Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je Červenej Trpaslík, jak ho známe. Herci nám sice trochu zestárli, ale není to nic, co by dojem kazilo. Nějaké to místečko je možná slabší, jenže to ve finále nikdo nevnímá, protože tu najdete zase TAKOVÉ MNOŽSTVÍ kulervoucích frků. Reálně asi o deset míň, ale z nostalgie- 100 %. Oblíbená část- řidič a los ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se tahle nesourodá parta objevila Zpátky na Zemi, byl jsem skálopevně přesvědčený, že jde o jejich poslední dobrodružství, které má trpaslíkovské eskapády symbolicky zakončit na trochu vážnější notu. K desáté sérii jsem proto přistupoval zatraceně nedůvěřivě, ale o to raději jsem, že šestice nových epizod minulé intermezzo neznevažuje, ale jen přeměňuje do zastavení, které nakoplo Listera k obnovení starých snah a tužeb. Zkusit navázat na ducha příhod, který se poprvé objevil před více než čtvrtstoletím, tak bylo obrovský riskem, který naštěstí vyšel. Zápletkami se sice polovinu času jede jen na půl plynu, ale ve chvíli, kdy se začnou průběžné vtípky komplikovat a hlášky gradovat, je to zase síla. I díky epizodě Citrony, kterou bych možná zařadil mezi vůbec nejlepší z celé historie seriálu. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že spoustě lidí nesedlo vážnější pojetí 9. serie a její pokus o hlubší myšlenky. Mě tedy ano, ale je pravda, že tady se tvůrci vrací k původnímu stylu humoru, který sice zpočátku prvního dílu této serie mi přišel hodně povrchní a jednoduchý, ale naštěstí se z toho vyklubala sranda a i příběh se našel a stál za to. Vítejte zpět, přátelé! P.S. Dokoukáno, serie si udržela vysokou laťku, v páté epizodě jsem měl sice trochu problém, o čem, že vlastně byla, ale poslední šestá byla zadostiučiněním, hlavně pro Arnolda, neb konečně byl jeho osud zkompletován, doplněn začátkem a vyvrcholením... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok jsem si počkal na dabovanou verzi (holt síla zvyku) a rozhodně jsem nelitoval. Minimálně první dvě epizody mne naprosto rozsekaly, ale i zbytek hladce zapadl do "trpaslíkového" (nad)standardu. Prostě neuvěřitelně povedený návrat po třinácti letech (pokus o jiný přístup v Zpátky na Zemi nepočítám), jako kdyby tvůrci zůstali zavřeni ve stázi (i když nějaké porouchané, fyzické stárnutí nezastavila :-)). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpátky na Zemi byla krásně nostalgická minisérie, ale přeci jen to nebyl Red Dwarf v pravém slova smyslu. Tím je až iksko neboli desátá řada tohoto kultovního seriálu. Chlapci nám sice zestárli (až na Kryťáka :)), ale co nezestárlo a asi ani nikdy nezestárne je tolik typický humor, pro který máme Listera, Rimmera, Kocoura a Kryťáka tolik rádi. Vše je na svém místě (včetně "papundeklových" interiérů) a tak je to taky správně. Tleskám jednomu z nejlepších televizně-seriálových návratů a i když existují jisté indicie, že desátá série je tou poslední, budu doufat v řadu jedenáctou, dvanáctou, třináctou... :) Jasných 5* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Práce na 10. řadě seriálu začaly 16. 12. 2011. (A.MacGyver)
  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)

Reklama

Reklama