Reklama

Reklama

Mňága a Žďorp - Video Dáreček

(TV film)
Dokumentární / Hudební
Česko, 2012, 74 min

Režie:

Marcel Nevín

Hrají:

Petr Fiala

Obsahy(1)

Kapela nadělila svým fanouškům povedený Dáreček. Kompilace Dáreček vyšla 1. dubna a rozhodně se nejednalo o žádný aprílový žert. Petr Fiala, frontman známé kapely Mňága a Žďorp, dostal nápad, kterým chtěl oslavit 25 let existence tohoto bandu. Oslovil několik hudebních kolegů a kamarádů, kteří přetvořili známé hity i méně známé písničky. Výsledek je velmi zdařilým průřezem tvorby, kterou skupina z Valmezu během svého fungování natočila. Největší předností celé kompilace je, že se nejedná o klasickou Bestofku, která by vznikla výběrem největších hitovek a připlácnutím nějaké novinky. Z tohoto pohledu se jedná o nadstandardní záležitost nejen pro fanoušky, kteří takto mají možnost slyšet oblíbené texty a hudební aranže v jiném podání, ale také pro ty, kteří se ještě s Mňágou zatím příliš nesetkávali. O výborný rockový nářez se v rámci projektu postarala například Vypsaná fiXa, která naplno napálila písničku Hloupý a ztracený, nebo kapela Už jsme doma s perfektně vygradovanou skladbou Člověk nového typu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Homer Simpson 

všechny recenze uživatele

Možná jsem si měl přečíst o co jde. Těšil jsem se na záznam Mňágy + rozhovory s členy kapely, ne na písničky Mňágy zpívané jinými kapelami.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé, ale pak to začne být monotónní pracovní schůze s mikroukázkama písniček. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

O muzice se jistě dá zajímavě povídat, ale ještě zajímavější většinou bývá ji poslouchat. Obzvlášť v případě projektu, kde šlo o vznik cover verzí, které - jak se snad všichni zúčastnění shodli - se měly co nejvíc lišit od originálu. Hudební ukázky byly ale natolik útržkovité a většinou teprve ve fázi rozpracovanosti, že šanci posoudit, jak moc se povedlo naplnit zmíněná předsevzetí, divák vlastně nemá. Bude si holt muset koupit CD; a jestli tohle byl záměr, pak se podařil husarský kousek - natočit hodinu a čtvrt dlouhou reklamu na hudební nosič a ještě ji navíc, byť se sedmiletým zpožděním (televizní premiéra 23. 3. 2019), dostat na ČT art, to se každému jen tak nepovede. -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Marcel Nevín. -------- Výborně, jméno režiséra doplněno, pochvala udělena 11. 10. 2022. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama