Reklama

Reklama

Japonsko z výšky

(TV film)
  • Česko Podivuhodné Japonsko (více)
Japonsko, 2016, 2x52 min

Obsahy(1)

Pohled z výšky na krásy Japonska s moderními městy, kouzelnou přírodou v různých ročních obdobích, chrámy a bohatou duchovní historií, ale i nejmodernějšími technologiemi a futuristickou architekturou... Vydejte se spolu s námi na ohromující výpravu – vysoko nad čtyři největší japonské ostrovy. Z ptačí perspektivy bezpečně odhalíme nejen bohatou historii, ale i nezaměnitelnou moderní tvář jedinečné Země vycházejícího slunce. Velkolepá cesta za jejími krásami vede od rušných metropolí, které jsou tak hustě obydlené jako žádná jiná města světa, až k tajným svatostánkům ukrytým na okraji mapy. Podíváme se i do posvátných zahrad, ztracených chrámů, nebo dokonce do měst zdevastovaných strašlivými katastrofami. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Úchvatné letecké záběry. Nejvíce se mi líbil v závěru v zasněžené krajině připomínající tu naši lesnatou. Také trochu Japoncům závidím, že jejich kulturu nikdo nevyhlazuje jako u nás tu Evropskou malá porodnost a imigranti z Afriky a Arábie. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z Tokia a Yokohamy mám pocit, že jsem se díval na futuristický dokument, jak asi by mohly za nějakých dvěstě let vypadat města. A takhle to tam vypadá už teď. Chybějí snad jen létající auto a je to jak z nějakého sci-fi. Z těch záběrů na tyhle města vám vypadnou oči z důlků. Ty menší města už jsou tak trošku realističtější. Ale pořád je to neuvěřitelná a těžce představitelná nádhera. A v závěru už se dokument věnuje přírodě, která je stejně tak neuvěřitelně krásná. [45. hodnocení, 2. komentář, 77%] ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výhradně z dronu točená turistická pozvánka do Japonska. Komentář je taky letem-světem, občas se rozchází s obrazem, nebo neukáže, co popisuje. SHRNUTÍ: Když zvažujete dovolenou v Japonsku a nevíte přesně, do které jeho části. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pěkné pěkné, ale po všech těch nových dokumentech něco z výšky mi to nepřišlo už tak moc zajímavé. Ty obydlené aglomerace jsou takové moc technické, moderní a celkem nudné. Třeba i proto, že jsem teď nedávno koukal na Asie z výšky (2017), kde byla Malajsie, Singapur a Indonésie a to mi přišlo mnohem barevnější a půvabnější. A taky Rusko z výšky (2018) a poslední díl Kamčatka a Dálný východ, to byl úplně jiný level. Ale jinak samozřejmě solidní, tyhle dokumenty z výšky sleduju. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama