Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 2 (1960) (série)


King Nine Will Not Return (S02E01)

(epizoda)

Recenze (5)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada začíná variací na úplně první díl - opět člověk z nepochopitelného důvodu osamocený na místě, kde by měl být někdo další. PO víc než třiceti epizodách už je ale člověk navyklý a nemůže to být podobný zážitek. Zvlášť když pointa není extra zajímavá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnání s úvodní povídkou první sezóny je zcela na místě, byť brzy je jasné, že tady půjde o něco jiného. Líbily se mi kulisy, tedy rozpálená poušť, ztroskotané letadlo, líbil se mi průzkum hlavního hrdiny kapitána Jamese Embryho, který z neznámých důvodů opuštěn, pátrá po příčinách zmizení  svých souputníků.  Ovšem jeho pádu do beznaděje a zoufalství  jsem zprvu věřil zhruba  tak,  jak jsem věříval procítěnosti veršů při nedělních Chvilkách poezie.  Chytře skrývané rozuzlení však naštěstí vzápětí dodalo onen kýžený punc uvěřitelnosti a se závěrečnou (sic již očekávanou) pointou přilétá i poslední čtvrtý tryskáč. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se může na první pohled zdát, že úvodní díl druhé série Zóny soumraku je pouhou variací na pilotní Where Is Everybody, po skončení ve mě výrazně dozníval silný zážitek, který moje dojmy z onoho pilotního (a vůbec prvního videného) dílu zcela překonal. Bezvýchodiskovou tíseň trosečníka-válečného kapitána Jamese silně podtruhe dusná atmosféra horoucí poště, jež vyvolává před očima nečekané přeludy až k zbláznění... a zatímco hrdina prožíval bezútěšné horko a doslova i pekelnou situaci, s přibývajícími minuty a závěrečným odhalením mě naopak stále více mrazilo. Dokonalá pointa ve jménu neuvědomelé prozřetelnosti mě také dokonale rozsekala. Je něco skutečně magického na věcech mezi nebem a zemí. Klobouk dolů smekám před (pro mě neznámým) Bobem Cummingsem, jenž tady, povětšinou zcela sám v jediném prostředí, odvádí skutečně fascinující herecký výkon. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôsobí to, ako by to bol prvý diel prvej série... ktorý veľa pozitívneho naznačil, ale ešte nevedeli, ako s tým presne naložiť. (Alebo inými slovami - ako posledné demo, pred regulárnym debutom.) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, o co se to snažilo, ale nijak zvlášť mě to nevzalo. Atmosféru to mělo slabou, pointa na tom nebyla o moc líp a i přes pár zajímavých částí (které jsou obzvlášť v první polovině) mě to spíš celkem nudilo... 3* ()

Reklama

Reklama