Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 5

Recenze (145)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná jsem sentimentální, nebo co, ale tenhle film mě neskutečně dostal. Ne ani proto, že je dojímavý, ale proto, jak se podařilo krásně zachytit dospívání jednoho kolouška. Jsou zde city, jsou zde emoce silné, a to jak pozitivní, tak i negativní, je zde dobrá animace a hlavně krásná kresba. Ta pozadí jsou nádherná, stejně tak i hudba, které dokázal a dokáže Disney, respektive jeho studio s filmem nádherně propojovat. Místy hororová atmosféra, a to není až tak přehnané, je naprosto skvělá. Více jak 70 let starý kousek, ale naprosto zaslouženě zlatý fond animovaného filmu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Perfektní film pro ty, co mají problém nedokrvováním jater, přehřátím mozku, špatným vnímáním a kýho výra co já vím, čemu ještě prospívá zívání. Tento snímek ocení tak děti do maximálně 6 let, a to zejména ženského pohlaví, plus jejich maminky, které si se slzou v oku vzpomenou při sledování prvních krůčků toho prince na podobnou činnost svých vlastních ratolestí. Pro kluky tu najdeme jen málo, příběh vůbec neobsahuje nějaká dobrodružství, které spolu zažili králík Dumper (mimochodem maximálně protivný), skunk a tenhleten jelínek, v podstatě ukazuje jenom rané dětství a pak skok a už jsme v době, kdy vše zajímavé končí - období první (a v tomhle případě asi i poslední) zamilovanosti. Navíc se k tomu přidává v některých scénách až přespříliš kýčovitá kresba a barvy. ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

v tierlistu traumatizovanejch sirotků Bambi nesahá Nemovi a Simbovi ani po kotníky (a to je co říct, když Nemo jako rybička doslova kotníky nemá), vizuálně je to ale nádherná podívaná. pomalé tempo a děj, kde se prakticky nic nestane, kompenzuje roztomilý skotačení králíčka, jelínka a nejvíc cute skunka (kéžby mi ho nezkazili furries :( ). crossover se Stokorcovým gangem a Krtečkem kdy? ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Je tu den 5. a sním i Bambi. Animace je opět úžasná ale to netřeba říkat. Ovšem Bambi tak dobře nedopadl. Největší problém celého filmu je tempo které je strašně uspěchané, nic se moc neřeší a autoři film dělali strašně na rychlo. Například při lesním požáru jsem absolutně nic necítil protože ta scéna byla strašně krátká a vůbec nebyla emotivní. Film zachránily postavy které byli prostě skvělé a králíček Dupík je nejlepší postava celého filmu. Za mě 75% (4 hvězdy z 5). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lyrický snímek o dětství a dospívání kolouška Bambiho končí stejně, jak začíná - narozením dalšího prince lesa se kruh uzavírá a koloběh života pokračuje. Jak jednoduché a nenásilně prezentované poučení dětem, to se dnes už nevidí. A navíc téměř beze slov, dialogů ve filmu opravdu moc není. Prostě i po téměř 70 letech neztratil Bambi ani stopové množství kouzla (a navíc se nedá než tiše žasnout a s otevřenou pusou obdivovat kvalitu animace). ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)
  • Film mal v premiéru v roku 1942, no štúdio Walt Disney začalo na ňom pracovať už v roku 1937. (Hystory)
  • Když se tvůrci rozhodli přidat do filmu postavy králíků, použili nápad z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V plánu bylo vytvořit šest králíků s individuálními osobnostmi a vzhledem, podobně jako tomu bylo u trpaslíků ve zmíněném filmu. Jeden ze scenáristů Perce Pearce pak ale přišel s jiným nápadem. Navrhl, aby pět králíků mělo podobný vzhled a osobnost, zatímco šestý by měl výrazné zbarvení a osobnost, aby vyniknul. A tak vznikl Dupík. (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama