Reklama

Reklama

Odrůbežení

(festivalový název)
  • Kanada The Chickening
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Kanada, 2015, 5 min

Obsahy(1)

Jak by vypadalo legendární Osvícení Stanleyho Kubricka, kdyby mu ho z rukou vytrhli šílení fanoušci? Z odlehlého hotelu by udělali království fast foodu, z děsivých holčíček brejkující tanečnice a z Jacka Nicholsona obživlou porci kuřete. Celé menu doplňuje bezedný kelímek ujetého humoru a extra nespoutaná animace. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (10)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy vám i 5 minut přijde na daný krátký film hodně. Jako půlminutový gif by tahle šílenost snad mohla fungovat, ale na 10X delší ploše jen vrší bizarní a bizarnější momenty. 50 % ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře podotýkám, že Kubrick patří do mé Top desítky režiserů a The Shining se těsně nevlezlo do mé Top desítky oblíbených filmů. Teď už k samotnýmu kraťasu. Myslím si, že tohle se fanouškům jak Kubrick(a) tak fandům filmu The Shining moc líbit nebude. Ti co The Shining neviděli těm to asi nic neřekne a nebude se jim to líbit už tuplem. Mnohým to bude připadat jako infantilní ubohost, která se dá brát jako výsměch geniálnímu hororu. Pro mě je to spíš úlet s humorem na hranici trapnosti, kterej mě ale i tak dokázal pobavit a vykouzlit úsměv na tváři. Je potřeba se na tenhle kousek dívat s hodně, hodně , hodně velkým nadhledem a pak je tu možnost, že si to užijete. Každopádně to je jeden z dalších filmů u kterýho dokážu pochopit hodnocení odpad, ale i 5 hvězd. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Šílená hovadina na hranici trapnosti a přemrštěného kýče, ale nemůžu si pomoci, tahle nadsázka mě hodně pobavila. Takhle "zprasit" Kubrickovo Osvícení během pěti minut a udělat z příběhového hotelu kuřecí fast food je k popukání. Veškeré přetvořené scény získávají tak zcela nový rozměr. Buď se vám bude líbit nebo to bude ta největší peachovina jakou jste viděli. Nic mezi. K čumknutí ZDE. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc ukecané a já rádoby černý humor, který paroduje něco co je pro většinu hororových fandů téměř posvátné neuznávám. Některé scénky by ještě snad ušly, ale tvůrci se pustili do ujetého hnusu a přehlídky nevkusu, kterou jsem jen s vypětím všech sil dokoukal do samotného konce. A to to trvalo jen necelých pět minut. Raději ani nechci vědět co by Jack udělal, kdyby měl sekyru po ruce. Nicméně by to bylo jistě záživnější než tento krátkometrážní kousek. ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// Naprostá šílenost, která je místy hodně vtipná, místy hodně odpuzující a místy jsem si říkal, proč tohle sakra vůbec vzniklo. Podivná experimentální pseudoparodie k filmu, kterej nic takového fakt nepotřeboval. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama