Reklama

Reklama

Vis a vis (Antena 3 / Fox verze)

(seriál)
  • Španělsko Vis a vis (více)
Trailer
Španělsko, (2015–2019), 42 h 2 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Berta Vázquez, Alba Flores, María Isabel Díaz Lago, Marta Aledo, Najwa Nimri, Laura Baena, Jesús Castejón, Inma Cuevas, Maggie Civantos, Ramiro Blas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Macarena Ferreiro (Maggie Civantos) je obviněna z podvodu, který spáchala z lásky ke svému šéfovi. Svůj trest si má odsedět ve vězení Cruz del Sur, kde však vládnou pravidla zcela odlišná od běžného světa. Aby Macarena přežila, musí se místním pořádkům rychle přizpůsobit. Zároveň však bojuje za své propuštění, protože je přesvědčená o tom, že je nevinná. (FIAT 500)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že seriály z prostředí ženských věznic jsou už samostatný a extrémně specifický subžánr.. Po Orange is the new black a Wentworthu je Vis a vis zase extrémně absurdní náhled do světa který s realitou nemá nic moc společného, ale možná proto dokáže být překvapivě zábavný.. Jestli jsem u wentworthu kroutil hlavou co vše jsou schopní scénáristi divákovi servírovat (a tvářit se u toho jako že píšu seriózní drama), tak u Vis a vis mi už hlava rotovala jako buben pračky.. Musím přiznat, že i když jsem byl nastavený přijmout pravidla hry a level absurdity, tak první dvě série pro mě byly zkouškou trpělivosti. Patálie macareniny famílie za zdmi věznice působily totiž opravdu jako ze špatné grotesky a vztahové linky z věznice zase místy připomínaly tu nejblbější telenoveloidní šmíru.. Na druhou stranu se tvůrci neštítí tlačit na pilu a mordovat postavy s kadencí, která si maže na chleba i Wentworth (a to už je co říct).. Počátkem druhé série, se změnou prostředí přichází i o poznání syrovější a temnější atmosféra a mnohem větší důraz kladený na vykeslování charakterů jednotlivých postav.. Divák tak má konečně šanci více poznat i postavy které do té doby hrály jen úlohu jakéhosi křoví (nebo byly říliš jednorozměrné) a od teď se z nich stávají plnohodnotné figury... A místy jsou to charaktery fakt parádně zahrané. Ramiro Blas jako nekompromisně démonický Sandoval kterého divák nenávidí ale zároveň se tajně těší s jakým dalším zmrdstvem se vytasí.. Alba Flores jako -svým temperamentem a bezprostředností- odzbrojující Sary.. Nebo i Marta Aledo jako zprvu nenápadná Tere která časem vyroste v nedílnou součást hlavní party.. Nutno zmínit, že Vis a vis taky poměrně dobře pracuje s jakýmisi principy katarze a ke konci se dokonce snaží i o jakousi sociálněkritickou reflexi vězeňského systému (což sice samo o sobě není v daném subžánru nic objevného, ale tady to má takový až jedovatě, nasraně revoluční nádech).. Ve výsledku, jako uzavřený celek, mě to teda nakonec přesvědčilo abych zde zavěsil i tu čtvrtou rudou ... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Žena z lepší společnosti se dostane di vězení a .... během pár dnů zvládá krást, podvádět a je všeho schopna, byť se samým strachem třepe jak ratlík. K tomu je seriál protkán pár blbostmi, místy jsem nevěděl,zda si tvůrci dělají srandu.ale budiž . Dívat se na to dá,ale s přibývajícími epizodami je to horší a horší. Přibývá až fantasmagorických scén s předvídatelným dopaden na děj (chvíli jsme kámošky a v další minutě si chtějí podřezat krk ). Nicméně ve vyobrazení postav je seriál velmi silný. A dokáže se otřít i o sociální kontext a vliv společnosti na ty,za ostnatými dráty. ()

