Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

První série tohoto odvážného akčního seriálu, odehrávajícího se během brutálních válek Tong v sanfranciské čínské čtvrti ve 2. polovině 19. století, sleduje Ah Sahma, zázračné dítě bojových umění, který má za úkol najít svoji sestru, ale stává se sekerou pro jeden mocný gang v čínské čtvrti. (HanzoBureshi)

Recenze (18)

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jason Tibin je tá správna držka na tú správnu postavu. Hlavný hrdina to dosť "hrá", je príliš nad vecou súčasnostnika. Páči sa mi postava írskeho predáka, a.k.a. írskeho Lenina. Zobrazenie starého Chinatownu zo San Francisca sa mi veľmi páči, vidieť že to mala pod rukou celý čas mafia a už vtedy bolo neskoro riešiť akékoľvek spory o opiove cesty. ()

Plechy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem nevěděl, zda si mnohé postavy oblíbím a k tomu mi seriál přišel trochu rozpačitý. Ovšem pátá epizoda, stejně tak zvláštní jako úžasná, mé obavy zahnala a od páté epizody má první série neskutečný spád. Bojové scény jsou zpracované na jedničku a nedokázal jsem si pomoci, než se občas tetelit nad tím, s jakou elegancí Ah Sahm (hlavní postava) drtí své protivníky. Už dlouho zde nebyl tak skvělý akční seriál jako je právě Warrior. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu nebyla špatná, jen se mi zdála být poněkud nevyrovnaná, například pátá epizoda byla úplným úletem a na ostatní děj neměla absolutně žádný vliv, zatímco jiné díly neměly daleko k dokonalosti.Trochu mě mrzelo, ze se tvůrci nedokázali vyhnout klišoidům tolik typickým pro tuto tématiku, ani úplně zbytečné mezirasové romantice, bez níž by se příběh úplně obešel. Akční scény se ale tvůrcům podařily na výbornou, hlavní dějová linie mě hodně bavila a na další řadu se určitě podívám. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Existenci tohoto seriálu jsem nevnímal. Až příchodem třetí série jsem zachytil nějaké recenze a s obavami zkusil. A jsem téměř nadšen. Kromě pěkného retra je film podaný právě tak, aby zaujal a pobavil. Kraluje zde samozřejmě bojové umění, na které jen zíráme s úžasem. Ale nepřevyšuje ostatní lákadla a děj. Zrovna tak sex, který je součástí skoro každého dílu, je podáván filmově přitažlivě. A navíc vizuál připomíná místy western. A pokud mám zmínit i nějaké ponaučení, tak ano. Téma migranti v "naší" zemi v roli gangsterů, zkorumpovaná policie a politici a veškerá ta pakáž jsou zde hrdinové a na každé straně divák někomu "fandí". ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menší vzpomínková akce. Přeci jen, kdo by nechtěl sledovat příběhy z dospívání opepřené lehkou skutečností a z prostředí kung fu, které mu bylo blízké. Znám do filmů a obsahu obecně tohoto typu mnohem větší blázny, ale i tak můj pohled zde působil lehce sentimentálně. A o to více jsem si mohl vše užít. Originalita zde vidět je. Jsme na úrovni dobré hudby, která doplní a ukáže situaci na začátku století v San Franciscu a začátek proslulé Čínské čtvrti. Ale stále trochu jinak. Krvavou cestou gangů. Z toho obecně se dalo vyždímat více, ale nestěžuji si. Hlavní hrdina je neuvěřitelný sympaťák a vy jenom mnohdy obdivujete jakým způsobem je vytvoření jeho a i obecná choreografie bojů. Plus k tomu nevidím sebemenší problém s odvyprávěním příběhu. Na konci nás sice s postavou čeká určité klišé ze života, ale s tím se dá žít. Druhá série vřele vítána. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Little Green Bag“ od George Bakera. (Duoscop)

Reklama

Reklama