Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Chorý film, ktorý je výsledok nevkusného obdobia, nechal si však aj v takzvanej budúcnosti znaky doby, ako hudbu Queen z automatu, dlhé vlasy chlapcov, účesy z daného obdobia, ale aj mnoho iných vecí. Temné, ale proste nápad s ochranným štítom nad zemou, ktorý má nahrádzať ozónovú vrstvu bol jedinou vecou, ktorá bola vo filme originálna, inak je to šialené. Od chvíle ako začal som čakal, kedy sa začne niečo normálne diať a nedočkal som sa toho vôbec dokonca. Opäť sa potvrdilo, že pokračovania majú s kvalitou veľký problém. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

DIRECTOR´S CUT! Volné pokračování osudů Connora MacLeoda se veze zcela na jiné vlně než snímek předchozí. Tvůrci šli do oblíbené vize budoucnosti tentokrát trpící smrtícím slunečním zářením vlivem ozonové díry. A je to bohužel katastrofální. Už samotný začátek na minulost vzpomínajícího samotného přestárlého MacLeodana nevěští nic dobrého. Potemnělá atmosféra budoucnosti se viditelně ve studiových kulisách nevydařila a tak veškeré události zde ztvárněné spíše nutí nad tím vším kroutit hlavou. Veškerá zábavnost a švih se podivně vytratili do neznáma a nepomůže tomu ani Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez v podání Seana Conneryho, který tu vystupuje spíše jako zábavná figurka. A bylo to marné. Jeho přítomnost v ději se tu jeví zcela jako zbytečný. Příběh v mnoha ohledech podivný a vůbec zmatečný. Hodně toho sice napravila prodloužená verze, ale z průseru to stejně nevytáhlo. Hodnocení za prodlouženou verzi. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčný komický mindfuck. Ozónová diera, starý MacLoad, vzdialená budúcnosť, ešte vzdialenejšia planéta, Shakespear, dobové kostýmy, komická škótska angličtina, ekoteroristi, megaštít okolo Zeme, hnusná Korporácia... riadny dojazd crackových 80s. Zo všetkých tých bizarností si ale vyberám Christophera Lamberta zamaskovaného, aby vyzeral na 70 a mumlajúceho, akoby mu práve niekto nakopal gule. Jeho herecký "koncert" je epic fail takých rozmerov, že zatváram obe oči a dávam brutálne nadhodnotených 60%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak po povedené jedničce tady máme Highlandera, a když už já osobně ho tu mám, tak rovnou zase Director's cut. No nevím ale je to jedno z těch pokračováních, co nemělo nikdy vzniknout!!! Film se snaží navodit atmosféru, jako měla jednička ale bohužel to se nedaří. Celková výprava působí jak bečkový film, ba dokonce možná i céčkový. Přesně takový ve kterém bych si představil Christophera Lamberta. Jen nevím, co tam dělal Sean Connery, který aspoň dal film nějaký vtip a hlavně je to lákadlo. Navíc tady nebyla ani úžasná hudba od skupiny Queen. A padouch? No působil velmi směšně!! Radši se nebudu ani rozepisovat o scéně v metru, kdy se mi na tváři objevil jistý úsměv! Blbina největší!! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • Christopher Lambert odmítl během soubojů používat falešný meč, což bylo vzhledem k jeho krátkozrakosti velmi riskantní. Stejně tak se podobně jako Michael Ironside nechtěl nechat zastoupit dublérem. (HellFire)

Reklama

Reklama