Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

No dobře, ono je to jiné... Ale rozhodně to není špatné. Hlavně je to takové dost ze života a nechápu, jak někdo, kdo dokázal nahlédnout za nálepku sitcomu starého Trpaslíka, to najednou nedokáže tady. A přitom je to vlastně prosté jak bulharská striptérka. Na Zpátky na Zemi je vidět, že to tvůrci dělali z velké části sami pro sebe, ale myslím že z toho vylezl velice střízlivý a vyspělý hold seriálu a žánru celkem. Velmi trefný koment napsal novoten. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni dil je perfektni, odehrava se na lodi a i kdyz herci viditelne zestarli, furt to je ten starej znamej Trpaslik, kdy kazda postava dela presne to, co od ni cekate, jsou tu fajnovy hlasky a skvely fory. Samozrejme to cely pusobi takovym profesionalnejsim a drazsim dojmem s upgradovanejma trikama, ale to nevadi. Takze prvni dil me mile prekvapil. Jenze o to horsi bylo sledovat dalsi dva dily. Kdyz si vezmu, ze se tvurcum podarilo po tolika letech prijit s paradnim dilem a mohli tak vypadat vsechny tri, tak to dost zamrzi. Druhej dil je totiz asi to nejhorsi, co kdy v Cervenym Trpaslikovi vzniklo, absolutne nevtipna blbost, prakticky bez forku a pravdepodobne s narazkama na Blade Runnera, kteryho sem ale videl kdysi davno a vubec me nebavil, takze ty narazky jsem nepobiral. Treti a zaverecnej dil uz precejen s par vtipkama prijde, ale konec je ladenej spis trochu smutne. Takze na jednu stranu je fajn, ze se tahle skvela particka vratila, na stranu druhou, ten druhej a treti dil si nezaslouzily. Ale i tak ty 4* dam. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(1) Velice smutné. Neschopnost přiznat si, že doba sci-fi persifláže je pryč, korunovaná postavou z jiného seriálového - CSI - vesmíru. Spíše melancholické než pubertálně rozverné, dramatické než komediální - stále ale prvotřídní. Rozhodně jiné než celý seriál, protože humor těží z tragiky postav, nikoliv jejich sofistikované verbální výměny názorů. Překvapivě dospělé: rozhodněte se, jestli to budete brát jako klad, nebo zápor. (2) Ne že bych nebyl zklamaný tím, že ze všech možných nabízených variant byla zvolena ta nejjednodušší, co se týče fanouškovského diskurzu (nejsme skuteční, ale jsme fiktivní postavy ze seriálu!), ale... Červený trpaslík je zpátky, včetně svého verbálního a ironicky úsečného humoru! A zároveň je tento reflektován a glosován, protože fanoušci se smějí především tomu, že "jejich" postavy udělají něco pro ně typického. Je fajn reflektovat postavy a vesmír, ve kterém žijí (první díl), a fanouškovskou základnu (druhý díl)... teď už zbývá jenom "trojka", která by mohla něco říct o proměnách sci-fi persifláže. (3) Kultovní sci-fi britcom, jehož vznik inspiroval neméně kultovní sci-fi film Ridleyho Scotta (ne, VETŘELEC to není a THELMA A LOUISE taky ne, i když víme, že oba jsou také sci-fi), došel ke svému konci díky sofistikovanému scénáři plného smíření se s tím, čím/kým jsem. Svérázné uchopení a variace BLADE RUNNERA, jemuž se dodávají originální významy (origami je zužitkováno!), v důstojném rozloučení. Není si co víc přát... 9/10 ()

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestávka Červenému trpaslíku moc neprospěla. Bohužel musím říct že už to není co to bývalo. Celý příběh o cestě na zem ve třech dílech je docela povedený, jen se už tolik nenasmějete. Škoda že nevznikla normální plnohodnotná 9. série o šesti nebo osmi dílech. Zpátky na zemi je spíš takové rozloučení bez smíchu imaginárního publika. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ. Červený trpaslík ako ho zbožňujem a uznávam nenávratne zmyzol do prázdna koncom ôsmej série. Ja som si už zvykol že prechody medzi sériamy absolútne nenadväzujú, ale Back To Earth je skôr sklamaním ako radosťou. Postavy sú síce dospelejšie ale to kvôli čomu sme ich milovali je nenávratne preč. Jediný kto sa ešte ako tak drží je Craig Charles ktorého Lister prešiel od prvej série veľkou zmenou a pre mňa zostáva najlepšou postavičkou celého seriálu. Vtipnosti tu veľa nenájdete a hlavne je to až smutne silené. Ak to tak nebolo tvorcami zmýšlané tak potom jednoducho Doug Naylor nie je režisér a nedokázal uhrať situáciu na televíznej úrovni. Seriál ktorý má pár odkazov a aj pár dobrých vtipov ale je úplne zbytočný a tak trocha smutný a možno že práve za tú smutnosť si vyslúžil pevné tri *. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Předchozí řady seriálu produkovala společnost BBC. Tuto sérii vyrobila kabelová televize Dave TV. (korbitch22)
  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)

Reklama

Reklama