Reklama

Reklama

Kořist

  • USA Crawl (více)
Trailer 1

Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (406)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kaya a krokodýl(i). Survival dobrodružství, v němž se zmáčená dcera Kaya Scodelario a mátoživý otec Barry Pepper statečně bijí s drzou a sebevědomou aligátoří partou, co navštívila jejich zatopený dům po spoušti, kterou napáchal hurikán (ne ten od Dalibora Jandy), a nemíní se z něj hned tak bez boje vzdálit. Tak ani Alexandre Ajovi se tak úplně nepodařilo dostat aligátora na vrchol filmového řetězce. Vrátil se po odmlce, navíc poslední jeho kousek byla nehororová volovina, a řeklo by se delší výcvik i pauza se projeví na lepším výsledku a naservíruje nám labužnický kousek, kde budou kusadla v akci po celou stopáž a odhryzané údy budou létat všemi krvavými směry, radost pohledět. Parta aligátorů sice je nenažraná, jenže jejich umný krotitel sáhl po béčkovém rutinním scénáři od béčkové značky Rasmussen, který je nacpaný všemožnými klišé a servíruje pár hryznutí, co opravdu nevzruší. Asi nejhůře se chybějící explicitnost projevuje u hlavní hrdinky. Ta má předplacenou nesmrtelnost a po kousnutích na noze, ruce a finálním, blíže nezjištěném kousanci, vykazuje nebývalou vitalitu a je imunní vůči bolesti. Ne už tak její otec, který přece jen po ukousnutí paže čekal na potenciální gangrénu, jenže ta svůj příchod už nestihla, neb produkce ťukla na hodinky a směrem k režisérovi pronesla fatální výrok "že už jsme moc dlouzí". Solidní technické známky posbírá aligátoří CGI parta, která vykazuje maximální realističnost a vzbuzuje respekt a jedině jí se dá s úspěchem fandit, ač jaksi nějakým zázrakem nestačí na ústřední dvojici, ovšem pokud jde o vedlejší a zcela nepodstatné postavy, o jejich pojídání se rozhodně nedá hovořit jako o upejpavém postoji. Vesměs ale film trpí nedostatkem překvapivých momentů, aligátoří lovecké instinkty jsou místy zdůvodněny nesmyslnou teorií a všudypřítomné klišé a přístupnost od 15 let film značně devalvuje. Což o to, režisér stále neopomněl své řemeslné schopnosti, jenže celé to má ohrané aranžmá, které prostě téměř nudí a nenapíná, i když to má solidní spád. 6/10 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Jako Aju mám rád, i když už netočí to, co dřív... Ale v pohodě jsem přístupný všemu, co od něj jednou za čas přijde. Tak tomu bylo i tady s "krokoušama". I když jsem si teda myslel, že to bude spíš o té katastrofě, tak hned od začátku jsem dostal výstrahu, že to bude o těch krokouších (v USA se jim říká aligátoři). Jsou tam furt, až mi to docela vadilo. Hlavně proto, že jsou dělaný nic moc extra hezky CGI a moc respektu nevzbudili. Ono je to odjakživa s těmi zvířecími horory prostě těžké. Když to je vycpaná atrapa, je to k smíchu. Když to je digitální videoherní efekt, je to k vzteku. A asi žádný herec vám nevleze do kádě plné aligátorů apod. Ale prostě monstra tady nic moc. Do půlky to bylo celkově takové slabé, utahané a ani nic moc efektního se tam nedělo. Holka docela sympatická, ale taky žádná výraznější sexy kost. Otec nesympatický a akorát dost dobré žrádlo bylo, tak to požralo ty zloděje... Ale asi tak poslední třetina je dost fajn. Je hodně napínavá, jsou tam dobré momenty, efekty, troška gore atd. Nakonec se z toho stal pěkný film. /60%/ ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Floridu zasiahne krutý hurikán a väčšina obyvatelov musí byť evakuovaná. Haley (Kaya Scodelario) sa snaží dovolať svojmu otcovi, ten ale telefón nezdvíha. Preto učiní rázne rozhodnutie a vyberie sa napriek drsným podmienkam do jeho domu. Vietor a voda ale nie sú jediným prírodným živlom, ktorý ju bude ohrozovať. - Končí nám dekáda, a ked sa pozriem na filmografiu Alexandreho Aju, tak je pre mňa asi jej najväčším hororovým sklamaním. Z originálnych a hlavne desivých hororov prešiel na úplne generické nezmysly, ktoré neprinášajú nič nové. Rovnaký je aj jeho najnovší počin Crawl, v ktorom ma bavili asi tak prvé 4 minúty, keď tam bola výborná kamera so zábermi na vyšportované ženské pozadia. Potom už je to len úplne predvídatelná záležitosť plná digitálnych príšeriek, a aj keď sa herci sakramentsky snažia dať tomu nejaký náboj, ich snaha zlyháva na úsmevnom scenári. Tento film som pozeral bez toho, aby som o ňom čokolvek vedel, ale asi si tieto kinohorory vždy dopredu čeknem, lebo pozerať sa na toto ma fakt nebavilo. + herečka z Pride and Prejudice and Zombies + herečka z Mayhem ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý nářez. Děkuji Ajovi, že v dnešní době ještě umí někdo natočit takový film. Mám rád animal horory pokud mají jen trochu dobré produkční zázemí a povede se jim uvrtat do obsazení nějakou lepší béčkovou hvězdu. Crawl je napínavý od začátku do konce, efekty jsou perfektní, aligátoři nevypadají uměle a brutální porcí krve a napětí se nešetří. Manželka mě v kině málem zlomila ruku a bála se víc než u třetí Annabelle a to že moje žena není na horory žádný máslo. Aja servíruje napětí ve smrtelných dávkách a některý lekačky jsou doslova infarktový. Tak dobrý animal horor tu nebyl roky a svoje žraločí bratrance jako Mělčiny nebo 47 metrů strčí do kapsy. Jeden z nejlepších letošních kino zážitků. Navíc se mi i perfektně do nálady trefil konec. Mám rád u takových filmů Happyendy. Samozřejmě že se ve filmu objeví pár přetažených scén, ale to je u tohohle druhu filmů naprostý standart. Nejvíc zamrzí návštěvnost kina. Bylo nás v sále 7, hold vedle běžel Teplomen daleko od domečku tak měla dnešní zdegenerovaná mládež radost z kreténa v kamaších a vynikající béčkový krvák nechali pro nás starší, aspoň bylo v sále ticho a nerušil nás žádný čurácký buzerant křoupáním nachos. Díky Alexi. Boží zážitek.100%. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Aja(jaj). Pan režisér promrhal další šanci na restart své po hříchu uvadající kariéry, k čemuž velkou měrou přispěla i tragikomická kvalita scénáře bratrů Rasmussenů. Crawl obsahuje natolik zásadní díry v logice, že místy vůbec netušíme, zda-li je snímek míněn vážně. Během prvotního setkání s aligátorem domácím jsem byl konsternován absurditou okamžiku, při scéně následující již pouze obracel oči v sloup. Aligátoři mají nejsilnější stisk ze všech žijících živočichů, takže obyčejné povrchové škrábance na končetinách hlavní hrdinky zkrátka nelze přejít mávnutím ruky. Jakožto zdejší žánrový expert tak musím tomuto po všech směrech bezzubému hororu udělit odpad. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • K tomuto filmu sa nekonali žiadne novinárske projekcie. (Zeker)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Reklama

Reklama