Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za ty tygry (podle mě nejkrásnější a nejneuvěřitelnější zvíře planety). I kdyby to byla sebevětší hovadina, tak by se mi to prostě líbilo. Ale hovadina to naštěstí nebyla, spíš hezké zpestření vánočních svátků něčím jiným než trapnými novodobými českými pohádkami a americkými dojemnými slátaninami se Santa Clausem. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný a citlivý příběh, který čím dál tím víc získává na nutnosti a adekvátnosti. Protože jen chvíli a budeme se na zvířata dívat pouze na obrázcích či "pohyblivých obrázcích"....Je zde názorně ukázána hnusota lovení zvěře pro obchod a vlastnění zvířat cirkusy pro nechutné pobavení mrzkých lidí. Příběh se zaměřuje na to, jak se dvě bytosti stejné krve dostanou do různých prostředí. Avšak přestože jsou vychovávány zcela jinak a mají zdánlivě jiný osud, to by nebyl život, aby si neudělal, to, co chce, a zkřížil těmto bytostem cestu. Ano, přiznávám, čím víc zažívám chování lidí a jak se chovají k přírodě, jak se do ní snaží zasahovat, tím víc mám raději zvířata. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No jó, komu by se nelíbila koťátka od tygrů. Přestávky s koťaty ten nápad začaly a Annaud tuto myšlenku rozšiřuje do celovečerního filmu. Tygřátka si hrajou, padaj, dostávaj se do konflikrů a jsou roztomilá. Pak vyrostou a už tak roztomilá nejsou, ale stejně jsou furt nádherní. Jen kvůli tygrům dávám 3 body, protože ti to celé táhli. Ten zbytek je celkem zanedbatelnej (i když Guy Pearce nebyl vůbec špatnej - ale víc prostoru měly zvířata, než lidi). Jo ale jinak mě Guy Pearce docela nasral, protože i když měl být kladná postava (nebo spíš kladnější než ostatní), stejně to byl sviňa hajzl, jak tam všechno ničil a střílel. Jo, bylo to pěkně rodinné a jak od Disneyho. No ale nechtějte po mě, abych se na to zase někdy podíval... dobrovolně. PS: škoda těch zbytečnejch digitálních efektů typu netopýři vylétající z jeskyně a tak... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s tu prítomnými názormi, že je ťažké točiť film so zvieratami a o zvieratách aby to dopadlo dôstojne a nebol z toho prúser.Ale presne takto si predstavujem oddychový pohodový(a povedzme aj dobrodružný alebo "rodinný") filmík. Nádherná scenéria (filmované v Thajsku a Kambodži), ale najmä a predovšetkým úchvatné, takmer dokumentaristické zábery zvierat. Klobúk dole pred prácou Annauda, nechcem si ani radšej predstavit,kolko krát sa museli opakovat scény so zvieracími "hercami", ktoré tvoria velkú cast filmu, aby bol výsledok tak úchvatný, ako to môžeme vidiet. Dvom hlavným tigrým "hrdinom" by som dal bez mihnutia oka Oskarov, ak by ich táto trápna soška neurazila:))) Emocionálny, krásny a pre mňa dokonalý oddychový film, ktorý si v budúcnosti vždy rád znovu pozriem... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že určitě jeden ze slabších filmů mého velmi oblíbeného režiséra, ale i tak se jedná o poctivý kus dobré filmařiny za čtyři hvězdičky. Annaud opět předvedl jak brilantně dokáže pracovat s kamerou a zvířecími "herci", které si musí zamilovat i ten největší cynik. Scénář je narozdíl od staršího a dosti podobného Annaudova filmu Medvědi, daleko průhlednější a více zaměřený na mladší diváky, i tak jsem mu to ale zase sežral i s navijákem :-) jako dobrodružný příběh pro celou rodinu můžu jen doporučit a milovníci zvířat si klidně můžou hodnocení ještě zvednout :-) ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama