Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (128)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Jako totální milovník F1 jsem zajásal když se Netflix pustil do tak komplexního dokumentu. Nemá asi cenu se rozplývat nad precizností dokumentu, ovšem nemohu nevzpomenout také uměle vytvořený a překroucený příběh, který si Netflix domýšlí a podtrhuje vlastním novým komentářem, který se má tvářit jako originál. Celé to pak vyznívá úplně jinak než se stalo ve skutečnosti a to si myslím není správné pro fanouška F1. Ale chápu že pro někoho kdo F1 tolik nesleduje, tyto uměle vykonstruované zápletky dávají dokumentu na dramatičnosti. Mě to ale kazí celkový dojem. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Zatímco dříve jsem jako velký fanoušek F1 nevynechal jediný závod v sezoně, posledních asi 10 let se donutím zhlédnout tak maximálně 3 závody za rok, které velmi často pronudím a ta vášeň pro tento královský sport je prostě pryč. Jenže teď to budu muset asi přehodnotit a myslím, že nebudu sám. Drive to Survive je totiž absolutní dokonalost. Drama antických rozměrů, kde nejde tak zásadně o technickou stránku věci, ale celé je to především o dřině, ambicích, rivalitě, tlaku, intrikaření a podrazech. Opravdu toto není pohádka o tom, jak bezejmenný outsider ke štěstí došel, toto je drsný svět, kde se nikdo s nikým nemaže a i ten sebevětší talent lze přeplatit penězi. Svět, ve kterém chtějí být všichni první, ale logicky pokud někdo vyhraje, musí někdo i prohrát, což je pro všech 20 jezdců, kteří jsou buď sobečtí, arogantní, ambiciózní, agresivní nebo všechno dohromady, naprosto nepřijatelná možnost, takže o dramatické situace opravdu není nouze. Upřímně a bez příkras natočeno, perfektně sestříháno a ty příběhy... každý závod, každý tým, manažer, jezdec, všichni mají svůj příběh, který má někdy pěkné zakončení, ale velmi často ten příběh pekelně zhořkne. S01: 10/10. Ve druhé sérii krasojízda pokračuje. PR týmy i těch největších stájí pochopily, že tento seriál jim může u fanoušků dost pomoct a taky se snažily, aby jejich obraz zůstal nepošramocen, ale ani tady se s tím tvůrci nemazali a ukazují, že tento sport opravdu není pro slabé povahy. S02: 10/10. Stále špičková práce. Jediný problém je u mě, protože po dvou vynikajících řadách jsem se rozhodl znovu začít pravidelně sledovat závody, tudíž už všechny ty příběhové zvraty, happy endy a průsery podrobně znám, takže ve srovnání s předchozími sériemi tam není ten wow efekt. Nadále se však jedná o absolutní bombu. S03: 9/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pokud něco v posledních letech na oko vyčpělá Formule 1 potřebovala,pak tohle extrémně povedené promo.Od malička jsem fanoušek Ferrari,ale v tomhle případě jsem uvítal,že v celé sérii není prakticky jediná zmínka o něm,nebo (bohužel) dominantním Mercedesu.Tvůrci si tady vzali na paškál stáje "druhé" vlny,které nejsou tak vidět a ukázali,že se zde dějí možná mnohem zajímavější věci než by si obyčejný fanoušek myslel.Všechny ty mikro příběhy jsou tu navíc podávány natolik poutavě,že seriál nutí koukat na jeden díl za druhým...90% (PS : dost mě navíc tahle mini série utvrdila v tom,že mladý Verstapen je opravdu ko.ot) ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledujem F1 od detstva prakticky nonstop. Ratam dni od konca jednej VC po zaciatok prvych treningov dalsej VC. Ano je to nuda sem tam :), ale ked to clovek sleduje tak dlho, tak si najde cesty ako sa o tom dozvediet viac a bavi ho to ani nie kvoli konkretnym pretekom, ale kvoli tomu vsetkemu okolo. Tento serial to vsetko prinasa v celkom efektnom podani. Preteky su super zostrihane. Paci sa mi ako sa striedaju stajne v jednotlivych dieloch a to, ze serial sa venuje aj pilotom nie len z prvej polovice startoveho rostu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Racing is life. Anything before or after is just waiting." Steve McQueen se vlastně od závodníků Formule 1 příliš nelišil. Tahle dokumentární sonda do loňské závodnické sezóny možná není tak úderná, jak by si tenhle sport zasloužil, rozhodně ale podává poměrně realistický obraz světa formulí a toho, co se děje v pozadí. Pobaví střet šéfů Red Bullu a Renaultu, u částí s Ricciardem pak místy dokonce i dojme. Pro fanoušky F1 je to solidní předkrm před začátkem sezóny, ostatní by ale měli dohnat radši Sennu, protože ten je přece jen někde jinde. 7/10 ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Na projektu se odmítly podílet dva přední týmy současné F1 – Mercedes a Ferrari, což tvůrcům znemožnilo podrobně nahlédnout pod pokličku boje o mistrovský titul. Na druhou stranu tak ale více prostoru dostaly mnohdy neméně napínavé souboje ze středu startovního pole. [Zdroj: f1sport.auto.cz] (GesikCZ)
  • Pro druhou řadu mapující sezónu 2019 se připojily i týmy Ferrari a Mercedes, tudíž byla listina kompletní. (m@cs)
  • Tato epizoda přeskočila druhý a třetí závod, Velkou cenu Bahrajnu a Velkou cenu Číny, a pojednává o čtvrté a páté Grand Prix. (Kubaaa97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama