Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 1 (1959) (série)


A World of His Own (S01E36)

(epizoda)

Recenze (10)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twilight Zone neumí ženské vedlejší postavy, což není šokující na seriál z roku 1960, ale tahle epizoda to využila celkem dobře. Člověka ani nenapadne, že je role manželky tak blbě napsaná schválně, asi protože tak blbé postavy v tom seriálu neironicky byly. Tím vtipnější je závěr. Hezká tečka za první sérií. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle má vypadat závěr! Navíc téhle epizodě věřím, že je naprosto pravdivá, protože to vysvětluje, proč Serling psal, jak psal. Matheson si v mých očích zcela očistil svoji poněkud pošramocenou scenáristickou pověst. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neodmlouvej, ženo má, v krbu oheň plápolá...!" Poslední dobou mám takové zvláštní pocity. Jako bych ve skutečnosti neexistoval a byl jen něčí představou. Pro jistotu řeknu sousedovi Frantovi Pecháčkovi, který se má už příští týden vrátit z Bor, aby mi pomohl otevřít Faustčin trezor, jestli tam náhodou neschovává obálku s kousky magnetofonové pásky, nadepsanou Omnibus :-). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spisovateľ po zázname na magnetofón zisťuje, že ním vytvorená postava ožíva a vstupuje k nemu do bytu. Čo ale, ak vás s krásnou čerstvou tridsiatničkou uvidí cez okno vaša žena? Epizóda opäť pripraví divákovi nejedno prekvapenie, pričom záver snáď ani nemohol Sterling vtipnejšie a originálnejšie vymyslieť. Uzatvára totiž nielen túto časť, ale "logickým" spôsobom aj celú sériu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A na závěr vytříbená konverzačka, která směřuje k překvapivé a ještě překvapivější pointě. Lepší zakončení skvělé první série Zóny soumraku si asi nelze ani představit. Vtipné, hravé, dokonalé! A i za krásu mrchy Phillys Kirk a ženy do nepohody Mary LaRoche pětka na konec. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postava neobyčejného a svérázného spisovatele Gregoryho je výborně napsaná i zahraná, zatímco naopak postava jeho manželky mě po všech stránkách iritovala a připadala ve výsledku scenáristicky i herecky naopak nepříliš povedená... a pak přijde v druhé půlce pointa, která vám objasní, že přesně tenhle formální protipól hlavních postav zde význam má, dokonce jde o tvůrčí záměr. Takže dobrý! A pak přijde na řadu ze strany tvůrců na čele s Rodem Serlingem pro spřízněné diváky TZ jedno ještě větší překvapení v podobě malého vtípku. Tahle komediálně laděná epizoda uzavírá celou jednu sérii Twilight Zone a nutno říct, že činí tak velice stylovým způsobem, nemám jí co vytknout. Přesto A World of His Own asi úplně mezi své favority v rámci tohoto povídkového seriálu nezařadím a subjektivně to vidím spíše na silné 4*, než na plný počet. Ale dobrý! ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinečná, humorne ladená a doteraz asi najviac "feel good" epizóda, s vynikajúcim textom v dialógoch aj v sprievodnom komentári (...And the final ingredient: Mrs. Gregory West.). S cameom Roda Serlinga je to ku všetkému asi to najviac super štýlové ukončenie prvej série, aké sa dalo vymyslieť! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako jo, popravdě to bylo celkem fajn, jen mi nejde do hlavy, SPOILER proč si ten chlap stvořil přesně takovou ženu a vydržel s ní dva roky, když mu očividně vůbec nevyhovovala... Nechápal jsem tu chemii mezi nimi, nerozuměl jsem tomu, proč si Mary nevytvořil dřív a tamté se nezbavil. Stejně tak mi přišlo dost divné, že mu ta jeho žena nevěřila, že má takovou moc, zvlášť když to dvakrát (!) viděla na vlastní oči a s tím slonem se to ani nedalo nijak okecat KONEC SPOILERU Vím, je to komediálně laděné, ale stejně s tím mám problém, protože to díky tomu funguje tak nějak divně. Navíc první půlka mě moc nebavila, dostal jsem se do toho až v té druhé, nicméně slabou čtvrtou hvězdičku tomu dát prostě musím, jelikož tady dojde k jednomu hodně velkému zvratu, který, no... podívejte se na to sami a uvidíte :D Slabé 4* ()

Reklama

Reklama