Reklama

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší (a drsnější) než Orange is the new black... Nevím jestli je to španělštinou, menší frekvencí humoru nebo prostě tím, že Macarena není až tak naivně blbá jako Piper v americkém předchůdci Vis a vis, a proto sledování toho seriálu není takové utrpení, kdy si chcete vyrvat vlasy... Navíc tu jsou zajímavější i další dějové linky, úzce související s tou hlavní - ať už rodiče Macareny, Fábio jako dozorce nebo vztah s "Kudrnkou". Scény s explicitním násilím jsou občas hodně těžko stravitelné, na druhou stranu mi tak nějak k vězeňskému seriálu patří. První dvě série, které má Netflix dokonce s českými titulky, nakonec končí tak nějak trochu uzavřeně, což je fajn. Třetí a čtvrtou sérii totiž dával španělský Fox, takže se nedá čekat, že by se někdy tyto epizody objevily i na Netflixu. Nakonec jsem se dostal alespoň k úplnému rozuzlené celého seriálu, teda posledním dvěma dílům (a alespoň textovým obsahům epizod zbývajících). A možná jsem rád, že to na Netflixu skončilo dvojkou. Jinak bych nejspíš musel jít s hodnocením níže, což si právě ty dvě první řady nezaslouží... EDIT Jen doplním, že poslední dvě řady se na Netflixu nakonec objevily, takže závěr mého komentáře trochu kulhá. Ale jen trochu, protože stejně jsem se rozhodl tyto dvě řady, natočené s delším odstupem od prvních dvou sérií, vynechat. Vyjma tedy samotného konce. Takže hodnocení zůstává, přičemž jde vyloženě o oriony za první dvě sezony. Jsem zvědav na spin-off El oasis, který začne brzy... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj mám veľmi rád filmy aj seriály z väzenského prostredia a toto nie je výnimkou. Ono sa už natočili špičkové seriály typu Prison Break a potom aj odpady ako Orange is the New Black. Našťastie tento je z tých lepších. Páčilo sa mi, že sa dejovo rýchlo posúval, prichádzali zápletky, zvraty, prekvapenia aj napätie. Ku koncu prvej série a v priebehu druhej však to začína trocha brzdiť. Tak by som povedal, že zrejme, keby som pozeral všetky série komplet, tak by mohlo spadnúť hodnotenie aj do priemeru, pretože mi tam ohromne vadila hlavná predstaviteľka Macerena, ktorá je taká naivne tupá, že to človeka irituje, ale v hlúposti ju už dokázal predbehnúť jej brat a sem-tam aj otec. Každopádne som to po radšej po 2 sériách prestal pozerať, aby som si neskazil dojem. Sú tu také zveličené veci, kde dámy do 160 cm nemajú problém vzdorovať riaditeľke aj kukláčom, dokonca 15 kilová cigánka zbije dvoch ozbrojených dozorcov s táckou. Trošku trápne. Avšak kvitujem, že seriál nešiel zbytočne do explicitnosti a nejaké tie lesbické hrátky si nechal v akceptovateľnej rovine. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vis a vis nabízí pohled do věznice ve Španělsku, kde se naivní Macarena ocitne za mřížemi a musí se vyrovnat s novou denní realitou. Problémy vězeňské hierarchie, dozorci, spoluvězeňkyně, ale i šance na cestu ven, to vše potřebuje vstřebat. A to rychle. Okamžitě se tak nabízí porovnání s Orange Is the New Black, přesto je seriál temnější a věci nabírají spád mnohem rychleji. První série je solidní drama, které si drží spád a překvapivě slušně šlape na plyn. Navíc díky svému evropskému zasazení může být o něco bližší než vzdálená Amerika. Vzhledem k zajímavému závěru jsem zvědav na to, jak to bude pokračovat. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (7)

  • Najwa Nimri požiadala producentov, aby sa jej postava nemusela vyzliekať, nakoľko sa necíti dobre nahá pri takej veľkej skupine ľudí. Producenti jej vyšli v ústrety. (Game90)
  • V seriálu používají auta české značky Škoda. (Monishka91)
  • Hlavná hviezda prvých sérii Maggie Civantos sa objaví v tretej a štvrtej už len ako guest star, keďže herečka medzičasom prijala ponuku na jednu z hlavných úloh pre prvý španielský seriál točený pre Netflix Las chicas del cable a časovo bolo nemožné oba projekty skĺbiť. (matthew.17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno