíš působí navíc), protože jinak to funguje solidně. Jen ne tolik na to, abych dal vyšší hodnocení. Silné 3* ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom,jak jeden kluk ze Senegalu měl štěstí.Které mu nespadlo do klína samo,ale musel se o něj sám zasadit.Taková pobídka:když se budeš snažit,učit,někam to dotáhneš!Postava Glorie byla až nechutná.Rozdílné kultury =někde ukazují šperkovnice a plné garáže, tady zabijí na počest hosta už tak vychrtlou kozu a nakrmí ho.To zvíře je pro ně zdrojem obživy.Tedy velmi ceněné.Dobrý koment napsal uživatel Ephemeris  4.3.2023. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Exotické prostredie Senegalu bolo to najlepšie z celého filmu. Inak to však bolo po scenáristickej stránke na môj vkus dosť nevýrazné a v podstate to nemalo žiadny poriadny dej. Skôr sa to podobalo na nejakú konverzačku, a nie na kvalitný epický road movie s prvkami drámy. Samozrejme, malo to aj zopár svetlých momentov a zmysluplných dialógov, ale to bolo v obrovskej menšine. Za mňa max. 2*, hoci potenciál tu bol isto vyšší. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama