foto

Chris Barrie

  • nar. 28.3.1960 (60 let)
    Hannover, Dolní Sasko, Západní Německo

Biografie

Chris Barrie se narodil v Německu, ale později se přestěhoval do Británie a v Belfastu absolvoval s velmi dobrým prospěchem metodistickou školu. Už tehdy projevil talent pro satiru a imitaci, když napodoboval své učitele. Nechal se sice zapsat na obchodní školu v Brightonu, ale potom se rozhodl, že tohle není cesta, po které by chtěl jít. Začal uvažovat o tom, že by se mohl stát hercem a skutečně hrál amatérsky divadlo.

Aby se uživil, pracoval nejprve ve Waitros Supermarket a poté v Harrods. Když odtud vyletěl kvůli žertíku, který provedl svému kolegovi, rozhodl se zkusit štěstí v šoubyznysu. Stal se členem sdružení Comedy Store a v roce 1982 se konečně rozhodl že uplatní své nadání pro satiru a bude se jí věnovat profesionálně. Jako imitátor byl úspěšný, udělal satiry na mnoho známých osobností, například na tehdejšího amerického prezidenta Rolanda Reagana, Seana Conneryho nebo Prince Charlese.

Jeho talentu si všimli Doug Naylor a Rob Grant a nabídli mu, aby namluvil postavu Haba v rozhlasové hře Dave Hollins:vesmírný kadet, jenž se stala předstartérem Červeného trpaslíka. Než se stal známým, Barrie hostoval občas v seriálech, u nás jsme ho mohli vidět v sérii Mladí v partě a Černé zmiji s Rowanem Atkinsonem.

Nejvíce Chrise Barrieho známe ze seriálu Červený trpaslík, kde hraje charismatického Rimmera. Barrie strávil s Červeným trpaslíkem šest let, během kterých rozvíjel Rimmerovu postavu a mírně jí přizpůsobil své vlastní povaze. V roce 1993 BBC seriál ukončila, ale znovu se k němu vrátila sedmou řadou o čtyři roky později. Barrie po druhém díle odešel s tím, že nadále bude v Trpaslíkovi jen hostovat. Rimmer byl však natolik postrádán diváky, že se znovu vrátil jako hlavní postava v osmé řadě. Mimo jiné si zahrál i s Angelinou Jolie v Tomb Rider a Tomb Rider: Kolébka života, kde hrál sluhu.

Malarkey

Herecká filmografie

Filmy

2013 Saving Santa
2008 The Optician
2007 Obchod století
Red Dwarf: Bodysnatcher
The Scum Also Rises (TV film)
2005 Red Dwarf: Identity Within
2003 Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života
2001 Lara Croft - Tomb Raider
1999 Hancock's World of Sport (TV film)
1998 Red Dwarf 8: Byte 1
Red Dwarf 8: Byte 2
Red Dwarf 8: Byte 3
1995 Chris Barrie's Motoring Wheel Nuts
Red Dwarf: Smeg Outs
1994 Kdo nehraje, nevyhraje (TV film)
Red Dwarf: Smeg Ups
1988 Testimony
1987 Spitting Image: The Ronnie and Nancy Show (TV film)
1986 Spitting Image: Down and Out in the White House (TV film)

TV seriály

2020 Červený trpaslík (TV seriál)
The Promised Land (S13E01)
2017 Červený trpaslík (TV seriál)
Skokan (S12E06)
M-Corp (S12E05)
Robokracie (S12E04)
další epizody (6)
2016 Červený trpaslík (TV seriál)
Džin z lahve (S11E06)
Kryze (S11E05)
Důstojník Rimmer (S11E04)
další epizody (6)
2012 Červený trpaslík (TV seriál)
Začátek (S10E06)
Milý Dave (S10E05)
Zapletení (S10E04)
další epizody (6)
2009 Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část třetí (S09E03)
Zpátky na Zemi, část druhá (S09E02)
Zpátky na Zemi, část první (S09E01)
2008 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Vražedná minulost (S10E08)
2006 When Evil Calls (TV seriál)
1999 Červený trpaslík (TV seriál)
Jenom sympaťáci... (S08E08)
Pete (2. část) (S08E07)
Pete (1. část) (S08E06)
další epizody (8)
1997 Get Fit with Brittas (TV seriál)
Prince Among Men, A (TV seriál)
The Brittas Empire (TV seriál)
Curse of the Tiger Women (S07E08)
Exposed (S07E07)
Gavin Featherly R. I. P. (S07E06)
další epizody (8)
Červený trpaslík (TV seriál)
Stesk (S07E05)
Uroboros (S07E03)
Nachystejte květináče (S07E02)
další epizody (4)
1996 The Brittas Empire (TV seriál)
Surviving Christmas (S06E08)
Snap Happy (S06E07)
Mr Brittas Falls in Love (S06E06)
další epizody (8)
1994 The Brittas Empire (TV seriál)
In the Beginning... (S05E09)
The Last Day (S05E08)
UXB (S05E07)
další epizody (17)
1993 Treasure Island (TV seriál)
The Brittas Empire (TV seriál)
The Stuff of Dreams (S03E06)
Sex, Lies & Red Tape (S03E05)
Two Little Boys (S03E04)
další epizody (6)
Červený trpaslík (TV seriál)
Mimo realitu (S06E06)
Rimmerosvět (S06E05)
Polymorf II - Emocuc (S06E04)
další epizody (6)
1992 The Brittas Empire (TV seriál)
New Generations (S02E07)
Safety First (S02E06)
Mums and Dads (S02E05)
další epizody (7)
Červený trpaslík (TV seriál)
Návrat do reality (S05E06)
Démoni a andělé (S05E05)
Karanténa (S05E04)
další epizody (6)
1991 The Brittas Empire (TV seriál)
Assassin (S01E06)
Stop Thief (S01E05)
Underwater Wedding (S01E04)
další epizody (6)
Červený trpaslík (TV seriál)
Roztavení (S04E06)
Jiná dimenze (S04E05)
Bílá díra (S04E04)
další epizody (6)
1989 Červený trpaslík (TV seriál)
Poslední den (S03E06)
Fotostroj času (S03E05)
Výměna těl (S03E04)
další epizody (6)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
Paralelní vesmír (S02E06)
Queeg (S02E05)
Škvíra ve stázi (S02E04)
další epizody (12)
1987 Černá zmije (TV seriál)
Arest a aristokracie (S03E03)
1985 Coming Next (TV seriál)
1984 Pushing Up Daisies (TV seriál)
Spitting Image (TV seriál)
Mladí v partě (TV seriál)
Fujtajbl (S02E03)
1982 Mladí v partě (TV seriál)
Demolice (S01E01)

Dokumentární

2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2011 Ben Elton: Laughing at the 80s (TV film)
2009 Nejbáječnější britské stroje (TV seriál)
Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (TV film)
2006 Zběsilá rychlost (TV seriál)
2004 Masivní motory (TV seriál)
Masivní stroje (TV seriál)
Red Dwarf: Dwarfing USA
2003 Red Dwarf: Building a Better Universe - A Tribute to Mel Bibby
Red Dwarf: Hattie's DJ Diary
1998 'Red Dwarf' A-Z (TV film)

Hudební videoklipy

2014 Little Mix - Word Up! (hudební videoklip)

Divadelní záznam

1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2006 Petrolheads (TV pořad)
1998 Can't Smeg Won't Smeg (TV pořad)
Universe Challenge (TV pořad)
1991 Comic Relief (TV pořad)
1990 The Best of 'The Lenny Henry Show' (TV pořad)
1988 Comic Relief (TV pořad)
Live! From London (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(537)