Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série)


Utonulý obr (S02E08)

(epizoda)
  • USA The Drowned Giant

VOD (1)

Obsahy(1)

Moře vyplaví obrovské tělo mladíka, které přitahuje pozornost všech z okolí. (Netflix)

Recenze (40)

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dumavá epizóda, ktorá sa mi ako ukončenie série veľmi páčila. Pre mňa jedna z dvoch epizód v sérii, čo mala tvorcovský presah a nebola len kvalitným sci-fi remeslom (druhou takou epizódou je "vianočný špeciál", zas úplne iný typ príbehu). Určitie nie najlepší diel, ale isto jeden z tých, čo skrátka zanechajú dojem ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A podle mě si druhá série zasloužila lepší závěr. Osobně bych ji ukončil předchozím dílem a ne tímhle. Prostě bych je prohodil. Jinak opravdu zvláštní vizuál. Auta působí až moc reálně. Lidé oproti tomu tolik ne... Nalezený mrtvý obr. Zajímavá myšlenka. A reálně zpracovaná, to uznávám. Mě jen podobné teorie moc neberou... 3* ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková smutná věc, která vlastně ukazuje povahu lidí, také ve špatném. Aspoň by tu byl neodvratitelný důkaz že obři existovali. Jen nevěřím že by přijela armáda a obra se zabavila. Pokud by se to odehrávalo v jiné době či planetě tak si umím představit i lepši zacházení s mrtvým tělem. Přišlo  mi to jako smutná balada. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filosofické povídání o nicotnosti lidské existence a smrti coby přirozenému a nevyhnutelnému údělu každé živé bytosti. Nijak zvlášť mě to nechytilo a neoslovilo, a to ani dějově a už vůbec ne animačně. Velmi slabé zakončení druhé série, která mě ovšem v součtu příjemně překvapila. 3 díly z 8 byly velmi povedené. Tato uspávající pseudo filosofická pouť mezi ně bohužel nepatří. [25 %] ()

CheeseFigure odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dúfal som, že druhá séria Lásky, smrti a robotov bude mať podobne filozofický diel na zamyslenie, ako bol Zima Blue. A vyzerá to, že takým dielom mal byť The Drowned Giant. Zápletka je o tom, že vyplaví obra, ľudia sú natešený a chodia po mŕtvole ako po kopci a popritom vedec filozofuje o ,,pominuteľnosti života". A to je všetko. Keby ale ten vedec dal nejakú myšlienku, ktorá stojí za zamyslenie. Miesto toho ale hovorí úplne základné a bežné veci, ktoré sa učia študenti na každej škole, keď počas hodín občianskej náuky preberajú filozofiu. Celkovo mi to príde, ako keby sa tvorcovia snažili o filozofický diel s presahom, ale keďže o filozofii nevedia nič, tak dali hlavnej postave pár základných ,,myšlienok" z prvej filozofickej knihy, ktorú mali po ruke. To obalili do ,,reálnej" animácie (ktorej sme v tejto sérií mali viac ako dosť, takže už nie je tak zaujímavá) a poťapkali sa po pleci, ako super inteligentný diel vytvorili. Nie, nevytvorili. Vytvorili jeden z najnudnejších dielov celej tejto antológie. Ale celkovo je to dobre zvolený diel na koniec, lebo podtrhuje sklamanie, akým druhá séria Lásky, smrti a robotov bola. ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)

Reklama

Reklama