Reklama

Reklama

Čičbul

Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Rodinný
USA, 2019, 9 min

VOD (1)

Mezi dvěma zcela odlišnými tvory, potulným kotětem a pitbulem, přeskočí jiskřička přátelství. (Disney+)

Recenze (19)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Z velké části roztomilá taškařice o černém kotěti a jeho světě, z části pak vážné téma o týraném pitbullovi. Určitě jste pochopili, že ti dva se skamarádí. Samozřejmě je to moc pěkné (ta roztomilá část naštěstí přebije tu smutnou), ale to je tak maximum, co můžu o filmu říct – moc pěkné. V porovnání s ostatními filmy je slabší — tématem i výtvarnou stránkou. Týrání samozřejmě není triviální téma, ale rodinné drama, ať už jde o vztah rodiče s dítětem, nebo nemoc v rodině, je pro mě silnější. [Oscary 2019] ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Toto som od Pixaru nečakal. Prvé dva diely SparkShorts boli 3D animované, no toto je 2D. Kitbull je skutočne nádherný, animovaný, rodinný kraťas, ktorý som sledoval s úplne zatajeným dychom. Dramatické prvky zážitok iba zosilňovali. Jednoznačne ide aj o jeden z najlepších a najsilnejších krátkych filmov od Pixaru čo sa myšlienky a príbehu týka. Rosanna Sullivan dala do toho veľa zo seba a so svojím tímom odviedla skvelú prácu. Klobúk dole a len tak ďalej. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Nápaditý kraťas, jehož příběh krásně potírá předsudky nejen o některých rasách psů a kočkách. Samozřejmě že je tahle myšlenka podpořena vzhledem hlavně malé chlupaté kočky (což nepochybně zapůsobí na dětské publikum), ale i dospělá část publika si v tomhle krátkém animáku dokáže najít to své. Mně se na mysli vybavil text songu Sklerotik od Resta: "Popojedem dál, je tu bod číslo dva - každej den se starám hlavně o svýho psa. - Zapomeňte na to, že pitbull je plod zla - je to jedno z nejlepších plemen, co znám." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sympaticky natočený kraťas s mile udělanou animací a nádherně dojemným příběhem o přátelství dvou naprosto různých zvířat, která však obě toužila po tom samém - po společnosti a pocitu bezpečí. Kitbull sice nepřekvapí poselstvím, které šíří, jelikož jsme ho už viděli jinde, nicméně i tak zahřeje u srdce díky své bezprostřední upřímnosti. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Rozkošný příběh o zvířecích přátelích. Psa a kočku svede dohromady život. Nerozumí si, bojí se, zlobí se na sebe. Krize je spojí a musí bojovat spolu, neboť jen tak jsou silní. Závěr je idealistický, extrémně zjednodušený happyending. Ne, že by to nebylo hezké, ale kolik takových jsme již viděli, a napsat takový příběh nemohlo zabrat víc času než popíjení ranní kávičky. 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Film sa odohráva v mestskej štvrti Mission District v americkom San Franciscu. (LuiCJ)
  • Jeden z mála filmov od Pixaru animovaný kompletne v 2D. (Astonko)

Reklama

Reklama