Reklama

Reklama

Životopisný film o legendě kanadského hokeje, brankáři Terry Sawchukovi. Je nahlédnutím do jeho osobního života, do světa vrcholového sportu, jsou v něm jeho úspěchy i pády... Terrance Gordon Sawchuk byl kanadský profesionální hokejový brankář, který hrál od roku 1947 21 sezón v NHL za Detroit Red Wings, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Los Angeles Kings a New York Rangers. Vyhrál Calderovu trofej, čtyřikrát Vezinovu trofej a byl čtyřnásobným šampiónem Stanleyho poháru. Byl uveden do hokejové síně slávy. Ani tři desetiletí po jeho smrti nebyla listina jeho rekordů překonána. Za svou kariéru utrpěl mnoho zranění. Na obličeji měl 400 stehů a do roku 1962 chytal bez masky. Naposledy stál na ledě 14. dubna 1970. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (19)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Naznačené temné stíny na duši vykreslují Terryho jako utaženého a hlavně vnitřní agresí formovaného člověka, který přišel odnikud z dalekého severu, což tak nějak indukuje sebezničující prvky. Jizvy na těle i na duši, který nikdo netuší + existenční tlak... (starý) sportovní svět. Není to zlé, ale nedaří se úplně dotáhnout různé linky příběhu a také dramaticky je to podprůměr. 54%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Lacné, zmätočné. Chcela to byť dráma o zlomenom alkoholikovi alebo prierez kariéry legendy kanadského hokeja? V tomto mixe nevyšiel ani jeden zámer. Zásadné udalosti odfajčené poväčšine jednou scénou, alkoholické radovánky zaberali väčšinu stopáže, čo je pri hokejovom filme dosť smutné. Nemalo to iskru, niečo, čo by ste si odniesli. Snáď nabudúce. Slabé 2 z 5 ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

To se nepovedlo, bohuzel. Zoufale byl znat omezeny rozpocet a taky to, ze to tocila zenska. Ty pseudo - dresy a digitalni publikum, to byl spatnej vtip. Akce z ledu az nechtene komicke. Herecky celkem uchazejici, ale takova legenda by si zaslouzila o dost povedenejsi a hlavne nakladnejsi poctu, se vsim vsudy. Tezke zklamani, ale pro hokejovyho fanouska i tak povinnost. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, herec v hlavní roli typově skvěle vybraný a…no to je tak všechno. Nepamatuju, kdy naposled jsem viděl film, který tak zoufale postrádá jakoukoli atmosféru. Navíc to zpracováni jakoby hraný dokument. No nevím. Život Terry Sawchuka by zasloužil mnohem lepší zpracování, než tehhle nudný, nahnědlý, nevýrazný pokus o dokudrama ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý životopisný film o brankáři Terrym Sawchukovi, myslím, že z toho ale šlo vytřískat víc. Není to špatné, hlavně pasáže, které se netýkají hokeje, ale mnohdy to působí jako dokudrama díky rozhovorům a tento žánr nemám rád. Navíc je toho ve filmu až nezvykle moc, a scénář sází na znalost, když ne přímo Terryho, tak alespoň NHL. Na druhou stranu to zachraŇují dobří herci a celkem kvalitní réžie...70% (zajímavostí je, že Mark a Georgina jsou manželé i ve skutečnosti) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Během působení v Boston Bruins ve filmu vystupuje spoluhráč černé pleti. Ve skutečnosti Sawchuk (Mark O'Brien) v Bostonu působil v letech 1955–1957. První černošský hráč v lize Willie O'Ree debutoval sice za Boston, ale až v lednu v sezóně 1957/58, kdy již byl Sawchuk zpátky v Detroitu. (lundgren86)
  • Ve filmu Terry Sawchuk (Mark O'Brien) ve svém posledním zápase před smrtí na pár sekund vystřídá jedničku New York Rangers Eda Giacomina, který si odpočine a brankáři se opět vymění. Ve skutečnosti ale Sawchuk naposledy chytal 14. března 1970 na ledě Chicago Blackhawks celé utkání. Pravdou je, že derniéra nebyla povedená – sedmkrát inkasoval. (lundgren86)

Reklama

Reklama