Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Thomick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You're a guinea pig!" - "And you're a baboon four eyes." --- Zhruba půl na půl, co se rozdělení na skvělý a slabší díly týče. Kvarteto z trpaslíka už po letech čte "lidský" časopisy, dívá se na televizní pořady jako z našeho světa, chodí k něčemu jako zubaři, hraje něco jako xbox apod. Neni to tak půvabně archaický, jakkoliv efekty přirozeně nepokročily. V takovym prostředí se potom daleko líp vyžije Lister - a taky že v tomhle přídavku jen sotva hláškujícího Arnieho (kam se poděly ty skvostný "rimmerovský" přirovnání?) válcuje na celý čáře. Dostal mnohem víc prostoru a já jsem za to víceméně rád. Každopádně kocour je tu jedna velká křeč a ... jenom tak na okraj ... po geniálních návštěvách unikátních míst z původních řad - viz Paralelní vesmír - nás teď, milí tvůrci, světem, kde je všecko špatně, vážně neohromíte. :)) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpátky na Zemi byla krásně nostalgická minisérie, ale přeci jen to nebyl Red Dwarf v pravém slova smyslu. Tím je až iksko neboli desátá řada tohoto kultovního seriálu. Chlapci nám sice zestárli (až na Kryťáka :)), ale co nezestárlo a asi ani nikdy nezestárne je tolik typický humor, pro který máme Listera, Rimmera, Kocoura a Kryťáka tolik rádi. Vše je na svém místě (včetně "papundeklových" interiérů) a tak je to taky správně. Tleskám jednomu z nejlepších televizně-seriálových návratů a i když existují jisté indicie, že desátá série je tou poslední, budu doufat v řadu jedenáctou, dvanáctou, třináctou... :) Jasných 5* ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený Trpaslík JE ZPĚT! A tentokrát to vypadá, že to kdosi vzal skutečně vážně, ne jako pár let zpátky. Sice už tu není žádná pamětihodná epizoda jako třeba Polymorf (nebo... ne, tohle by zase skončilo výčtem zbytečně mnoha dílů legendy), ale je fajn vidět, že pravověrní dwarfisté svoje řemeslo nezapomněli. A jak se navíc můžete dočíst okolo, leckdo se mnou ohledně rezerv v kvalitě plnění nesouhlasí:) Takže ano, Red Dwarf X 80%. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celkově novou sérii Trpaslíka je přetěžký úkol. Jednak jsme kluky z Trpaslíka dlouho neviděli, na druhou stranu jsme byli i zvyklí na černohumornou britskou satiru, kterou nás seriál bavil dlouhou řádku let. A to mluvím o nás zarputilých fanoušcích, kteří často a s oblibou citujeme naše oblíbené hrdiny. Trpaslík je jednoduše legenda a má velmi slušnou základnu českých fanoušků. Zpátky na Zemi mě docela zklamalo, neb se dosti vytratil trpaslíkovský humor. U X. série se díky Jesusu Christu navrací zpět a je to návrat jak se sluší a patří. První dva díly jsou klasiky, třetímu, čtvrtému a pátému člověk musí příjít na chuť. Poslední díl je krásná tečka na závěr příjemného comebacku. Objektivně hodnocením 1. díl, 2 díl * * * * * 3. díl, 4. díl * * *, 5. díl, 6. díl * * * *. Rozhodně to chce ještě vidět s dabingem! ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu nervozní, když jsem stahovala první díl, protože po mírně nepovedeném "zpátky na zemi" jsem měla trochu strach z dalšího zklamání. Jsem velká fanynka červeného trpaslíka, takže jsem se nemohla dočkat dalšího pokračování. Po shlédnutí prvního dílu jsem byla radostí bez sebe, když jsem viděla, že se to drželo starého trpaslíka. Stejný typ humoru, herci, ač fyzicky zestárli, tak na vitalitě a kvalitě jejich hereckého výkonu to vůbec nic nezměnilo. I když se mi díl první líbil, nemohla jsem se zbavit pocitu, že byl malinko upjatý, ale když jsem se koukla na další, tak bylo vše tak, jak má být. Co slovo, to perla. Pak už jsem se koukala téměř bez přestávky a musím napsat, že pět hvězdiček je zasloužených. Všichni čtyři jsou bezvadní, ale trochu mi chybí Holly. Stále doufám, že se v dalších dílech ještě objeví. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)
  • Dálkový ovladač k omlazovací sprše je ve skutečnosti laserový dálkoměr. (Wade)

Reklama

Reklama