Reklama

Reklama

Dat zcela ztratí paměť a uvízne na primitivní planetě. (SkyShowtime)

Recenze (10)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Rock, fire, sky, and water are the basic elements of the universe. They can be found in every object, every person, every animal, everything. The rock in this wood can be felt by its weight and by its hardness. If we expose the wood to flame, we can encourage the fire within the wood to show itself. We can also see smoke, which is a part of the sky. The water in wood is difficult to see. Sometimes the elements are buried deep within the objects, but the four elements are always there." ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj androidi môžu mať OKNO. Mám rád stret nového sveta s tým starým, novej civilizácie s tou zaostalou, a presne o tom je aj táto epizóda. Príjemne je ešte dokorenená tým, že sa zaoberá vedou a aj pohľadu na ňu. Druhá linka s Troiovou neurazí, Riker Dianu pekne dusí, ale pri tej hlavne slúži fakt iba ako výplň stopáže. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo náhodou dost dobrý!! To, že Dat "vymyslel lék" mnozí nepochopili?! Nevymyslel! Zcela jasně předváděl, že se mu znalosti derou na povrch a dokázal s nimi pracovat. Ano, ani ve 24-tém století nelze otravu radiací léčit, ale oni nebyli vystaveni černobylu na několik let, takže to "vyléčení" do jisté míry beru. Pořád se pohybujeme v žánru sci-fi, pokud to někomu nedošlo... ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, kterej neni v ničem dotaženej. Troyina linka si zasloužila víc než štěk na pozadí. Datova interakce s doktorkou na planetě byla nedotažená. Otázka rozdílu mezi správnou metodou a správnou vědomostí byla naprosto nevyužitá. A finální rozuzlení... bylo lacině vycucaný z prstu a ani se to nikdo nenamáhal ospravedlnit. Plus ta předvídatelnost... říkal jsem si že dám slabý 3*, ale pak mi došlo že vidět to v televizi tak si řeknu "joaha, hm, tenhle díl..." a to bude všechno, takže... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Dej epizódy bol inšpirovaný radiačným nešťastím v brazílskom meste Goiânia. 13.9.1987 tam dvaja zlodeji ukradli zo zrušeného zdravotníckeho zariadenia rádioterapeutický zdroj, následne ho rozobrali a predali do zberne. Majiteľ zberne začal svetielkujúce rádioaktívne zrnká ukazovať a rozdávať rodine a priateľom. K odhaleniu a riešeniu kontaminácie došlo až po 16 dňoch, keď následkom ožiarenia ochorelo viacero ľudí. Incident si napokon celkovo vyžiadal 4 obete (medzi nimi bola aj 6-ročná neter majiteľa zberne, ktorá sa rádioaktívnym práškom natierala a sčasti ho i zjedla). 249 ďalších osôb bolo ožiarených. (koba)

Reklama

Reklama