Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za ty tygry (podle mě nejkrásnější a nejneuvěřitelnější zvíře planety). I kdyby to byla sebevětší hovadina, tak by se mi to prostě líbilo. Ale hovadina to naštěstí nebyla, spíš hezké zpestření vánočních svátků něčím jiným než trapnými novodobými českými pohádkami a americkými dojemnými slátaninami se Santa Clausem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisérovi to kdysi vyšlo s medvědy, tak po letech zkusil tygry. Záběry přírody jsou sice nádherné, ale příběh (obzvlášť lidí) je o ničem. Takže pokud se chcete rozplývat nad roztomilými koťátky, která za celý film nic neuloví a stravují se spořádaně jim předhozenou stravou (div, že si nevezmou příbor!), je to film pro vás. Pokud chcete film o zvířatech z divočiny, zkuste se poohlédnout jinde. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Ze začátku sem se na film něchtěl ani dodívat, protože mi to přišlo trochu nudné. A ono se to rozjelo a vůbec to nebylo špatné a musím jenom dodat, že v tomto případě klobouk dolů nad prací se zvířaty. Filmy o zvířatech prostě miluju. Úžasná příroda a vše je tak krásné a miloučké. A velmi hezký konec. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ekologický biodiverzitní zřetel v tomto filmu pro malé děti viditelně - až příliš viditelně - vítězí nad skutečností. Z toho, co vím o etologii a možnostech neprimátní suchozemské savčí inteligence, plyne jednoznačný závěr: Annaud až příliš antropomorfizuje. Skutečnost, že tygři, ty velké krásné kočky, z kterých jde strach, i když jsou za mřížemi nebo dostatečně hlubokým příkopem, jsou na vyhynutí, mě s tímto přístupem smiřuje. A to i tehdy, nebo právě proto, že druh, do kterého patřím, tady dostává za vyučenou. Právem. Právem, za kterým stojí vynikající cvičitelské výkony i kreace sympatických tygřat a dospělých tygrů. Právem, která nás varuje, že biodiverzita je prioritním lidským druhovým zájmem, na němž závisí naše přežití na této planetě. Právem, které naznačuje, že věda není vševědoucí a její exaktnost dokáže být i zapeklitě matoucí (jen namátkově připomínám, že před 170 lety věda prokázala nemožnost využití železnice, neboť rychlost vyšší než 30 km/h lidský organismus smrtelně ohrožuje právě tak, jako je nemožné snažit se proniknout do nebes se stroji, které jsou prokazatelně těžší než vzduch - tento také vousatý exaktní důkaz je sice méně šedivý, ale zato s prvním sdílí beze zbytku jeho úsměvnost). Právem, které říká, že může-li vítězit ve spekulativně pojatých filmech zlo, není a nemůže být nic, co by bránilo tomu, aby zlo ve filmu bylo přemáháno alespoň čas od času svým opakem - dobrem. Byť dobrem lehce dětinským. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný a citlivý příběh, který čím dál tím víc získává na nutnosti a adekvátnosti. Protože jen chvíli a budeme se na zvířata dívat pouze na obrázcích či "pohyblivých obrázcích"....Je zde názorně ukázána hnusota lovení zvěře pro obchod a vlastnění zvířat cirkusy pro nechutné pobavení mrzkých lidí. Příběh se zaměřuje na to, jak se dvě bytosti stejné krve dostanou do různých prostředí. Avšak přestože jsou vychovávány zcela jinak a mají zdánlivě jiný osud, to by nebyl život, aby si neudělal, to, co chce, a zkřížil těmto bytostem cestu. Ano, přiznávám, čím víc zažívám chování lidí a jak se chovají k přírodě, jak se do ní snaží zasahovat, tím víc mám raději zvířata. ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama